Πηλαδάκης: «Αν επέστρεφα, θα ήταν μόνο για την ΑΕΛ – Τι είπε για Μπέο, Κούγια, Μαρινάκη»

Η ζωή του Κώστα Πηλαδάκη έχει πολλές… πτήσεις. Από το video club στη Φιλοθέη πριν καλά καλά τελειώσει το σχολείο, έφτασε στη δημιουργία αεροπορικής εταιρίας.

Η γνωριμία με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, η φιλοσοφία του να μην απολύσει ούτε έναν από τους 400 υπαλλήλους του, ενώ θα μπορούσε βάσει νόμου να έχει διώξει 200 ανθρώπους, τα καζίνο και η Ζάμπια. Η επιχειρηματική δραστηριότητα ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε φάση προσωπικής αναδιάρθρωσης.

Από την καρδιά του φυσικά δεν βγαίνει η ΑΕΛ. Πώς να βγει; Ξόδεψε ένα τεράστιο μέρος της περιουσίας του, έφτιαξε γήπεδο χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ από την πολιτεία και δεσμεύτηκε η περιουσία του επειδή πολύ απλά δεν κρύβεται. Βγαίνει μπροστά και αντιμετωπίζει τις ευθύνες και τις εκκρεμότητές του.

Μέσω του Gazzetta, αποκαλύπτει ότι Μάρτιν Παλέρμο είχε… ψηθεί να έρθει στην ΑΕΛ, ενώ δεν διστάζει να πει πως αν ποτέ επέστρεφε στο ποδόσφαιρο θα ήταν μόνο για την ΑΕΛ. Όχι, δεν θα συνδιοικούσε με τον Κούγια και σε καμία περίπτωση δεν είναι της λογικής να φύγει από την ομάδα με τη βία και τον τσαμπουκά.

Τί λέει για τον Κόκκαλη, τον Μαρινάκη, τον Μπέο που είναι καλός μόνο στην παρέα και τον Πιλάβιο για τον οποίο μετάνιωσε που πάλεψε για να μπει στην προεδρία της ΕΠΟ.

Γιατί υπάρχει όλη αυτή η κόντρα με τον Κούγια; Είναι για το γήπεδο;

«Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την κατάσταση. Αναφέρεται συνέχεια σε μία αμοιβή που πλήρωσε για έξι χρόνια στα οποία βρίσκεται μέσα στο γήπεδο όπου όλες τις χρονιές το τίμημα το ζήτησε ο ίδιος και το δέχτηκα. Δηλαδή συμφωνούμε ένα μισθωτήριο για το σπίτι σου και μετά έρχομαι εγώ και σε βρίζω επειδή πληρώνω το μισθωτήριο που ίδιος σου ζήτησα να πληρώνω. Καμία λογική. Στη συνέχεια μας ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος τη συντήρηση μετά έλεγε ότι το γήπεδο είναι σάπιο. Δεν μπορώ να δώσω λογική ερμηνεία σε τίποτε από αυτά, όμως πήρα μία απόφαση: Έλεγαν όλοι “μην ασχολείσαι”, όμως, από κάποιο σημείο και μετά αποφάσισα να απαντάω και ο καθένας ας κρίνει».

Για τον Απόλλωνα Λάρισας και το γήπεδο

«Κάναμε μία προσπάθεια να έρθει ο Απόλλων Λάρισας να παίξει στο γήπεδο και είχαμε μία συμφωνία. Περιμέναμε να γίνει η εκχώρηση, εκεί μάλιστα μας κορόιδεψαν λιγάκιΌχι λιγάκι πολύ! Δηλαδή, έκαναν προπονήσεις, έπαιξαν αγώνες και εκ των υστέρων μας είπαν να βρούμε μία άλλη συμφωνία. Γενικά από όσα συμφωνήσαμε δεν τηρήθηκε τίποτα γι’ αυτό και ακολουθήσαμε τη νομική οδό, έχουμε καταθέσει αγωγές. Αυτοί ήρθαν και μας βρήκαν. Δεν ψάξαμε εμείς κάποιον να του πούμε Έλα να παίξεις ντε και καλά. Θέλαμε απλώς να συντηρείται το γήπεδο γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει».

ΑΕΛ και Αλκαζάρ…

«Εάν η τωρινή διοίκηση της ΑΕΛ αποφάσισε για οικονομικούς λόγους να πάει στο Αλκαζάρ εγώ είμαι μαζί τους. Άλλωστε και η ανακοίνωση που έβγαλα αυτό έλεγε. Αν είναι για το καλό της ΑΕΛ, με γεια τους με χαρά τους. Εγώ δεν έχω ούτε εμπάθειες ούτε το βλέπω εγωιστικά επειδή εμένα με συμφέρει να παίζει η ομάδα στο γήπεδο ότι πρέπει ντε και καλά να παίζει εκεί. Έκριναν ότι δεν έχουν φιλάθλους, έκριναν ότι θα ήταν πιο οικονομικό… ας παίξουν στο Αλκαζάρ».

Πάμε να μιλήσουμε για ορισμένα άτομα που ζήσατε. Σωκράτης Κόκκαλης;

«Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ένας σοβαρότατος κύριος. Ακόμα και ως ανταγωνιστής ήταν κύριος και το λέω γιατί είχαμε μια διαφωνία στην κεντρική διαχείριση. Θεωρώ ότι για τους Ολυμπιακούς έκανε τεράστια διαδρομή. Εγραψε μια πολύ μεγάλη διαδρομή και εγώ μέχρι εκεί τον κρίνω. Τίποτα άλλο. Είναι ένας κύριος με τα όλα του».

Μπέος;

«Κοίταξε να δεις… Ο Αχιλλέας στην παρέα έχει πλάκα. Επειδή τον έχω ζήσει. Στην παρέα είναι ό,τι πρέπει. Όσον αφορά στο πώς σκέφτεται για το ποδόσφαιρο, ο ένας είναι στη Δύση κι ο άλλος στην Ανατολή – δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί του. Επειδή λοιπόν η συνέντευξη είναι ποδοσφαιρική, θέλω να σου πω ότι είμαστε δύο γραμμές που είναι παράλληλες, δεν θα ενωθούν ποτέ».

Πανόπουλος;

«Ο Χρήστος είναι ένας κύριος, τηρεί το λόγο του. Είναι από τους ανθρώπους που θα έκαναν τα πάντα για την ομάδα τους. Και επαναλαμβάνω ήταν σε όλες τις συμφωνίες του κύριος».

Ο Πηλαδάκης με Κόκκαλη, Μπέο, Ντέμη

Κανελλάκης;

«Είναι φίλος, πολύ καλό παιδί με πολύ βαριά κληρονομιά. Ανατριχιάζω που το λέω, επειδή συνεργαστήκαμε κιόλας, ο αδερφός του ο Λεωνίδας ήταν ένα άριστο παιδί. Μεγαλωμένα με αρχές αυτά τα παιδιά. Είναι μια άλλη κατηγορία και δεν σας κρύβω πως όποτε βρισκόμαστε μάλλον συμφωνούμε στο ότι ευτυχώς που φύγαμε από το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας τους έδωσε και τη ζωή του για τον Ιωνικό. Η πίεση, τα άγχη και οι στεναχώριες του ήταν από το ποδόσφαιρο».

Θωμάς Μητρόπουλος;

«Να ξέρετε, δεν είχα ποτέ πολλές σχέσεις. Ακούω αυτά που λένε κι οι τρίτοι. “Για ένα μεγάλο διάστημα πιθανόν να έλεγχε πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο”. Δεν τον έχω γνωρίσει. Αν αληθεύουν όλα αυτά που λέγονται, προφανώς και είμαι αντίθετος. Ξέρω ότι κι αυτός τηρούσε το λόγο του. Αυτό του το αναγνωρίζω αλλά είναι προφανές ότι διαφωνώ με όλα τα υπόλοιπα αν ισχύουν».

Βγενόπουλος;

«Ήταν πολύ έντιμος άνθρωπος. Ανεξάρτητα από το αν έχει κάποιος διαφωνία μαζί του, δεν μπορεί να πει ότι δεν ήταν έντιμος. Ειδικά τώρα που δεν είναι εν ζωή. Γιατί πρόσφατα ο Κούγιας είπε ότι είναι απατεώνας».

Ψωμιάδης;

«Τον έζησα λίγο κοινωνικά. Είναι στην ομάδα των ανθρώπων που ήμασταν αντίθετοι αλλά στην παρέα για να γελάσεις ήταν οκ. Εχω βρεθεί μαζί του σε τραπέζια, αλλά δεν ήμασταν φίλοι».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχετε άποψη;

«Είναι αυτό που είπα πριν. Είτε αγαπάνε τον Βαγγέλη είτε δεν τον αγαπάνε, ο άνθρωπος αυτός κάτι κάνει καλά. Αρα για τους Ολυμπιακούς δεν σηκώνει κουβέντα και για τη χώρα μας κάνει τόσα καλά στο εξωτερικό που δεν μπορεί κανείς να τον κατακρίνει γι’ αυτό. Αυτή είναι η δική μου άποψη και δεν την αλλάζω κιόλας. Εκεί μπορώ να τον κρίνω και δεν είμαι και Ολυμπιακός, αλλά αν ο άνθρωπος χειρίζεται καλά την κατάσταση, ως ουδέτερος μόνο αυτό μπορώ να πω. Δεύτερον, ως φίλαθλος βοηθάει την Ελλάδα κάποια στιγμή να βγάλει παραπάνω ομάδες. Άρα τι να τον κατακρίνω»;

Ο Κώστας Πηλαδάκης μπορεί να ξαναμπεί στο ποδόσφαιρο;

«Ο Κώστας ο Πηλαδάκης, θέλει ένα διάστημα ακόμη για να ισορροπήσει στα εγχειρήματα που έχει σε εξέλιξη. Θέλω να βάλω σε τάξη όλες μου τις εκκρεμότητες και αυτές που κουβάλησα και από το ποδόσφαιρο. Το διάστημα αυτό δεν είναι σύντομο και ενδεχομένως να χρειαστούν πολλοί μήνες. Αν εμπλεκόμουν ξανά με το ποδόσφαιρο, θα ήταν μόνο στην ΑΕΛ και πουθενά αλλού, αλλά όχι τώρα. Και δεν θα ήμουν μόνος μου. Και σε καμία περίπτωση επιθετικά. Μόνο με συναίνεση. Τί εννοώ; Εγώ, δεν είμαι της φιλοσοφίας: “Διώξτε τον με το ζόρι”. Πρέπει να υπάρχει διάλογος από μία ομάδα ανθρώπων που θα κάτσουν κάτω να πουν αυτά που θέλουν κι ο άλλος ο άνθρωπος να θέλει να φύγει».

Με τον κύριο Κούγια θα μπορούσατε να συνδιοικήσετε;

«Όχι, δεν θα μπορούσα και δεν θα ήθελα κιόλας να συνδιοικήσω. Δεν έχω τέτοιες καούρες… Δόξω τω Θεώ το έκανα 10 χρόνια. Θεωρώ όμως ότι έχουμε αντίθετες φιλοσοφίες».

Μ’ αυτό που λέτε, βγαίνετε μπροστά.

«Αν ο ίδιος αποχωρούσε ή αν συμφωνούσε με κάποιους να δώσει την ομάδα, ενδεχομένων να συμμετείχα σε ένα σχήμα, αλλά εγώ να πάω με τσαμπουκάδες και να πω “διώξτε τον”, δεν θα το έκανα».

Τόσο καιρό όμως λέγατε ότι «δεν ασχολούμαι».

«Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν βγαίνεις μπροστά. Λες ότι αν φύγεις κάποιος από την ομάδα κι η ομάδα είναι ξεκρέμαστη, αισθάνομαι ότι οφείλω και μπορώ να βάλω “1.000 ευρώ” και το γήπεδο που έχω».

Καλά 1.000 ευρώ μπορούμε να βάλουμε εμείς. Όταν λέει ο Πηλαδάκης ότι είναι εδώ, δεν εννοεί 1.000 ευρώ.

«Χάρη της συζήτησης. Οι προτεραιότητές μου είναι να προχωρήσω την προσωπική μου αναδιάρθρωση. Μεσομακροπρόθεσμα ίσως το έκανα και μόνο για την ΑΕΛ. Και τονίζω ξανά: Είμαι κάθετα αντίθετος με το “διώξτε τον”. Αν φύγει ο ίδιος ή συμφωνήσει με άλλους και χρειαστεί η συνδρομή μου τότε θα το συζητήσω».

Οικονομικά δηλαδή θα είστε διαθέσιμος να βοηθήσετε;

«Μόνο αν έχω τελειώσει τη δική μου αναδιάρθρωση, γιατί αν δεν έχω τελειώσει δεν θα έχω την οικονομική δυνατότητα».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις