Κοψοχόλιασε αλλά πέρασε η Γερμανία, 2-2 με την Ουγγαρία

Η Γερμανία τα χρειάστηκε στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία στο Μόναχο, αλλά μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές (2-2) τους μαχητικούς Μαγυάρους και πέρασε ως δεύτερη από τον έκτο όμιλο στους «16» της διοργάνωσης. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία. Όσο για την Ουγγαρία, μέχρι το 84’ της αναμέτρησης στην «Αλιάνζ Αρίνα» ήταν αυτή που περνούσε στις νοκ άουτ αναμετρήσεις, αλλά πλέον επιστρέφει με ψηλά το κεφάλι στη βάση της.

Η Γερμανία είχε την εδαφική υπεροχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της συνάντησης, αλλά η Ουγγαρία αμύνθηκε σθεναρά, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Γκουλάτσι και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν πολλές κλασικές ευκαιρίες.

Όσο για τους Ούγγρους, έπαιξαν άριστα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές. Πρώτα με τον Άνταμ Σάλαϊ που αξιοποίησε τη σέντρα του Ρόλαντ Σάλαι και με κεφαλιά έγραψε το 0-1 στο 11’. Και στο 68’ πάλι με κεφαλιά, αυτήν την φορά του Σάφερ, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Άνταμ Σάλαι. Ένα λεπτό νωρίτερα (67’) είχε ισοφαρίσει για την Γερμανία ο Χάβερτζ με κεφαλιά, έπειτα από λάθος έξοδο του Γκουλάτσι. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 84’ με ωραίο σουτ του Γκορέτσκα από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία .

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία) Γήπεδο: Αλιάνζ Αρίνα (Μόναχο)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Γκίντερ (82’ Φόλαντ), Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκουντογκάν (58’ Γκορέτσκα), Κρόος, Γκόσενς (82’ Μουσιάλα), Χάβερτζ (68’ Μίλερ), Σανέ, Γκνάμπρι (68’ Βέρνερ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάτσι, Νέγκο, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ (82’ Βάργκα), Φιόλα (88’ Νίκολιτς), Κλέινχεσλερ (88’ Λόβρεντσιτς), Νάγκι, Σάφερ, Ρόλαντ Σάλαϊ (75’ Σον), Άνταμ Σάλαϊ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις