Πορτογαλία – Γαλλία 2-2: «Χ»έρι – χέρι στους «16»

Όλοι χαρούμενοι στη Βουδαπέστη, αφού το 2-2 μεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας έδωσε σ’ αμφότερους την πρόκριση από τον 6ο όμιλο (του «θανάτου»).

Όπως και 5 χρόνια πριν, που πήραν το τρόπαιο στο Παρίσι, κόντρα στους Γάλλους (που δεν κατάφεραν να πάρουν την άτυπη ρεβάνς για το 2016)…

Στο ματς, εξαιρουμένου του τετ α τετ που ο Ρούι Πατρίσιο νίκησε τον Εμπαπέ (16’) η Γαλλία δεν έπειθε για ένα ακόμη ματς και στο 31’ βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ (όπως και κόντρα στους Ούγγρους) μετά το πέναλτι που υπέπεσε ο Γιορίς στον Ντανίλο (το οποίο χτύπησε με γροθιά σε έξοδο).

Από την άσπρη βούλα ευστόχησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Παρότι η ομάδα του Σάντος πάταγε καλύτερα στο γήπεδο όχι μόνο ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+2’) με νέο πέναλτι (σπρώξιμο του Σεμέδο στον Εμπαπέ) με τον Μπενζεμά αλλά έχοντας σοκάρει τους αντιπάλους τους βρήκαν στο ξεκίνημα (47’) νέο τέρμα με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης ν’ αξιοποιεί κάθετη του Πογκμπά.

Έπιασε τα 109 γκολ του ρέκορντμαν Αλί Νταεϊ ο CR7!

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε αλλά η Πορτογαλία πλήρωσε τους Γάλλους με το ίδιο νόμισμα ισοφαρίζοντας (60’) κόντρα στη ροή του αγώνα.

Με νέο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο (χέρι του Κουντέ σε προσπάθεια του άσου της Γιουβέντους) που ευστόχησε ισοφάριζοντας τα 109 γκολ του Αλί Νταεϊ που έχει συγκάτοικο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ παγκοσμίως πλέον!

Εφτά λεπτά μετά τρομερό σουτ του Πογκμπά έστειλε στο δοκάρι ο Ρουί Πατρίσιο και στο φινάλε αμφότερες ασχολήθηκαν με το να μην χάσουν και τα κατάφεραν.

Έτσι στους «16» θ’ αντιμετωπίσουν οι Γάλλοι τους Ελβετούς και οι Πορτογάλοι τους Βέλγους

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πορτογαλία – Γαλλία 2-2

Γήπεδο: «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» (Βουδαπέστη).

Σκόρερς: 31’ (πεν.), 60’ (πεν.) Κριστιάνο Ρονάλντο – 45 +2’ (πεν.), 47’ Μπενζεμά.

Διαιτητής; Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: – Γιορίς, Ερναντές, Γκριεζμάν, Κιμπεμπέ.

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο – Σεμέδο (λ.τρ. 80′ Νταλότ), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο – Ντανίλο (46’ Παλίνια), Μουτίνιο (73′ Νέβες), Σάντσες (87′ Ολιβέιρα) – Μπερνάρντο Σίλβα (72′ Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα – Ρονάλντο

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46’ Ντιν, λ.τ. Ραμπιό) – Καντέ, Πογκμπά – Τολισό (66′ Κομάν), Γκριεζμάν (87′ Σισοκό), Εμπαπέ – Μπενζεμά

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις