Πανικός στην Α.Ε. Καραϊσκάκης από την επιστροφή των έξι βαθμών στη Νίκη

Τα χαρμόσυνα νέα στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου με την επιστροφή των έξι βαθμών, έφεραν πανικό σ’ ένα άλλο στρατόπεδο, αυτό της Α.Ε. Καραϊσκάκης, η οποία απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα εφόσον οι εξηγήσεις των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας δεν είναι επαρκείς. Βέβαια, καμία αποχώρηση της αρτινής δεν πρόκειται να αποφασιστεί στη σημερινή Γενική Συνέλευση που εισηγήθηκε κατά το χθεσινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε. Καραϊσκάκης, καθώς είναι προφανές πως πρόκειται για μέσο πίεσης μέχρι και την επίσημη έκδοση της απόφασης από την ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση της Α.Ε. Καραϊσκάκης:

«Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΑΕ Καραϊσκάκης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αποφασίστηκε να εισηγηθούν την αποχώρηση της Αρτινής ομάδας από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Αφορμή υπήρξε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ , ότι δεν ίσχυε κατά την προηγούμενη αθλητική περίοδο η εφαρμογή της ΚΑΠ, παρά το γεγονός ότι το ίδιο όργανο της ΕΠΟ, προεδρεύοντος τακτικού δικαστή και δη Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, είχε αποφανθεί περί του αντιθέτου και δη ότι η ΚΑΠ τυγχάνει εφαρμογής από την επομένη της ψηφίσεώς της, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα για τις ομάδες του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η Διοίκηση της ΑΕ Καραϊσκάκης, εκτιμά ότι η εν λόγω απόφαση μεσούσης της αθλητικής περιόδου είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης, καθώς δημιουργεί καταστάσεις απρόσμενες στην πορεία του πρωταθλήματος, η δε ΑΕ Καραϊσκάκης δεν επιθυμεί να νομιμοποιεί με την παρουσία της τέτοιου είδους καταστάσεις με την Πολιτεία σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και απλού θεατή.

Κατόπιν αυτών το Δ.Σ., με επίγνωση της ευθύνης της απέναντι στην ομάδα, τους φιλάθλους και τον Ελληνικό αθλητισμό, αφού ενημερωθεί εκτενέστερα και πληροφορηθεί την θέση της επίσημης Πολιτείας απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, θα εισηγηθεί την αποχώρηση της ομάδας από το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών που συγκαλείται την 13/1/2016 και ώρα 15.00 στα γραφεία της ομάδας στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων».