Ανώδυνα στους “4” η Νίκη, 0-1 στη Σκιάθο

Στα ημιτελικά του Κυπέλου ΕΠΣΘ πέρασε η Νίκη κερδίζοντας την Σκιάθο 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Χρήστος Ελευθεριάδης στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ώρα του αγώνα, που παρέπεμπε σε παιχνίδι ακαδημιών (9:30), δυσκόλεψε τις δύο ομάδες να παρουσιάσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες και να προσφέρουν περισσότερο θέαμα στους 250 περίπου θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου και στους εκατοντάδες που το παρακολούθησαν μέσω LiveStreaming.

Το συγκρότημα του Κώστα Βελιτζέλου ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε τις ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς πολύ νωρίτερα, όμως τα αναποτελεσματικά τελειώματα έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρίσκονται μέσα στον αγώνα μέχρι και το τελικό σφύριγμα του κ. Νικολόπουλου.

Στο 3’ ο Κιπτίου απείλησε με σουτ για πρώτη φορά την εστία του Νικολαΐδη, με τον κίπερ της Σκιάθου να αποκρούσει σωτήρια. Στο 14ο λεπτό ήταν η σειρά του Κόλα να φτάσει κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπαλαράμπε πέρασε σαν σταματημένους τους αντιπάλους από τα αριστερά όμως η σέντρα του δεν πέρασε στους συμπαίκτες του που περίμεναν στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων.

Στο 16’ σημειώθηκε η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους με το σουτ του Νίκου Μιαρίτη να περνά άουτ.

Η πίεση της Νίκης συνεχίστηκε και στο 20’ ο Ναουμίδης από καλή θέση δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι, με την μπάλα να περνά άουτ.

Δοκάρι για τη Νίκη

Με πρωταγωνιστή τον ίδιο ποδοσφαιριστή οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πιο μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Κιπτίου εκτέλεσε κόρνερ, ο Ναουμίδης έπιασε δυνατή κεφαλιά, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Νικολαΐδη, να σκάει στο χορτάρι και να απομακρύνεται από τους παίκτες της Σκιάθου.

Στην επανάληψη η Νίκη μπήκε με σκοπό να σημειώσει το πολυπόθητο τέρμα που θα την γλίτωνε από παρατάσεις και ταλαιπωρία. Με τον Κόλα πρωταγωνιστή η βολιώτικη ομάδα απείλησε στο 47’ με πλασέ από πλάγια θέση, δύο λεπτά αργότερα σε φάση «καρμπόν» και στο 54’ με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Και στις τρεις περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα η Σκιάθος απείλησε μετά από λάθος διώξιμο του Ναουμίδη σε φάουλ του Γραβάνη, με την κεφαλιά του Σκέμπι να εξουδετερώνει ο Σταμέλος. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή η γηπεδούχος ομάδας κατέγραψε ακόμη μία τελική προσπάθεια με σουτ από τη γωνία της περιοχής της Νίκης.

Καθοριστική η είσοδος Μέτσε – Ελευθεριάδη

Το πέρασμα στον αγωνιστικό χώρο των Μέτσε και Ελευθεριάδη, αντί των Βουρδάκη και Ματθαίου, πρόσθεσαν ενέργεια και φαντασία στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Στο 70’ ο πρώτος απείλησε με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων υποχρεώνοντας τον Νικολαΐδη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ ο δεύτερος στο 76’ ο Ελευθεριάδης μετά από πάσα του Μπαλαράμπε, άδειασε έναν αντίπαλο και με όμορφο πλασέ έγραψε το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα χαρακτηρίστηκαν από σκληρές μονομαχίες αλλά χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με μοναδική στιγμή το σουτ του Σκέμπι στο 92′ που εξουδετέρωσε ο Σταμέλος.

Η Νίκη στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ΑΕ Διμηνίου – Πύρασος.

Νίκη Βόλου: Σταμέλος, Αναστασίου, Τσορμπαντζής, Ναουμίδης, Ματθαίου (62’ Μέτσε), Βουρδάκης (62’ Ελευθεριάδης), Βέργος, Κεμάλι, Κιπτίου, Κόλα, Μπαλαράμπε (80’ Μπιτσάκος)

Σκιάθος: Νικολαΐδης, Τουρναβίτης, Δ. Μιαρίτης, Μπρέγκου, Καμπουρέλης, Γραβάνης, Βεργίνης (90+1′ Μανωλιός), Φερετζέλης, Ν. Μιαρίτης (89′ Μυστάκου). Σαρρής (83′ Τσικούνας), Σκέμπι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις