Άκης Πέτρου: Δεν πρόκειται να αλλάξει το DNA του Βόλου

Σε τέσσερις μέρες οι παίκτες του Βόλου, παλιοί και νέοι, επιστρέφουν στο γήπεδο και υπό τις οδηγίες του Ισπανού προπονητή Γκιγέρμο Αμπασκάλ, αρχίζει η προετοιμασία ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2021-22. Η ομάδα έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής επτά ποδοσφαιριστές και έπεται συνέχεια, καθώς λείπουν ακόμη κάποια κομμάτια για να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος, Άκης Πέτρου, με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο» αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας, αλλά και τη φιλοσοφία που θα έχει ο Βόλος τη νέα χρονιά. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άκη Πέτρου:

Για το αν φέτος το «χτίσιμο» της ομάδας είναι πιο εύκολο, από τη στιγμή που υπάρχει ένας βασικός κορμός 10 ποδοσφαιριστών από πέρυσι: «Σίγουρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα, σε σχέση με την περσινή χρονιά, που θα έπρεπε να επιλέξουμε 20 νέα πρόσωπα. Είναι διαφορετικά να κινηθείς φέτος για την απόκτηση 10 ποδοσφαιριστών. Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι, ότι η ομάδα δεν ψάχθηκε την τελευταία στιγμή. Είχαμε ευτυχήσει στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία και η ομάδα να διατηρηθεί γρήγορα και άνετα στην κατηγορία, τερματίζοντας στην 7η θέση. Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να κοιτάζουμε ποδοσφαιριστές από τον περασμένο Μάρτιο-Απρίλιο και να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές».

Για τον στόχο που θέτει φέτος ο Βόλος: «Η ομάδα κάθε χρόνο προσθέτει και ένα λιθαράκι. Πέρυσι αξιώθηκε να έχει το δικό της λεωφορείο, φέτος έχει το δικό της γυμναστήριο, έχει τα δικά της εργομετρικά, έχει τη δική της εγκατάσταση, όσον αφορά την κρυοθεραπεία των παικτών. Κάθε χρόνο προσθέτει πράγματα, έτσι ώστε το κλαμπ να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Μία ομάδα για να προχωρήσει θα πρέπει να έχει βάσεις και δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Είναι το γηπεδικό, να καλύπτεις όλες τις ανάγκες και να προσφέρεις τα πάντα στους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε και αυτοί από την πλευρά τους να δίνουν το 100% μέσα στο γήπεδο. Από κει και πέρα, όπως λέμε κάθε χρόνο, κοιτάζουμε ολοένα και πιο ψηλά. Ο στόχος μας είναι τα πλέι οφ, από τη στιγμή που πέρυσι η ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση. Θεωρώ ότι έτσι όπως κινούμαστε, όσον αφορά τον σχεδιασμό, αυτοί που ήρθαν στην ομάδα και αυτοί που θα αποκτηθούν, έχουν πολύ καλό βιογραφικό και πιστεύω πως έγιναν καλές επιλογές. Πολλούς από αυτούς τους έχουμε παρακολουθήσει από κοντά, πέρα από τις πληροφορίες που συλλέξαμε. Γατί δεν κοιτάζουμε μόνο σε έναν παίκτη το αγωνιστικό του κομμάτι, αλλά όλο το πακέτο, όπως για παράδειγμα τί χαρακτήρας είναι. Πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Για το αν είναι πιο εύκολο το έργο, πλέον, για τον Βόλο να προσελκύει αξιόλογους ποδοσφαιριστές: «Σίγουρα το έργο μας είναι πιο εύκολο. Είναι διαφορετικό να είσαι μία νέα ομάδα και ο ποδοσφαιριστής να μην μπορεί κι αυτός να συλλέξει πληροφορίες για το σύλλογο, πριν αποφασίσει να έρθει. Κι άλλο να είναι μία ομάδα δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, κάνοντας εξαιρετική πορεία και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει με τον Βόλο.

Όπως εμείς ρωτάμε για να μάθουμε πληροφορίες για έναν ποδοσφαιριστή, έτσι και οι παίκτες συλλέγουν πληροφορίες για την ομάδα που πρόκειται να αποτελέσει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη. Όλοι για τον Βόλο λένε τα καλύτερα, τη στιγμή που δεν έχουν ακουστεί προβλήματα.

Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι μιλάμε με πράξεις. Είμαστε υπέρ των νέων ποδοσφαιριστών και το αποδείξαμε με έργα. Πήραμε δύο ποδοσφαιριστές, ο ένας πήγε στην Ουτρέχτη (σ.σ. Δουβίκας) και ο άλλος στην ΑΕΚ (σ.σ. Μήτογλου). Όλα αυτά παίζουν ρόλο σε μία ομάδα. Ο σύλλογος ακούγεται πιο έντονα προς τα έξω κι όλοι λένε ότι κάτι καλό γίνεται εκεί».

Για το γεγονός ότι επιλέγονται νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές να έρθουν στην ομάδα: «Οι παίκτες που επιλέγουμε, θέλουμε να είναι φιλόδοξοι και να έχουν στόχους. Χωρίς βέβαια να σημαίνει, ότι ποδόσφαιρο παίζει η ηλικία. Μπορεί να υπάρχει και ένας ποδοσφαιριστής 30 ετών που να έχει στόχο και να αποτελεί αξιόλογη λύση για την ομάδα. Απλά εμείς είμαστε υπέρ των νέων ποδοσφαιριστών».

Για την επιλογή του Γκιγέρμο Αμπασκάλ για τη θέση του προπονητή: «Ο Βόλος στο ξεκίνημά του, είχε λειτουργήσει με προπονητή τον Χουάν Φέράντο, ο οποίος τότε βρισκόταν στην ηλικία των 37 ετών. Πέρυσι προπονητής στην ομάδα ήταν ο Άνχελ Λόπεθ που είναι 38 ετών. Είμαστε σαφώς υπέρ των νέων προπονητών, των νέων μυαλών, ενώ όλο το σταφ αποτελείται από νέα παιδιά, όπως οι Κώστας Μπράτσος, Άκης Οικονόμου και Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

Κάθε καλοκαίρι οι εκπρόσωποι προπονητών και ποδοσφαιριστών στέλνουν αμέτρητα βιογραφικά. Εμείς ποτέ δεν κοιτάξαμε έναν προπονητή με πλούσιο βιογραφικό, άνω των 50 ετών. Όπως προανέφερα, είμαστε υπέρ των νέων προπονητών και των φιλόδοξων. Από αυτά που είδαμε, από το βιογραφικό του, αλλά και από συζητήσεις και δεν το κρύβω ότι ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ είχε επικοινωνία και έπαιρνε πληροφορίες για το ποδόσφαιρο από τον Χάβι Γκράθια, θεωρούμε ότι είναι ένας προπονητής που ταιριάζει στο στιλ της ομάδας.

Εμείς κοιτάζουμε να μην αλλάξει το DNA της ομάδας. Να παίζει, δηλαδή, σωστό και επιθετικό ποδόσφαιρο και εκεί που χάνεται η μπάλα όλοι οι παίκτες να μαρκάρουν. Δεν υπάρχει επιθετικός και αμυντικός.

Ο Αμπασκάλ είναι ένας προπονητής με πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά. Στην Ελλάδα το να είσαι ένας προπονητής 32-33 χρονών θεωρείσαι μικρός σε ηλικία. Σε άλλες χώρες, όμως, μπορεί κάποιος να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με το ποδόσφαιρο και να θέλει να γίνει προπονητής. Ο Αμπασκάλ ήταν αναλυτής στα 22 του χρόνια στη Σεβίλλη. Από μικρός είχε κατασταλάξει ότι ήθελε να γίνει προπονητής».

Για το αν ήταν ατυχία για τον Βόλο η μη παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο, λόγω του κορωνοϊού: «Θεωρώ ότι ήταν ατυχία, γιατί η ομάδα μας θα προσέγγιζε πολύ κόσμο. Κάθε χρόνο και περισσότερο κι αυτό αφουγκράζομαι στην κοινωνία του Βόλου. Όμως, το πρόβλημα με την πανδημία, δυστυχώς, ήταν το ίδιο για όλες τις ομάδες. Να τελειώσει αυτή η ιστορία με τον κορωνοϊό και να επανέλθει όλος ο κόσμος στις κανονικές συνθήκες ζωής. Ευελπιστούμε, ότι από φέτος, σύμφωνα μ’ αυτά που ακούμε, τα γήπεδα θα έχουν ξανά κόσμο. Γιατί είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει μπροστά σε γεμάτες κερκίδες και διαφορετικό να αγωνίζεται σε άδεια γήπεδα».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που έπονται: «Η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση δύο-τριών ακόμη ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής. Από κει και πέρα δεν μπορείς να το προσδιορίσεις, αν θα αλλάξει κάτι. Γιατί στο στάδιο προετοιμασίας θα δούμε τις αδυναμίες και ότι δεν μας αρέσει. Αυτή είναι η αλήθεια και έτσι πρέπει να γίνεται το χτίσιμο κάθε ομάδας.

Η προετοιμασία μας αρχίζει στις 30 Ιουνίου, πού είναι η πρώτη μέρα του αγιασμού, στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πήλιο και από τις 12 Ιουλίου μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα θα πάμε στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί θα δώσουμε και τέσσερα φιλικά παιχνίδια, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τις αδυναμίες και δουλέψουμε πάνω σ’ αυτές. Μπορεί αυτή τη στιγμή να λέμε ότι θα κάνουμε δύο-τρεις μεταγραφές, αν όμως στην πορεία βρεθεί κάτι το εξαιρετικό, η ομάδα θα κοιτάξει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Μέσα στο στάδιο της προετοιμασίας είναι προγραμματισμένο να γίνουν εννέα φιλικά παιχνίδια. Μία ομάδα χρειάζεται έξι με επτά εβδομάδες για να προετοιμαστεί. Μην πάμε στα παλιά χρόνια, που εδώ στην Ελλάδα κάναμε τρεις μήνες προετοιμασία και δεν ξέραμε πότε η ομάδα θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά μου κάνω κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να έρθει φέτος στο γήπεδο, να δει καλό ποδόσφαιρο και να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει αυτή η ομάδα. Γιατί βλέπουμε, ότι ο Βόλος κερδίζει την εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου όλης της Ελλάδας. Εμείς δίνουμε το λόγο μας και την υπόσχεση, ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε καλό και σωστό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε οι φίλαθλοι να βλέπουν την ομάδα και να την χαίρονται».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις