Διέπρεψε ο «Ολυμπιονίκης» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο την περασμένη Κυριακή 20 Ιουνίου στην Κατερίνη. Εκεί μετείχαν και αθλητές της Ακαδημίας Ελεύθερης Πάλης «Ολυμπιονίκης», που διέπρεψαν. Κατέκτησαν ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια, ενώ κέρδισαν και δύο θέσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικότερα, το χρυσό μετάλλιο για την Ακαδημία Ελευθέρας Πάλης «Ολυμπιονίκης» και για την πόλη του Βόλου έφερε στα 70 κιλά γυναικών, η Στεφανία Ζαχείλα που στον τελικό επικράτησε της επί σειρά ετών πρωταθλήτριας Κατερίνα Πιτσιάβα του συλλόγου «Όγχηστος». Με την επιτυχία της αυτή η Στεφανία Ζαχείλα, απέκτησε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στα 90 κιλά των ανδρών, την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ένας ακόμη αθλητής του «Ολυμπιονίκη». Ο λόγος για τον Νίκο Μανουσογιωργάκη, που είναι ο δεύτερος αθλητής του βολιώτικου συλλόγου ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ένα ακόμη μετάλλιο για τον «Ολυμπιονίκη» ήρθε από την Φωτεινή Ναλμπάντη, που στην κατηγορία παγκορασίδων και στα 50+ κιλά πήρε την 3η θέση και φυσικά το χάλκινο μετάλλιο.

Στη γενική κατάταξη των συλλόγων ο «Ολυμπιονίκης» κατάφερε να είναι 2ος στις γυναίκες και 3ος στις παγκορασίδες, κάτι που φυσικά συνιστά μεγάλη επιτυχία. Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Είναι σαρωτική η εμφάνιση μας σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετά από μήνες απουσίας λόγω της πανδημίας και άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι ήμασταν ο μοναδικός σύλλογος της Μαγνησίας που συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Χατζηαργυρίου Χρήστος καθώς και οι προπονητές Γαβρινιώτης Ιωάννης και Καρνάβας Κώστας ευχαριστούν τους αθλητές που κατάφεραν με τις πράξεις τους να δείξουν τη σκληρή καθημερινή προσπάθεια του συλλόγου και να κάνουν πραγματικότητα τις πρακτικές των προπονητών και με την υποστήριξη της διοικήσεως φτάσαμε στο απόλυτο αποτέλεσμα. Είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά καθώς και για το ενωτικό κλίμα που υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων.

Είμαστε εδώ για να δείξουμε πως η πάλη είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα και ο «Ολυμπιονίκης» ένας σύλλογος που γυμνάζει αρμονικά σώμα και μυαλό. Είναι ένα σωματείο με ικανούς ανθρώπους και αθλητές που θα φέρει ακόμη περισσότερα μετάλλια στο μέλλον και θα είναι τα παιδιά μας, οι αθλητές μας το μέλλον της Μαγνησίας».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις