Η κίνηση “ματ” που άλλαξε τα δεδομένα σε Νίκη και Νότιο Όμιλο

Αν και το επιχείρημα «ηλεκτροσόκ» θεωρείται κλισέ στις αλλαγές προπονητών, εντούτοις πολλές φορές τα νούμερα δικαιώνουν αυτούς που παίρνουν την κρίσιμη απόφαση.

Η Νίκη Βόλου δεν αποτέλεσε εξαίρεση και μάλιστα εις διπλούν. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο το ηλεκτροσόκ ήρθε με τον Στάικο Βεργέτη να αντικαθιστά τον Ισαάκ Χοβέ μετά το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Η επιλογή δικαίωσε τη διοίκηση, με τη Νίκη Βόλου να διανύει πορεία πρωταθλητισμού, αν και βρέθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ένα χρόνο αργότερα, σ’ ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών και συνολικής διάρκειας τριών μηνών, η Νίκη Βόλου έσωσε την παρτίδα την τελευταία αγωνιστική. Η κίνηση που εκ του αποτελέσματος άλλαξε τα δεδομένα, ήταν το «ηλεκτροσόκ» Βοσνιάδης.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή μεταξύ των δύο έμπειρων προπονητών.

 

Μία νίκη σε 10 αγώνες!

Η Νίκη Βόλου είχε μόλις μία νίκη στα 10 ματς που κάθισε στον πάγκο ο Αρκάς τεχνικός. Στα υπόλοιπα 9 παιχνίδια η βολιώτικη ομάδα κατέγραψε 3 ήττες και 6 ισοπαλίες. Οι 9 συνολικά βαθμοί στα πρώτα 10 παιχνίδια την έφεραν στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και την «στοχοποίησαν» ομάδες που είχαν ως μοναδικό στόχο την παραμονή. Μία ομάδα με πολύ ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή «κατάφερε» να πετύχει μόλις 5 γκολ σε 10 αγώνες ενώ δέχθηκε 7. Με μισό γκολ και 0,9 βαθμούς ανά αγώνα η Νίκη βάδιζε ολοταχώς προς τη Γ’ Εθνική.

Βοσνιάδης: Η κίνηση ματ που άλλαξε τα δεδομένα στη Νίκη και στην κατηγορία

Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρόδο η διοίκηση της βολιώτικης ομάδας παίρνει την απόφαση να αλλάξει προπονητή. Ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν μπορεί να πει «όχι» στην πρόταση λόγω του συνασθηματικού δεσίματος με την ομάδα, αν και γνωρίζει πως ο δρόμος προς την εκπλήρωση του στόχου δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα… Αντιθέτως!

Ο Μακεδόνας τεχνικός δεν αργεί να καταλάβει τι συμβαίνει τόσο εντός της ομάδας, όσο και εκτός και παίρνει τα μέτρα του…  Το ντεμπούτο του συνοδεύεται με ισοπαλία στον Ιάλυσο. Ακολουθεί μία ήττα στον Ασπρόπυργο που «ξεκαθαρίζει» καταστάσεις. Δύο σερί καθοριστικές νίκες με Βλαχιώτη εντός και Σαντορίνη εκτός, θέτουν τις βάσεις της εκπλήρωσης του στόχου. Η εντός έδρας ισοπαλία με την Καλαμάτα και τα λάθη των βοηθών «θορυβούν» την ομάδα. Παρά το 6-1 με τον Ασπρόπυργο η δεύτερη συνεχόμενη κακή διαιτησία «δείχνει» την ξεκάθαρη στοχοποίηση. Ο Β’ βοηθός στο ματς με την Καλλιθέα, στερεί το τρίποντο από τη Νίκη και μάλιστα, σ’ ένα ματς που ήταν τηλεοπτικό. Η ξέφρενη και εξωπραγματική πορεία του Βλαχιώτη, υποχρεώνει τη Νίκη να θέλει βαθμό στην Επισκοπή. Ο χρυσός βαθμός κατακτήθηκε και η Νίκη βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο, από τη Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ 2.

Σε απόλυτους αριθμούς με Βοσνιάδη στον πάγκο

8 ματς

-3 νίκες

-1 ήττα

-4 ισοπαλίες

– 13 βαθμοί (1,6 βαθμοί/αγώνα)

-13-7 τέρματα  (Μ.Ο. 1,63 – 0,87)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις