Βοσνιάδης: «Παίξαμε απέναντι σε όλους – Η Νίκη είναι η ομάδα της καρδιάς μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Επισκοπή είναι χαρακτηριστικές για τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει η Νίκη Βόλου για να σώσει την κατηγορία και βάσει αναδιάρθρωσης να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λιγκ 2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

  • “Παίξαμε απέναντι σε όλους κυριολεκτικά”
  • “Ομάδες που δεν έκαναν νίκη ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, είχαν μια νίκη την πρώτη αγωνιστική και ξαφνικά έκαναν το «τέσσερα στα τέσσερα»”
  • “Ήρθαμε στη Νίκη γιατί είναι ξεκάθαρο πως είναι η ομάδα της καρδιά μας”
  • “Χρονιά που πρέπει να γίνει μάθημα σε όλη την ομάδα”
  • “Η ομάδα θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά στη Super League 2”

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αν τους αναφέρουμε αυτή τη στιγμή μόνο καλό δεν θα κάνουμε. Μια ομάδα με τέτοια ιστορία, με τόσο κόσμο μπήκε στο στόχαστρο από την αρχή, βέβαια βοήθησε κι αυτή με την παρουσία της στην αρχή του πρωταθλήματος να μην βγάζουμε και το δικό μας άδικο απ’ έξω. Όμως από εκεί και μετά θεωρώ ότι ήταν περικυκλωμένη για κάποιους λόγους που εγώ δεν γνωρίζω, γιατί εγώ ήρθα πριν έναν μήνα. Αυτός ο μήνας μου φάνηκε σαν να ήταν πολλοί μήνες κι όχι ένας. Δώσαμε τεράστια μάχη για να μπορέσουμε σήμερα εδώ να σώσουμε την ομάδα. Παίξαμε απέναντι σε όλους και κυριολεκτώ πραγματικά απέναντι σε όλους: κάναμε μία τεράστια νίκη μέσα στη Σαντορίνη που άλλαξε όλη την κατάσταση του πρωταθλήματος. Αν η ομάδα μας δεν είχε πάρει εκείνο το διπλό πιστεύω θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Είδαμε ομάδες ξαφνικά να γίνονται άχαστες – δεν γίνονται αυτά – τα ζούμε όμως. Ομάδες που δεν έκαναν νίκη ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, είχαν μια νίκη την πρώτη αγωνιστική και ξαφνικά έκαναν το «τέσσερα στα τέσσερα». Τους έχασα… δεν μπορούσαμε να τους βρούμε.

Συμβαίνουν όλα αυτά αλλά κι εμείς ήμασταν εκεί. Συσπειρωθήκαμε πολύ, συγκεντρωθήκαμε πολύ, κάναμε μια τεράστια προσπάθεια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν για να μπορέσει αυτή η ιστορική ομάδα με τον πολύ κόσμο να βρίσκεται στην κατηγορία που της αρμόζει. Θα ήταν αμαρτία να λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο μια τέτοια ομάδα, με τέτοια δυναμική. Βέβαια κάποιους αυτό τους βόλευε. Αλλά θα υπάρχει χρόνος και θα τα πούμε όλα.

Ήρθαμε στη Νίκη γιατί είναι ξεκάθαρο πως είναι η ομάδα της καρδιά μας, παρόλο που οι επαγγελματίες προπονητές δεν μπορούμε να το λέμε αυτό. Είναι μια ομάδα που σημάδεψε την καριέρα μας. Είχαμε την υποχρέωση να μην κοιτάξουμε ούτε κατηγορίες, ούτε βαθμολογίες. Κατεβήκαμε από την κατηγορία που ήμασταν τα περισσότερα χρόνια για να μπορέσουμε πραγματικά να βοηθήσουμε τους φίλους μας και την ομάδα που αγαπάμε. Μας βοήθησαν όλοι γύρω από την ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, στα παιδιά που ήρθαν και ήταν δίπλα μας, στους ποδοσφαιριστές που κατορθώσαμε και σώσαμε αυτή την ομάδα. Ακούγεται παράδοξο για τέτοια ομάδα να μιλάμε για σωτηρία. Αλλά στην Ελλάδα αν δεν είσαι προσεκτικός στην αρχή και υποτιμήσεις κάποια πράγματα μετά σου έρχονται όλα βουνό και αναγκάζεσαι να  τρέχει και να μην φτάνεις.

Είναι μια χρονιά που πρέπει να γίνει μάθημα σε όλη την ομάδα, στη διοίκηση, στον κόσμο, σε όλους. Πραγματικά να σεβόμαστε την κάθε κατηγορία που παίζουμε και τον κάθε αντίπαλο κι ας μην είναι της ίδιας δυναμικότητας με εμάς.  Νομίζω είναι ένα σπουδαίο μάθημα για όλους μας. Ας μείνουμε σ’ αυτό. Η ομάδα θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά στη Super League 2. Υπάρχει χρόνος την επόμενη εβδομάδα, να κοιτάξουμε πράγματα, να συζητήσουμε με την διοίκηση γιατί σας λέω ξεκάθαρα ήρθαμε για έναν μήνα, χωρίς συμβόλαια, χωρίς κάτι για την επόμενη χρονιά να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε σήμερα στο Ρέθυμνο κι από εδώ και πέρα έχουμε να πούμε πράγματα.

Εμείς περάσαμε τρία υπέροχα χρόνια στην Κρήτη, κάναμε φίλους στα Χανιά, με την διοίκηση και τον κόσμο είμαστε καλά… Ξέρετε κάποιες χρονιές πηγαίνουν όπως πρέπει και κάποιες άλλες στραβώνουν. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι προπονητές πώς πρέπει να πάνε σε μια ομάδα και πώς πρέπει να φύγουν. Το σημαντικό είναι οι φίλοι και μακάρι τα επόμενα χρόνια να είναι κι αυτοί κι εμείς στο ποδόσφαιρο. Τρία υπέροχα χρόνια στα Χανιά κι  όλα καλά.

Πιστεύω τον επόμενο χρόνο θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Οι κρητικές ομάδες είναι πολύ καλές. Τις έχω ζήσει. Κι έχω ζήσει και τις από κάτω κατηγορίες. Η Γ’ Εθνική ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Και την Α’ κατηγορία που έβλεπα τότε στα Χανιά ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι σημαντικό ότι στην Κρήτη υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και μακάρι τα επόμενα χρόνια όπως ανθίζει εδώ το ποδόσφαιρο, να συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Να βλέπουμε υγιείς ομάδες και υγιείς παράγοντες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις