Γαλλία-Ελβετία για μια θέση στους “8” του Euro

Στη μάχη των «16» του Euro 2020 και οι Γαλλία και Ελβετία. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες σήμερα Δευτέρα (22:00) στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου (ANT1). Με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου θα κοντραριστεί με τον αντίστοιχο του Κροατία-Ισπανία (28/6, 19:00) στην Αγία Πετρούπολη την προσεχή Παρασκευή (2/7).
Αρχικά, σε ό,τι αφορά τους τυπικά γηπεδούχους και μεγάλο φαβορί, Γάλλους, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ άουτ τερματίζοντας στην πρώτη θέση (5β.) του ομίλου «φωτιά» (Γερμανία και Πορτογαλία έμειναν στους τέσσερις πόντους). Τελείωσε τον όμιλο με μία νίκη και δύο ισοπαλίες.
Τα παιχνίδια της Γαλλίας στον 6ο όμιλο:
Γαλλία-Γερμανία 1-0
Ουγγαρία-Γαλλία 1-1
Πορτογαλία-Γαλλία 2-2

Από την άλλη, η Ελβετία προκρίθηκε στους «16» ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες της φάσης των ομίλων και συγκεκριμένα του 1ου γκρουπ. Συνολικά συνέλεξε τέσσερις πόντους, όσους και η 2η Ουαλία, από την οποία υστέρησε στη μεταξύ τους ισοβαθμία, λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων. Μάλιστα, στο τελευταίο της ματς (νίκη 3-1 με την Τουρκία) πραγματοποίησε και το καλύτερό της ματς, έχοντας ως κορυφαίους τους Σακίρι, Ζούμπερ αλλά και τον πορτιέρε Ζόμερ. Μια εμφάνιση, πάνω στην οποία θέλει να «χτίσει» ενόψει και του παιχνιδιού με τη Γαλλία.
Τα παιχνίδια της Ελβετίας στον 1ο όμιλο:
Ουαλία-Ελβετία 1-1
Ιταλία-Ελβετία 3-0
Ελβετία-Τουρκία 3-1

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Ντεσάμπ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Συγκεκριμένα, θα λείψουν σίγουρα ο Ντεμπελέ, ο οποίος θα χάσει όλη την υπόλοιπη διοργάνωση λόγω προβλήματος στο γόνατο και ο Ντίνιε, με τους Ερνάντες, Λεμάρ και Τιράμ να είναι αμφίβολοι. Αντίθετα, ο κόουτς Πέτκοβιτς έχει γεμάτο το «οπλοστάσιό» του.

Πιθανές ενδεκάδες:
Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ,Ερνάντες, Καντέ, Τολισό, Πογκμπά, Γκριζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά.
Ελβετία: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ, Τζάκα, Φρόιλερ, Ζούμπερ, Σακίρι, Σεφέροβιτς, Εμπολό.

Η Γαλλία θα προσπαθήσει να βρεθεί για 8η φορά στα προημιτελικά, ενώ σε περίπτωση που το καταφέρει η Ελβετία, θα το πράξει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις