Μπέος στην παρουσίαση Αμπασκάλ: «Οι φίλαθλοι θα λατρέψουν την ομάδα και οι αντίπαλοι θα τη ζηλέψουν» (photos)

Ο Βόλος παρουσίασε τον νέο του προπονητή, Γκιγέρμο Αμπασκάλ την Τρίτη (29/06) και την παράσταση έκλεψε, όπως αναμενόταν, ο Αχιλλέας Μπέος. Ο Δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της μίλησε για το θέμα της διαιτησίας και προανήγγειλε προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν δεν βρεθεί λύση με την κεντρική διαχείριση.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Ο νέος προπονητής είναι άνθρωπος με φιλοδοξίες, γνώστης του ποδοσφαίρου, λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και της ισπανικής σχολής. Έχει και το ιταλικό στοιχείο. Θα του παρέχω όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει. Φέτος θέλουμε να πάμε σε ένα σκαλοπάτι καλύτερο από πέρυσι. Είμαστε νέα ομάδα, αλλά σε οργάνωση αγγλίζουμε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Κρατήσαμε τον κορμό, έχουμε ολοκληρώσει επτά μεταγραφές και θα πάρουμε άλλους τρεις. Θα έχουμε πολύ ισχυρό σύνολο. Οι φίλαθλοι θα λατρέψουν την ομάδα και οι αντίπαλοι θα τη ζηλέψουν.

Εύχομαι να έχει μια καλή αντίληψη από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα από αυτούς που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να καταλάβει η ΚΕΔ ότι το χέρι εντός περιοχής δεν είναι πέναλτι μόνο για τους μεγάλους. Όταν συμβεί αυτό, τότε ο Βόλος θα είναι η έκπληξη. Τρία παραδείγματα. Το 2004 όποιος έλεγε ότι η Ελλάδα θα κατακτούσε το Euro θα είχαν την κλούβα απ’ έξω με τον μπόγια έτοιμη! Η Γαλλία χθες νικούσε 3-1 στο 85′ και αποκλείστηκε. Η Ισπανία το ίδιο, αλλά πέρασε στην παράταση.

Όταν παίζαμε με τον Πανιώνιο κόντρα στη Μπαρτσελόνα, είπα στους παίκτες είμαστε 11 εναντίον 11. Τι Μπαρτσελόνα και… μ@λ@κίες. Ο Γιαννόπουλος ήταν στόπερ και όταν φύλαξε τον Σαβιόλα τον σήκωσε στον αέρα μαζί με τη μπάλα. Έχουμε όλοι δικαίωμα στο όνειρο κι εδώ στην Ελλάδα. Ας μας αφήσουν να ονειρευόμαστε. Πιστεύουμε σε ένα όνειρο ότι θα το πραγματοποιήσουμε.

Η νοοτροπία της διοίκησης είναι ότι μια ομάδα ανθρώπων αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν. Επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό. Φέτος για πρώτη φορά ο προπονητής έκανε προτάσεις και κάποιες ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε, άρα είμαστε σε καλό δρόμο».

Για την κεντρική διαχείριση:

«Θα είναι καυτό το καλοκαίρι για όλους. Πριν 15 χρόνια η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα δεν ήταν στην κεντρική διαχείριση και με βασιλικό διάταγμα συμμετείχαν. Για να μη μιλήσω για τη Γερμανία. Εδώ θεωρούν ότι μπορούν να διαπραγματεύουνται τα δικαιώματα χωρίς ο Βόλος να έχει συμβόλαιο και να δείχνουν το πρόσωπο και το σήμα μας. Αν χρειαστεί θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αρκετά ξεφτίλισαν το ποδόσφαιρο και το πήγαν στον πάτο. Είμαστε συσπειρωμένες έξι ομάδες και θεωρώ ότι θα γίνουμε εννέα. Ας παίξουν μόνοι τους. Νομίζουν ότι κάθε Κυριακή οι αγώνες θα είναι «καλώς τα παιδιά». Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα. Γι’ αυτό ο Άρης αποκλείεται από ομάδα του… κ@λου».

Αμπασκάλ: «Ο Βόλος κυρίαρχος του παιχνιδιού»

Ο Ισπανός προπονητής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Συγγνώμη που δεν μιλώ ακόμα ελληνικά. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την ευκαιρία. Έχουμε την ίδια νοοτροπία. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Με έχει πείσει το πλάνο, η νοοτροπία, η φιλοδοξία του. Ευχαριστώ τον Άκη Πέτρο. Είμαστε μια οικογένεια. Έχω πειστεί ότι θα έχουμε το καλύτερο δυνατό υλικό. Δεσμεύομαι για την καθημερινή δουλειά μου, το πάθος που έχω. Θέλουμε οι φίλαθλοί μας να είναι υπερήφανοι, να ταυτιστούν με το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε. Η δουλειά είναι ο μόνος δρόμος.

Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση που ο πρόεδρος διοργανώνει φιλανθρωπικό τουρνουά. Θα έχουμε πρώτη επαφή με τους φιλάθλους. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε χαρά. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια, θα τα πω στο γήπεδο».

Για τους Ισπανούς προκατόχους του και αν νιώθει βάρος:

«Έχω υποχρέωση να ανταποκριθώ στους στόχους της ομάδας και να δουλέψω σκληρά. Ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα με ταυτότητα που θα φτάσει ψηλά».

Για τους δικούς του στόχους και αν θέλει να προπονήσει μεγάλο σύλλογο:

«Θέλω να φορέσω από αύριο κιόλας τα ρούχα της ομάδας και να δουλέψω γι’ αυτή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Είχα την τύχη να έχω συναδέλφους που έχουν δουλέψει εδώ και έχω καλή πληροφόρηση. Το θέμα είναι το πλάνο. Είμαι δοσμένος σε αυτό. Ο Βόλος έχει νεανική ομάδα, αλλά έχει κάνει τη διαφορά ως τώρα. Κάποιος όταν έρχεται μπορεί να έχει σημείο αναφοράς τις μεγάλες ομάδες. Εμάς σκέψη μας είναι να υπηρετήσουμε το πλάνο και να φτιάξουμε ένα καλό μοντέλο. Θέλουμε ο Βόλος να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και αν δεν μπορεί, τότε να μην αφήνει τον αντίπαλο να είναι».

Για τους ποδοσφαιριστές που έμειναν από πέρυσι:

«Από την πρώτη συνομιλία με τον πρόεδρο είχα όλο τον χρόνο να γνωρίσω καλά την ομάδα. Έχω δει τα επτά τελευταία παιχνίδια και ένα ειδικά το έχω για να το βλέπω στο κινητό μου. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Όταν τους δω όλους από κοντά θα έχω οριστική άποψη. Όλο το προσωπικό δουλεύουμε πολύ καλά για το όνειρο».

Φιλανθρωπικό τουρνουά: 2.000 εισιτήρια ΠΑΕ και Δήμος

Η ΠΑΕ Βόλος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και για το φιλανθρωπικό τουρνουά που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό 8-10 Αυγούστου με τη συμμετοχή των «κυανέρυθρων» και των Ατρόμητου, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης. Ο Μπέος ανέφερε:

«Θα ενισχύσουμε δύο ιδρύματα, το Ορφανοτροφείο και τη «Φλόγα». Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση, τον Γιώργο Σπανό και τον Ατρόμητο, τους φίλους Μπάκο, Καϋμενάκη, Μποροβήλο και τον Αστέρα Τρίπολης. Όλοι τους έδειξαν ευαισθησία. Όλα τα έσοδα θα πάνε στα δύο ιδρύματα. Εμείς είμαστε αρωγοί για τα μεγαλύτερα δυνατά έσοδα.

Καλώ δημοσιογράφους, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, επιχειρηματίες και φιλάθλους. Είναι υποχρέωση όλων να προβληθεί το τουρνουά. Είναι ιδρύματα αγάπης, στοργής και προσφοράς. Όλοι μας πρέπει να πάρουμε έστω ένα εισιτήριο 5 ευρώ. Είναι εισιτήριο αγάπης. Ως ΠΑΕ Βόλος θα πάρουμε 1.000 εισιτήρια και ως Δήμος άλλα 1.000. Καλώ άπαντες να αγοράσουν

Η Ντίνα Τριανταφύλλου εκ μέρους της «Φλόγας» Μαγνησίας ανέφερε:

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που πάντα αφιέρωνε αθλητικά δρώμενα για την ενίσχυση της «Φλόγας». Να γεμίσει ο κόσμος το Στάδιο και τα ταμεία των ιδρυμάτων. Ευχαριστώ πολύ και τις ομάδες».

Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου, Κώστας Θεοδώρου είπε:

«Πάντα ο Δήμαρχος έδειχνε ευαισθησία. Τα ιδρύματα έχουν πτωτική πορεία λόγω της κρίσης και το τουρνουά αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Ας πάρει κάποιος εισιτήριο και ας μην έρθει στο γήπεδο. Χρειαζόμαστε τα έσοδα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις