Καλόγηρος: Με τους συλλόγους να βρούμε την καλύτερη λύση

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος, μιλώντας στην εφημερίδα “Θεσσαλία”, ανέλυσε το σχέδιο που έθεσε προς συζήτηση για τη δημιουργία δύο ομίλων στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ της νέας περιόδου. Παραδέχθηκε ότι δεν επιθυμούσε να γίνει πρωτάθλημα δύο ομίλων, αλλά το θεωρεί ως αναγκαίο λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία.
Αναλυτικά: «Όλες οι Ενώσεις έχουμε έναν προβληματισμό για τη νέα σεζόν. Πρέπει να οργανώσουμε πρωταθλήματα με λιγότερες αγωνιστικές, τόσο για οικονομικούς λόγους μια και η πανδημία έφερε σε δύσκολη θέση όλα τα σωματεία, όσο και για πρακτικούς διότι η ΕΠΟ μας ενημέρωσε ότι πρέπει να δηλώσουμε πρωταθλητή έως τις 10 Μαΐου, ώστε αυτός στη συνέχεια να συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.
Αυτόν τον προβληματισμό θέλαμε να τον μεταφέρουμε και στα σωματεία για να μην πάρουμε μόνοι μας απόφαση. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ των δύο ομίλων. Προτιμώ να έχουμε τρεις κατηγορίες με 14 ομάδες η καθεμία. Αυτό θα το επιδιώξουμε σε βάθος χρόνου. Όμως για φέτος η λύση των δύο ομίλων ίσως να αποτελεί μονόδρομο. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ημερομηνίες, ώστε να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα ακόμη και αν υπάρξει νέο «λοκντάουν». Επίσης, θα μπορούν και οι αγώνες Κυπέλλου να γίνονται Σαββατοκύριακα μια και θα υπάρχει η σχετική άνεση».
Σχετικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν, τόνισε: «Ο χωρισμός των ομάδων αναγκαστικά θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια. Καταλαβαίνω το παράπονο των συλλόγων της Περιφέρειας, που θα έχουν μετακινήσεις, αλλά τουλάχιστον θα γλυτώσουν το ταξίδι στη Σκιάθο. Όσο για τις όποιες ανισότητες μπορεί να προκύψουν από τον καταμερισμό των ομάδων, νομίζω ότι μπορούμε να τις μηδενίσουμε, αν γίνει δεκτή η πρόταση του κ. Μαλακασιώτη της Αγίας Παρασκευής, που εγώ την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Θεωρώ ότι η πρόταση αυτή διασφαλίζει το ζητούμενο, που είναι λιγότερες αγωνιστικές και φυσικά ισονομία μια και η βαθμολογία που θα προκύψει θα περιλαμβάνει οκτώ ομάδες που θα έχουν παίξει μεταξύ τους μέσα-έξω».
Σχετικά με το πότε θα παρθεί οριστική απόφαση, ο κ. Καλόγηρος είπε: «Κατ’ αρχάς πρέπει να δούμε τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή και γι’ αυτό η διαδικασία θα αρχίσει νωρίς, από τις 5 Ιουλίου. Εδώ θέλω να τονίσω ότι φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν. Μέχρι τις 16 του μήνα πιστεύω ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας και τις τελικές προτάσεις από τα σωματεία. Επαναλαμβάνω ότι δεν επιθυμούμε να πάρουμε μόνοι μας την απόφαση, αλλά μαζί με τους συλλόγους να βρούμε την καλύτερη λύση».

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις