«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στις ομάδες της Football League»

Για τον παράνομο στοιχηματισμό μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σε Ημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στις ομάδες της Football League. Η τοποθέτηση του κ. Κοντονή για τον παράνομο στοιχηματισμό:

“Η νομοθετική πρόβλεψη 43/26 που ψηφίστηκε την 13η Μαΐου του προηγούμενου έτους δεν απέτρεψε πολλούς από το να συνεχίσουν αυτή την τακτική των στημένων αγώνων. Την τελευταία περίοδο, πληροφορούμαι από τα επίσημα έγγραφα, ότι υπάρχει μια σειρά αναφορών των διεθνών Ομοσπονδιών περί αυτού του προβλήματος.

Και θα ήθελα να κρούσω των κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμη φορά, ιδίως στις ομάδες της Football League, που εκεί κυρίως εντοπίζονται αυτά τα προβλήματα. Η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη με αυτά τα φαινόμενα. Γιατί νοθεύουν όχι μόνο τον αθλητισμό, όχι μόνο δημιουργούν ένα κλίμα σήψης και διαφθοράς, αλλά προσβάλλουν το ίδιο το αθλητικό πνεύμα και πάνω απ’ όλα τους Έλληνες φιλάθλους που προσέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα και διαπιστώνουν εκ των υστέρων ότι όλα όσα παρακολούθησαν, ήταν μια κακοστημένη επιχείρηση.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, σοβαρό, παίρνει διαστάσεις, διότι τα κέρδη είναι μεγάλα και όπου υπάρχουν μεγάλα κέρδη, ανοίγει η όρεξη σε πολλούς να συμπράξουν σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, αλλά είναι και δεδομένη η απόφαση της Κυβέρνησης να τοποθετηθεί κατά τρόπο αμείλικτο και να πάρει μέτρα, τα οποία όχι μόνο έχουν νομοθετηθεί, αλλά θα συνεχίσουμε και να νομοθετούμε, ακριβώς για να εξοπλίσουμε το νομοθετικό οπλοστάσιο με όλες τις δυνατότητες παρέμβασης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θέλω να σας πω ότι τα πορίσματα της Ημερίδας σας τα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα μας βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση και θέλω να πιστεύω ότι πάντα θα είσαστε αρωγοί στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την εξυγίανση, την διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις