Βούζας: Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να ενισχυθεί για να είναι ανταγωνιστικός

Ο προπονητής Βασίλης Βούζας του Ολυμπιακού Βόλου, σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Box to Box” με τον Ιάσωνα Μίσχο, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του αλλά επεκτάθηκε και στην επιτυχία του φετινού Άρη και τις ικανότητες του Παναγιώτη Τσαγκαλίδη.

Περί δυσκολιών την σεζόν που ολοκληρώθηκε: Ήταν ιδιάζουσα περίπτωση το πρωτάθλημα λόγω COVID, ολοκληρώθηκε και ελπίζω να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, με τις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές σεζόν ομαλές, καλύτερες και χωρίς προβλήματα.

Η ξαφνική άνοδος κατηγορίας για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Football League: Στόχος της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβα, ήταν να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, να παρουσιάσει ένα καλύτερο θέαμα, να κερδίσει όσο περισσότερες νίκες και να τερματίσει σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στην βαθμολογία. Άσχετα από το όταν βγήκε η απόφαση της αναδιάρθρωσης που λίγο-πολύ ήταν γνωστό ότι αν συμβεί, θα κέρδιζαν τον προβιβασμό στην επόμενη κατηγορία 8 ομάδες. Στην ουσία είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Η πρώτη είναι το γκρουπ που θέλουν να τερματίσουν πρωταθλητές, είναι τρεις ομάδες που συναγωνίζονται για αυτό τον τίτλο και μιλάω για την Καβάλα, τον Πανσερραϊκό και την Βέροια. Ενώ οι ομάδες που θα έπαιζαν τα παιχνίδια για να παραμείνουν στην 8αδα και να μην μείνουν στις 2 τελευταίες θέσεις, που οδηγούσαν τις ομάδες στον υποβιβασμό. Έτσι κύλησε μέχρι και η Τρίτη αγωνιστική, τελικά πρωταθλήτρια στέφθηκε η Βέροια και από ότι φαίνεται, οι ομάδες που θα πάνε στην χαμηλότερη κατηγορία, είναι η Κοζάνη και ο Απόλλων Πόντου.

Οι αποφάσεις που έχουν παρθεί σχετικά με την τεχνική ηγεσία και οι στόχοι του Ολυμπιακού Βόλου: Σίγουρα ο Ολυμπιακός Βόλου, είναι μία ομάδα που έχει και ιστορία, και ειδικό βάρος και το όνομα. Η κατηγορία που θα έπρεπε να παίζει, είναι σίγουρα η  Super League 2 και αν παίξει καλά, μπορεί να ανέβει κι άλλη κατηγορία Super League 1. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, υπάρχει ενδιαφέρον, όμως χρειάζονται κι άλλες κινήσεις, ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη, ανταγωνιστική, να έχει στόχους και να τους διεκδικεί. Ακόμα δεν έχει κλείσει κάτι, είμαστε σε συζητήσεις, να δούμε πως μπορεί να οργανωθεί η ομάδα, να διεκδικήσουμε τους περισσότερους στόχους που θα θέσουμε.

Συγκριτικά ποιους τείνουν να υποστηρίζουν περισσότεροι οι άνθρωποι του Βόλου: Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους, είναι ο Βόλος που αγωνίζεται στην Super League 1, ενώ οι δύο παραδοσιακές ομάδες της πόλης είναι στην ίδια κατηγορία, Football League και την επόμενη χρονιά θα παίζουν στην Super League 2. Νομίζω ότι και οι τρεις ομάδες έχουν τους δικούς τους φιλάθλους και κερδίζουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για να παίζουν και να διακρίνονται. Εμείς σαν Ολυμπιακός Βόλου, πρέπει να οργανωθούμε περισσότερο, πρέπει να υπάρχει ενίσχυση και να παρουσιαστεί η ομάδα ανταγωνιστική, σύμφωνα με το ειδικό βάρος που έχει στην κατηγορία. Το ίδιο, φαντάζομαι, θα κάνει και η Νίκη Βόλου που κράτησε την θέση της και έτσι θα κυλήσει, περίπου, η ποδοσφαιρική χρονιά.

Η παρουσία του Τσαγκαλίδη στον Ολυμπιακό Βόλου: Η παρουσία του ήταν θετική, τουλάχιστον από την ημέρα που ανέλαβα εγώ την ομάδα, ήταν συνεχώς βελτιωμένη η εικόνα του, έκανε αρκετά καλά παιχνίδια, είχε πολύ καλή επίδοση στην ομάδα με 3 γκολ και ασίστ επίσης. Νομίζω ότι ανταποκρίθηκε πολύ καλά στον ρόλο που του έδιναν και έδειξε ότι έχει ταλέντο και τα στοιχεία που πρέπει να αναπτύξει περισσότερο και να ξεπεράσει αδυναμίες, για να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις στο επίπεδο της SL 2 και ίσως και της SL 1, εφόσον η ομάδα του Άρη τον κρατήσει στην ομάδα της την ερχόμενη χρονιά.

Όταν ερωτήθηκε για τα θετικά χαρακτηριστικά του Τσαγκαλίδη: Έχει ένα καλό επίπεδο τεχνικής, ασχολείται με το αριστερό του πόδι, από μόνο του αυτό προσθέτει στα θετικά, είναι γρήγορος, έχει θέληση, είναι παίκτης που αγαπάει την προπόνηση, δουλεύει αρκετά, νομίζω πως είναι προσγειωμένος. Στο χέρι του είναι να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και να δείξει ότι μπορεί να  νικήσει θέση στο ρόστερ του Άρη. Έχει πάρει τα απαραίτητα αγωνιστικά λεπτά εδώ στην ομάδα, έδειξε ότι μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι, να βοηθήσει αρκετά, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Σίγουρα καλείται να βελτιώσει κάποια πράγματα, γιατί το αμέσως επόμενο επίπεδο είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά θεωρώ ότι ο Άρης θα πρέπει να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά. Όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και σε κάποια άλλα παιδιά που ίσως έχουν πάει δανεικοί και, για να σας πω την αλήθεια, θα προτιμούσα να δω ένα ρόστερ με περισσότερους Έλληνες και λίγους ξένους, παρά το αντίθετο.

«Μπορεί να γίνει αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;»
Γιατί να μην μπορεί να γίνει; Δεν υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές ικανοί; Απλά, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να εκπαιδευτεί, να αφιερώσει και η ομάδα χρόνο για να τον φτάσει σε κάποια επίπεδα, που από μόνοι τους οι ξένοι έχουν λόγω εκπαίδευσης από τις νεαρές τους ηλικίες. Είναι έτοιμοι πιο γρήγορα και γι αυτό παρουσιάζονται καλύτεροι σε σχέση με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ταλέντα, όμως, υπάρχουν και Έλληνες οι οποίοι μπορούν να σταθούν, αρκεί η ομάδα και ο προπονητής να επενδύσει σε αυτούς.

Είναι δίκαιη η ανανέωση του Άκη Μάντζιου; Νομίζω ότι δεν ήταν μόνο δίκαιο, αλλά αν δείτε την πορεία του, βρισκόταν κάθε χρόνο σε βελτιωμένη έκδοση, έφτασε να δώσει μία εικόνα η ομάδα που προπονεί, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, νομίζω το δικαιούταν μετά από τόσα χρόνια στην κατηγορία και σωστά, πιστεύω, η διοίκηση του Άρη το αναγνώρισε και έδωσε χρόνο και ηρεμία να δείξει πολλά περισσότερα στο καινούριο πρωτάθλημα.

Η άποψη του ίδιου για την Super League και τον Άρη: Ο Ολυμπιακός είναι μισό επίπεδο υψηλότερα, γενικά σαν παρουσία και λόγω ρόστερ και αποτελεσμάτων, ο Άρης ήταν η έκπληξη, μπήκε σφήνα στους τρεις καλύτερους, έκανε αισθητή την παρουσία του μέχρι τέλους, ήταν η ευχάριστη έκπληξη και το θέμα είναι να την παγιώσει, να κάνει μία βάση, να είναι ακόμα καλύτερος και ίσως να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα την επόμενη χρονιά. Είναι καλό που δυναμώνουν σιγά-σιγά όλες οι ομάδες και το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, και υπάρχουν περίπου 6 ομάδες που μπορούν να σταθούν απέναντι του Ολυμπιακού, που δείχνει τα τελευταία χρόνια ότι είναι αρκετά δυνατός. Πέρυσι ήταν και ο ΠΑΟΚ, αν και φέτος δεν νομίζω ότι ήταν, αναλώθηκε σε άλλους στόχους και θεωρώ ότι γίνεται καλύτερο το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα. Ελπίζω του χρόνου να παρουσιαστούν καλύτερες και άλλες ομάδες, αφού επενδύσουν στην εκπαίδευση και την ανάδειξη ποδοσφαιριστών, με στόχο μία καλύτερη εικόνα.

Πώς φαίνεται να συνεχίζει και ο Κώστας Μήτρογλου στον Άρη: Τον γνωρίζω πολύ καλά, είναι ένας χαρισματικός γκολτζής, χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες για να αποδώσουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές, έχει μία ικανότητα αυταπόδεικτη. Από μόνος τους βάση της ιστορίας και της στρατηγικής που έχει, τουλάχιστον στο θέμα του γκολ, μπορεί να δώσει λύσεις γιατί έχει αυτή την ικανότητα να σκοράρει. Είναι καθαρά δικό του θέμα, και στον Ατρόμητο, έκανε πάρα πολύ καλή χρονιά και στον Ολυμπιακό. Αν προσαρμοστεί στο παιχνίδι, ή αν η ομάδα προσαρμοστεί η ομάδα πάνω σε αυτόν, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει τέρματα και είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό του Μήτρογλου. Θεωρώ ότι είναι ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής, είναι σε καλή ηλικία, αρκετά ώριμος. Σίγουρα θα προετοιμαστεί καλύτερα και θα παρουσιαστεί καλύτερος.

Πηγή: liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις