Τσιμπανάκος: Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς για τον Ολυμπιακό Βόλου

Μπήκαμε στον Ιούλιο, οι μέρες περνούν και στον Ολυμπιακό Βόλου το διοικητικό αδιέξοδο εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ και να «τρέξει» την ομάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 της νέας περιόδου.

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται διάφορες φήμες περί ενδιαφέροντος ομάδας επιχειρηματιών και μπλέχτηκε και το όνομα του Σάκη Τσιώλη. Για το θέμα αυτό, αλλά και για το αν υπάρχει πρόταση από ενδιαφερόμενο να αναλάβει την ομάδα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Απ’ ότι ξέρω ο Σάκης Τσιώλης είναι προπονητής, έγινε και επενδυτής; Δεν το γνωρίζω… Λέγονται πολλά, στην ουσία όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόταση. Προσωπικά δεν με έχει ενοχλήσει κανείς. Γιατί, αν ένα άτομο σοβαρό θέλει να ασχοληθεί με μία ομάδα, φροντίζει να μιλήσει με εκείνον που έχει τις μετοχές. Όλα αυτά κάνουν κακό στον Ολυμπιακό και τον μικραίνουν.

Επειδή, όμως, στενεύουν τα περιθώρια η πραγματικότητα είναι μία. Δεν έχει βρεθεί κανένας επενδυτής να «τρέξει» τον Ολυμπιακό. Έχω ξαναπεί, ότι έχω κουραστεί και εύχομαι να έρθει στον Ολυμπιακό Βόλου ένας άνθρωπος με φρέσκιες ιδέες. Εγώ δεν παρουσιάστηκε ως εφοπλιστής. Αλλά ως ένας άνθρωπος, που ήθελε να βοηθήσει την ομάδα. Με όποια λάθη κι αν έχω κάνει, ο Ολυμπιακός ζει από το 2016 και είναι, πλέον, σχεδόν με τα δύο πόδια, στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ετοιμάζουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο δρόμος είναι ανοιχτός σε όποιον επιθυμεί να έρθει να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος που μπορεί να ηγηθεί και να εγγυηθεί το μέλλον του Ολυμπιακού, για να υπάρχει επόμενη μέρα. Είναι πράγματι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είναι πολύ στενάχωρο, εκεί που ο Ολυμπιακός μετά από πέντε χρόνια βρίσκεται ξανά στη Σούπερ Λιγκ 2, να μην μπορεί να βρεθεί κάποιος να τον αναλάβει. Γιατί, είναι πιο εύκολο από τη Σούπερ Λιγκ 2 η ομάδα να βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες βάσεις. Είμαι εδώ για να μιλήσω με οποιονδήποτε ενδιαφερθεί για το καλό του Ολυμπιακού.

Κάποιοι δεν θα πρέπει να δίνουν ελπίδες στον κόσμο και να λένε ψέματα. Εγώ είμαι αυτός που έχω πει από τις 13 Μαΐου, ότι αποχωρώ από τον Ολυμπιακό Βόλου για τους δικούς μου λόγους. Εύχομαι να χτυπήσει το τηλέφωνο μου και να υπάρξει μία πρόταση, γιατί διαφορετικά θα έχουμε πολλές στεναχώριες…».

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του δικηγόρου Χάρη Γρηγορίου, ο οποίος διέψευσε, ότι έχει αναλάβει τις νομικές υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: «Όπως αναφέρει ο κ. Γρηγορίου, δεν υπάρχει σχέση του ίδιου με τον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά τις νομικές του υπηρεσίες. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Δυστυχώς, κάποιοι που φορούν παντελόνια δεν τα τιμούν. Είναι ντροπή να λέει τέτοια πράγματα και μπορώ να το αποδείξω. Υπάρχουν παραστατικά και έχουν δοθεί χρήματα σε λογαριασμούς που είναι από το δικηγορικό του γραφείο. Μάλιστα, προχθές, παρουσία δική μου και του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, Σπύρου Παπακωνσταντίνου, μας εξυπηρέτησε σε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος μου τον πρότεινε και είχαμε μία φιλική σχέση με τον κ. Γρηγορίου. Συνεργαζόμαστε μαζί κοντά στους τρεις μήνες και φτάσαμε στο σημείο να μου τηλεφωνεί τρομαγμένος, γιατί κάποιος τον πήρε τηλέφωνο και τον μάλωσε, επειδή ασχολείται και δουλεύει για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό καταρχάς είναι αντιεπαγγελματικό. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί. Δεν μας αγγίζει βέβαια… Δικηγόροι υπάρχουν πάρα πολλοί, σοβαροί και άξιοι, που έχουν βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στα δύσκολα χρόνια.

Πέρα από το ποδόσφαιρο, όμως, υπάρχουν και οι ανθρώπινες σχέσεις και πάνω σ’ αυτό το θέμα είμαι πολύ απογοητευμένος από τον κ. Γρηγορίου. Είναι ντροπή για έναν άνθρωπο με την υπόσταση, τη μόρφωση και το κοινωνικό επίπεδο του κ. Γρηγορίου, να βγαίνει και λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό. Και χρήματα έχει λάβει από τον Ολυμπιακό Βόλου και μας βοήθησε στο πρώτο στάδιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Στην τελική, δεν παρακαλούμε κανέναν. Αυτός ήθελε να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακού Βόλου, ως δικηγόρος, μέσω κοινού φίλου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις