Παγωμάρα στα Χανιά για τη μη αδειοδότηση

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός… Αυτό συγκεκριμένα έχει προκληθεί στις τάξεις της ομάδας των Χανίων, σε διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα και φίλαθλο κόσμο μετά το γεγονός της μη αδειοδότησης της ΠΑΕ.

Μια απόφαση η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο που μπορεί και έχει τη δυνατότητα πλέον να κινηθεί η ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Το βασικό θέμα είναι πως ο σχεδιασμός όπως μέχρι τώρα είχε στηθεί… πάει στράφι και επί της ουσίας δε μπορεί να μετουσιωθεί σε πρακτικό επίπεδο, αφού οι περιορισμοί που προκύπτουν (δικαίωμα μεταγραφών μονάχα Ελλήνων παικτών κάτω των 25 ετών, αλλά και 3 Ελλήνων ή αλλοδαπών ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και ξένους κάτω των 23 χρονών) από την μη αδειοδότηση της ομάδας δε δίνουν το περιθώριο της ελευθερίας κινήσεων όπου υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχε.

Το βασικό ερώτημα όμως είναι γιατί τα πράγματα έφτασαν σε αυτό το σημείο…

Οπως αποδείχτηκε, η πρώτη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΠΟ όπου η ΠΑΕ Χανιά ήταν ανάμεσα στις ομάδες που δεν είχαν εξασφαλίσει αδειοδότηση ήταν το καμπανάκι, το πρώτο σήμα κινδύνου δηλαδή το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λήφθηκε μεν υπόψη, δηλαδή το διάστημα που πέρασε, υπήρξε μια διεργασία προκειμένου η απόφαση ν’ άλλαζε μετά την έφεση που ασκήθηκε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε δικαιώνει ουσιαστικά αυτή την προσπάθεια η οποία έγινε.

Το ερώτημα είναι έτσι… τι γίνεται από ‘δω και στο εξής, διότι καλώς η κακώς τα δεδομένα αλλάζουν και αλλάζουν πολύ αν μη τι άλλο για τον τρόπο που έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν τα Χανιά όσον αφορά το σχεδιασμό τους. Μην ξεχνάμε ότι η αναφορά γίνεται για μια ομάδα όπου ήταν ξεκάθαρο τι στόχους ήθελε να θέσει, αλλά και πως οι βλέψεις της για την απόκτηση παικτών ήταν από το λεγόμενο “υψηλό ράφι”. Σίγουρα, οι περιορισμοί είναι πολλοί και συγκεκριμένοι και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρχει η ελευθερία των κινήσεων που μέχρι τώρα ουσιαστικά κινούνταν τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής.

Σε ό,τι αφορά τον Παπαδόπουλο αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον η άφιξη του στα Χανιά η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (6/7).

Να σημειωθεί πως η απόφαση μετά την απόρριψη της έφεσης είναι οριστική και κατά συνέπεια δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα για τα Χανιά ώστε να καταφύγουν σε ένα τρίτο όργανο αναζητώντας τη δικαίωσή τους για να εξασφαλίσουν και την αδειοδότηση τους.

athlitiko.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις