Στα ημιτελικά η Ιταλία, 2-1 το Βέλγιο

Η Ιταλία χρειάστηκε ένα ημίχρονο (το πρώτο) πολύ καλής απόδοσης για να πετύχει δύο γκολ, να κάμψει την αντίσταση του Βελγίου με 2-1 και να περάσει πανηγρικά στους «4» της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τελευταία φορά στο Euro του 2016, όπου η Ιταλία είχε επικρατήσει του Βελγίου με 2-0, στη φάση των ομίλων.Οι μεν Βέλγοι προέρχονταν από τη νίκη – πρόκριση επί της Πορτογαλίας (1-0), ενώ οι Ιταλοί ξεπέρασαν το εμπόδιο της Αυστρίας στην παράταση με σκορ 2-1.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η «Σκουάντρα Ατζούρα» είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Βέλγοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Κουρτουά. Ο Μπονούτσι στο 13′ σκόραρε μετά από εκτέλεση φάουλ του Ινσίνιε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, σωστά, μέσω VAR για οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα, μακρινό σουτ του Τίλεμανς, η μπάλα κοντράρει και κατέληξε κόρνερ. Οι Βέλγοι στο 22′ είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και επιχείρησε δυνατό σουτ, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 26′ ο Λουκάκου δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Ιταλίας, καθώς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι άνοιξε το σκορ στο 31′ όταν ο Βεράτι πάσαρε στον Μπαρέλα και αυτός με ωραία ενέργεια απέφυγε τρεις παίκτες του Βελγίου και πλάσαρε τον Κουρτουά για να γράψει το 0-1. Οι Ιταλοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 44′ με εξαιρετική ενέργεια και φοβερό τελείωμα του Ινσίνιε, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κουρτουά (0-2).
Το Βέλγιο στο 45′ κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ντοκού από τον Ντι Λορέντζο και ο Βίνσιτς έδειξε την «άσπρη βούλα». Η φάση ελέχθηκε από το VAR, αλλά ο Σλοβένος δεν άλλαξε την απόφασή του. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Λουκάκου και μείωσε σε 1-2.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στους Ιταλούς, καθώς στο 47′ ο Βεράτι έστρωσε στον Κιέζα, αλλά το σουτ του τελευταίου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ. Το Βέλγιο απάντησε στο 55′ όταν το πλασέ του Ντοκού, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ντουναρούμα. Η ομάδα του Φερνάντο Μαρτίνεθ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-2 όταν ο Ντε Μπρόινε γύρισε από τα αριστερά στον Λουκάκου, και το σουτ του μέσα από την μικρή περιοχή, έδιωξε με το σώμα πάνω στη γραμμή ο Σπινατσόλα. Στο 71′ μετά από σέντρα του Σαντλί, ο Λουκάκου δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Γήπεδο: «Αλιάντς Αρίνα», Μόναχο

Διαιτητής: Βίνσιτς (Σλοβενία), Βοηθοί: Κλάνσιτς (Σλοβενία), Κόβασιτς (Σλοβενία)

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβέιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόγχεν, Μενιέ (70′ Σαντλί, 74′ λ.τ. Πρετ), Βίτσελ, Τίλεμανς (70′ Μέρτενς), Τ. Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Λουκάκου.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Σπινατσόλα (79′ λ.τ. Έμερσον), Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντι Λορέντζο, Βεράτι (75′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Κιέζα (91′ Τολόι), Ινσίνιε (79′ Μπεράρντι), Ιμόμπιλε (75′ Μπελότι).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις