«Βλαχοπρόεδροι οι άνθρωποι που δίνουν τη ζωή τους για το ποδόσφαιρο;»

Όλο και μεγαλύτερη είναι το τελευταίο διάστημα η συσπείρωση των ΕΠΣ στο πρόσωπο του Γιώργου Γκιρτζίκη και ειδικά από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος και για τις εκλογές του Οκτωβρίου… Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας τον τελευταίο μήνα… χτενίζει όλη την επικράτεια και δείχνει έτοιμος…

…για τη μάχη ώστε να παραμείνει στο θώκο και την επόμενη τετραετία.
Τα πιο πρόσφατα δείγματα του ρεύματος Γκιρτζίκη, που του δίνουν από τόσο νωρίς αέρα νικητή, καταγράφηκαν στην Κρήτη (βρέθηκε σε εκδήλωση της ΕΠΣ Ρεθύμνου και οι τέσσερις Ενώσεις του νησιού δήλωσαν ανοιχτή στήριξη) και τη Λιβαδειά. Ειδικά στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ο Γκιρτζίκης είχε την Τρίτη (12/1) προεκλογική συνάντηση με την παρουσία 14 Ποδοσφαιρικών Ενώσεων! Ο λόγος για τις ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, Έβρου, Ημαθίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Πειραιά, Δ. Αττικής, Αθήνας, 5×5 και φυσικά Βοιωτίας.
Οι επαφές του προέδρου της ΕΠΟ στην επαρχία συνεχίστηκαν και την Πέμπτη (14/1). Ο Γκιρτζίκης ήταν προσκεκλημένος στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Καρδίτσας και εκεί επιτέθηκε σε όσους απαξιώνουν το ποδόσφαιρο και ειδικά τους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

«Ο στόχος είναι να έρθουν ουρανοκατέβατοι για να διοικήσουν το ποδόσφαιρο»
Τα κύρια σημεία της άκρως ενδιαφέρουσας ομιλίας του Γκιρτζίκη στην ΕΠΣ Καρδίτσας ήταν τα ακόλουθα: «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πρέπει να είναι δίπλα στις Ενώσεις και νομίζω ότι αυτό το έχω αποδείξει στην πράξη, στον ένα χρόνο που υπηρετώ το άθλημα από αυτό το αξίωμα. Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου έπαιρνα την εντολή από μια πολύ μεγάλη συμμαχία Ενώσεων, είχα πει ότι αναλαμβάνω ένα ρόλο ευθύνης, πάνω απ’ όλα, αλλά σίγουρα όχι μονόλογο. Δεν μου πάει ο ρόλος ενός προέδρου που είναι κλεισμένος στο γραφείο του στην Αθήνα. Γι’ αυτό φρόντισα να είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τις Ενώσεις και όποτε το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις μου να τις επισκέπτομαι και να ενημερώνομαι για τις δράσεις τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Επειδή, λοιπόν, φροντίζω να μαθαίνω για τη δράση των Ενώσεων γνωρίζω πολύ καλά ότι η ΕΠΣ Καρδίτσας, αποτελεί πρότυπο Ενώσεως. Έχοντας πλούσια δράση, 85 ενεργά σωματεία, νοικοκυρεμένα οικονομικά, ενώ υλοποιεί καινοτόμες δράσεις. Η Ένωσή σας αξίζει επιπλέον συγχαρητηρίων, καθώς έχει αφιερώσει αυτή την εκδήλωση στα Τμήματα Υποδομών! Έχω πληροφορηθεί ότι το ”Πρόγραμμα Εκκλησία – Ποδόσφαιρο – Σχολείο” σημειώνει εξαιρετική επιτυχία. Και θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω και τον Σεβασμιότατο για την υποστήριξη αλλά και να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της Ένωσης, για την ενημέρωση που κάνουν στα σχολεία, για το Διασχολικό Πρωτάθλημα που διοργανώνουν και τη διανομή αθλητικού υλικού, στην οποία συνεισφέρει και η ΕΠΟ. Όπως επίσης συνεισφέραμε στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος του Ενωσιακού Γηπέδου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι πλήρως νομιμοποιημένο και να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση του τάπητα και του γηπέδου 7×7, δεν θα λείπει τίποτε από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου. Ως Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουμε τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις μας, ώστε μετά την αναμονή πολλών ετών, το πρόβλημα να φτάνει στη λύση του.
Φίλες και φίλοι,
Το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται πολλαπλές επιθέσεις. Δέχονται επίθεση οι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό το άθλημα χαρακτηρίζονται υποτιμητικά συλλήβδην βλαχοπρόεδροι και βλαχοδήμαρχοι. Οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανό το ελληνικό ποδόσφαιρο με εθελοντική προσφορά σε αντίξοες συνθήκες. Και ο στόχος είναι να έλθουν στη θέση τους κάποιοι άλλοι, προφανώς ουρανοκατέβατοι, για να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σαν να λέμε ότι στον Ιατρικό Σύλλογο δεν θα μπορούν να εκλέγονται γιατροί. Δεν μπορείς όμως να διοικήσεις οτιδήποτε αν δεν το γνωρίζεις σε βάθος και δεν το αγαπάς. Εμείς λοιπόν αγαπάμε το ποδόσφαιρο, και μέσα από την προσπάθειά μας, θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση. Θα αγωνιστούμε για τις αξίες μας, για την ποιοτική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας.
Από την Εθνική μας, που πρέπει να επιστρέψει στις επιτυχίες, μέχρι τις Ερασιτεχνικές Κατηγορίες και τα Πρωταθλήματα Υποδομών.
Στον έναν περίπου χρόνο που βρίσκομαι στην προεδρία της ΕΠΟ έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από σημαντικά βήματα:
– Για το θεσμικό εκσυγχρονισμό, με τους νέους κανονισμούς που καθιερώσαμε.
– Για τη δικαιοσύνη, με τον ορισμό τακτικών δικαστών στα όργανά μας.
– Για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων παιχνιδιών, μέσα από τη συνεργασία με τη Σπορτραντάρ.
– Για την ενίσχυση των εθνικών μας ομάδων και την προσπάθεια που κάνουμε για τη δημιουργία σύγχρονου και μόνιμου προπονητικού κέντρου.
– Για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, για την επιμόρφωση των προπονητών και των διαιτητών, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στις Ενώσεις.
– Για τον εξορθολισμό της λειτουργίας της Ομοσπονδίας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Και συνεχίζουμε γιατί έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε! Πάμε μπροστά!
Με κατεύθυνση το ποδόσφαιρο της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, το ποδόσφαιρο των ίσων ευκαιριών και της διαφάνειας, το ποδόσφαιρο των σύγχρονων όρων της αγοράς. Αυτό το ποδόσφαιρο ονειρευόμαστε, αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε, γι’ αυτό το ποδόσφαιρο θα αγωνιστούμε. Δεν θα πω περισσότερα, γιατί αυτή η εκδήλωση ανήκει στο καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο! Οι πρωταγωνιστές είστε εσείς! Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ούτως ή άλλως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Ενώσεις, με μοναδικό μέλημα το ποδόσφαιρό μας να ξεπερνά τα προβλήματα, να υιοθετεί τα καλά παραδείγματα και να αναπτύσσεται. Και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι».
Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις