Προγνωστικά Στοιχήματος: Προβάδισμα για Τβέντε και Κλερμόν

Παρασκευή σήμερα και το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας παρουσιάζει μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Προκύπτουν προτάσεις από αρκετά πρωταθλήματα, αλλά και από την Euroleague. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προγνωστικών, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα και να βρείτε τις στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα.

Μπορεί τη νίκη η Τβέντε

Ξεκινάμε από την Α’ Ολλανδίας και τον αγώνα Τβέντε – Χέρακλες, στον οποίο θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 1.90. (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Το πρωτάθλημα ξεκινά ξανά μ’ ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι κόντρα στη Χέρακλες για την Τβέντε. «Τα ντέρμπι πάντα είναι ωραία, αλλά για εμάς θα είναι κάθε παιχνίδι ντέρμπι μέχρι το φινάλε της σεζόν» επεσήμανε με νόημα ο κόουτς Χάκε. Με «βαριά» ήττα τελείωσε το 2015 για την Τβέντε, που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κόντρα στη Φίτεσε. Έμεινε στους 13 πόντους, στο +8 απ’ την τελευταία Ντε Γκράαφστσαπ, ισόβαθμη με την Καμπούρ και «καίγεται» για βαθμούς προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Από την άλλη πλευρά, εξαιρετική ήταν η Χέρακλες στον πρώτο γύρο. Βρίσκεται απόλυτα δίκαια στην 4η θέση με ρεκόρ 9-3-5 και 30 πόντους, στο +2 απ’ την 5η Φίτεσε και στο -6 απ’ την 3η Φέγενορντ. Μέσα στο διάστημα των διακοπών, η Χέρακλες έχασε ίσως τον κορυφαίο παίκτη της, Ουσάμα Τανάνε, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Σέντ Ετιέν έναντι 1,5 εκ. ευρώ. Στοιχηματικά, θεωρούμε ότι η νίκη με κάλυψη της Τβέντε έχει αξία, καθώς πιστεύουμε ότι θα εκμεταλλευτεί την έδρα της στο σημερινό τοπικό ντέρμπι.

Κλερμόν με κάλυψη

Συνεχίζουμε με Β’ Γαλλίας και το «2 DNB» σε απόδοση 2.20 στην αναμέτρηση Νιμ – Κλερμόν. Με το «καλημέρα» στον δεύτερο γύρο η Νιμ κατάφερε να μειώσει στο -7 απ’ τη γραμμή της σωτηρίας και να αυξήσει τις ελπίδες της για παραμονή. Ξεκίνησε το 2016 με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα κόντρα στην Μπρεστ, της οποίας επιβλήθηκε εύκολα εντός έδρας 2-0, σε μια απ’ τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της. Από την άλλη πλευρά, δε θα σταματήσει να διεκδικεί το κάτι παραπάνω η Κλερμόν, που επιδεικνύει φοβερή σταθερότητα. Επέστρεψε στο πρωτάθλημα με εντός έδρας θρίαμβο με 4-1 επί της δύσμοιρης Εβιάν, της οποίας προηγήθηκε 4-0 στο πρώτο μέρος! Απίστευτο πρώτο 45λεπτο για την ομάδα της Κορίν Ντιάκρ, που πλέον είναι μόνη της στην τρίτη θέση με 34 πόντους, στο +1 απ’ τη Μετς και στο -4 απ’ τη Νανσί, την οποία αντιμετωπίζει μέσα στον μήνα. Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είναι αήττητοι στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές (4-1-0) και θεωρούμε ότι θα καταφέρουν και σήμερα να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δε χάνει η Ζούλτε Βάρεγκεμ

Επόμενη επιλογή, το «Χ2» σε απόδοση 2.10 στο παιχνίδι του βελγικού πρωταθλήματος, Γκενκ – Ζούλτε Βάρεγκεμ. Ξεκινά απόψε η πρώτη αγωνιστική για το 2016 στην Α’ Βελγίου, με την αναμέτρηση Γκενκ – Ζούλτε Βάρεγκεμ. Πρόκειται για δύο ομάδες με βλέψεις και φιλοδοξία παρουσίας στην πρώτη εξάδα και που τη δεδομένη χρονική στιγμή χωρίζονται από πέντε πόντους. Η Γκενκ υποχώρησε στην 7η θέση μετά την εκτός έδρας ήττα 1-0 απ’ τη Σαρλερουά στο φινάλε του 2015, ένα δίκαιο αποτέλεσμα, που φανέρωσε και πάλι το επιθετικό πρόβλημα της στα εκτός έδρας ματς. Εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, η Ζούλτε Βάρεγκεμ, από την πλευρά της, παραμένει εντός της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας. Εκεί βρίσκεται σχεδόν απ’ την αρχή του πρωταθλήματος, δείχνει ότι διαθέτει την απαραίτητη σταθερότητα για να βρίσκεται στα πλέι οφ Ι, αλλά και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Τερμάτισε το 2015 με αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών (2-2-0), στο τελευταίο ματς επικράτησε εντός έδρας 1-0 στο ντέρμπι επί της Οστάνδης, αποτέλεσμα που την έφερε στους 33 πόντους και στο +5 απ’ την 7η Γκενκ.

Συνεχίζει η Μπέρνλι

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το «2 DNB» σε απόδοση 2.10 στο ματς της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας, Μπρέντφορντ – Μπέρνλι. Από τρεις σερί ήττες προέρχεται η Μπρέντφορντ σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Σμιθ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Μπέρμιγχαμ (2-1 εκτός έδρας) και Μίντλεσμπρο (1-0 εντός έδρας) για το πρωτάθλημα, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 από τη Γουόλσολ. Από την άλλη πλευρά, αήττητη παραμένει. στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε η Μπέρνλι σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες σημείωσε τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Πιο συγκεκριμένα επικράτησε της Μίντλεσμπρο (2-1 εκτός έδρας) και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Παράλληλα έκαμψε την αντίσταση των Μπρίστολ Σίτι (4-0 εντός έδρας) και Μίλτον Κέινς Ντονς (5-0 εκτός έδρας), και μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Ίπσουϊτς (0-0 εντός έδρας) για το πρωτάθλημα. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι και σήμερα θα κατορθώσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Over στη Μαδρίτη

Περνάμε στην Euroleague, από την οποία προκύπτουν δύο επιλογές. Η πρώτη, το Over 163.5 πόντοι σε απόδοση 1.91 στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις. Τα τελευταία χρόνια Ρεάλ και Ζαλγκίρις συναντώνται στην Euroleague μονίμως, είτε στην κανονική περίοδο είτε στο ΤΟΡ-16. Έτσι και φέτος είναι «πιστές» στο ραντεβού τους αλλά καμία από τις δύο δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η Ρεάλ αφού κόντεψε να ηττηθεί από την Μπάμπεργκ πήγε και ηττήθηκε άνετα από την ΤΣΣΚΑ και δείχνει ότι οι τραυματισμοί των πολύτιμων Ρούντι και Γιουλ της έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Η Ζαλγκίρις έχει δύο ήττες και οι δύο ήταν συντριβές από Λαμποράλ και Μπάμπεργκ. Για τρίτη συντριβή το πάει απόψε η Ζαλγκίρις αλλά πως να εμπιστευθούμε τη Ρεάλ που δεν βγάζει «φρεσκάδα» στο γήπεδο και βασίζεται στα «ξεσπάσματα» των ταλαντούχων αθλητών της. Επειδή η Ρεάλ δεν μπορεί να παίξει συντονισμένο μπάσκετ αυτή τη στιγμή και η Ζαλγκίρις γνωρίζει τη μοίρα της απόψε θα πάμε με το Over 163.5 αφού είναι πολύ πιθανό οι αθλητές της Ζαλγκίρις να βρουν τρόπους να σκοράρουν παραπάνω από τους δύο πρώτους αγώνες, 63 στο Μπάμπεργκ και 68 με τη Λαμποράλ. Άλλωστε αν βγει το παιχνίδι της Ρεάλ επιθετικά τότε δεν ασχολείται με την άμυνα και επιτρέπει στην αντίπαλο ελεύθερες κινήσεις. Επιλογή λοιπόν το Over 163.5.

«Μάχη» στην Πόλη

Η δεύτερη, το χάντικαπ +9.5 πόντων της Νταρουσάφακα σε απόδοση 1.85 στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Εφές Αναντολού. Πριν τέσσερις μέρες, τη Δευτέρα το βράδυ, Νταρουσάφακα και Εφές αναμετρήθηκαν στην έδρα της Νταρουσάφακα και η Εφές νίκησε 76-80 πετυχαίνοντας ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο αγώνας είχε πάρα πολλά νεύρα και πάρα πολλά φάουλ σε όλο το 40λεπτο και η Εφές πήρε τη νίκη γιατί έπαιξε πέντε λεπτά άμυνα. Απόψε το ζεύγος θα αναμετρηθεί στην έδρα της Εφές αυτή την φορά για την Euroleague. Μία νίκη έχει η Εφές στον όμιλο Ε, καμία η Νταρουσάφακα, και όπως φαίνεται από τόσο νωρίς είναι λογικό πως η πρωτάρα Νταρουσάφακα να πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να προκριθεί στα πλέι-οφ. Η Εφές όλη τη σεζόν μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά, δεν παίζει άμυνα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εντός αγώνα, αλλά όταν παίξει καταφέρνει και παίρνει τη νίκη οριακά. Μέσα σε τέσσερις μέρες δεν άλλαξαν πολλά και πάλι αναμένουμε το ζεύγος να δώσει μια μεγάλη μάχη για τη νίκη και τελικά ο νικητής να κριθεί στο τέλος. Άλλωστε δεν έχει παρουσιάσει καμιά πανίσχυρη έδρα μέχρι σήμερα η Εφές κερδίζοντας εύκολα εκεί μέσα εύκολα Λιμόζ, εύκολα Αρμάνι, στο τέλος τη Λαμποράλ, με buzzer τον Ερυθρό Αστέρα ενώ ηττήθηκε από Τσεντεβίτα και Ολυμπιακό. Επιλογή η Νταρουσάφακα +9.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις