Ο χρόνος πιέζει τον Ολυμπιακό Βόλου

Σε οκτώ μέρες από σήμερα, στις 15 Ιουλίου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου οφείλει να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, που τους δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστούν τη νέα χρονιά στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Βέβαια, το να δηλώσεις συμμετοχή δεν απαιτεί κάτι το δύσκολο, αρκεί να καταθέσεις το ποσό των 7.500 ευρώ, που είναι το παράβολο. Το δύσκολο για πολλές ομάδες είναι να καταθέσουν στις 15/7 την εγγυητική των 150.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος.

Θυμίζουμε, πως όλες οι ομάδες στο τελευταίο Δ.Σ. της Λίγκας την περασμένη εβδομάδα, πήραν ομόφωνη απόφαση να αιτηθούν στον αρμόδιο υπουργό παράταση της προθεσμίας κατάθεσης της εγγυητικής και του φακέλου με τα δικαιολογητικά στην ΕΕΑ (είναι για τις 23 Ιουλίου), προκειμένου να προλάβουν οι ΠΑΕ να τακτοποιήσουν όλες τις υποχρεώσεις τους. Κι αυτό, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για να γίνουν μια σειρά από διαδικασίες που απαιτούν χρόνο, με τη γραφειοκρατία να μην το επιτρέπει.

Είναι πολύ πιθανό αυτή η παράταση να δοθεί στις ΠΑΕ τις προσεχείς μέρες.

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και τα νέα, όσον αφορά την αδειοδότηση από την ΕΠΟ, με το πρόβλημα να το έχουν 22 ομάδες. Θυμίζουμε, πως μόλις έξι ΠΑΕ πήραν την αδειοδότηση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο φάκελος του Ολυμπιακού, καθώς και των υπόλοιπων ομάδων που δεν πήραν αδειοδότηση, θα εξεταστεί εκ νέου από την ΕΠΟ.

Στα τέλη Ιουλίου θα αρχίσει η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει πρώτιστα το τοπίο, που έχει να κάνει με τα διοικητικά της ΠΑΕ και ποιος θα ηγηθεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ 2 της νέας χρονιάς. Το θέμα του προπονητή είναι κι αυτό άμεσης προτεραιότητας και θα πρέπει να κλείσει, με τον Βασίλη Βούζα να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση, για την ανανέωση της συνεργασίας.

Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι ανάλογες μεταγραφικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις