«Στην Ελλάδα ο Μπιλ Πάπας – Έρχονται ανακοινώσεις για Ξάνθη»

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Μπιλ Πάπας και σύντομα θα τοποθετηθεί για την Ξάνθη, σύμφωνα ΜΜΕ της Αυστραλίας.

Πληροφορίες ότι ο Μπιλ Πάπας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και εθεάθη στην Θεσσαλονίκη μεταδίδει η ελληνική ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «The Greek Herald», που είναι και από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης στα οποία έχουν φιλοξενηθεί δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Ξάνθης τον τελευταίο ένα χρόνο.

Η εφημερίδα αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ο Πάπας φέρεται να έχει διαφύγει στην Ελλάδα μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην φερόμενη απάτη που καταγγέλουν τουλάχιστον δύο τράπεζες, καταλαβαίνει ότι εμφανίστηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και «αναμένεται σύντομα να κάνει δημόσιες ανακοινώσεις σχετικά με την Ξάνθη».

Το πλήρες κείμενο της βραδινής στην Αυστραλία (απογευματινής στην Ελλάδα) ανάρτησης του The Greek Herald έχει σε ελεύθερη μετάγραφη στα ελληνικά ως εξής:

Ο μεγιστάνας του Σίδνεϊ Βασίλης Παπαδημητρίου, γνωστής επίσης ως Μπιλ Πάπας, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών απάτης από τη Westpac και η γαλλική τράπεζα Societe Generale, φέρεται να έχει διαφύγει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πηγές του «The Greek Herald».

Ο Πάπας, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μια φερόμενη απάτη με την επιχείρησή του Forum Finance, με ψεύτικα τιμολόγια και πλαστές υπογραφές που θα μπορούσαν να κοστίσουν στην τράπεζα πάνω από 290 εκατομμύρια δολάρια, για τελευταία φορά εμφανίστηκε στα μέσα Ιουνίου και υπήρξαν αναφορές ότι «εξαφανίστηκε» ή ότι βρίσκεται «σε νοσοκομείο του Περθ».

Ο κ. Παπάς ήταν γνωστός στην (ελληνική) κοινότητα ως πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σίντεϊ Ολίμπικ, μιας από τις παλαιότερες και από τα πιο εξέχοντα μέλη της επαγγελματικής Εθνικής Πρέμιερ Λιγκ και από τον Οκτώβριο επενδυτής στην ελληνική ομάδα της Ξάνθης.

Το «The Greek Herald» καταλαβαίνει ότι ο κ. Πάπας εμφανίστηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα και «αναμένεται σύντομα να κάνει δημόσιες ανακοινώσεις σχετικά με την Ξάνθη».

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Σιντεϊ Ολίμπικ επιβεβαίωσε αργά την Παρασκευή ότι ο κ. Πάπας είχε παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο «με άμεση ισχύ» και δηλωσε ότι εκτιμά την αφοσίωση και την προσφορά του κ Πάπας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Οι λεπτομέρειες του οικονομικού σκανδάλου

Το Business Forum Finance του κ. Πάπας, το οποίο ξεκίνησε το 2011, προσφέρει τακτοποιημένη χρηματοδοτική μίσθωση από τράπεζες στους πελάτες του για εξοπλισμό γραφείου, υπολογιστές και λογισμικό.

Στη συνέχεια, οι τράπεζες πληρώνουν τα χρήματα σε μια οντότητα, στη συνέχεια λαμβάνουν τακτικές πληρωμές μισθώσεων. Οι πελάτες του Forum Finance περιελάμβαναν το Findex, το HWL Ebsworth, το Cerebral Palsy Alliance, το Smart Group και το WesTrac που ανήκει στο Channel Seven.

Η Westpac ανακάλυψε την υποτιθέμενη απάτη που οδήγησε σε έρευνα όταν η Westrac, ζήτησε χρηματοδότηση για προϊόντα γραφείου από την τράπεζα στις αρχές Ιουνίου.

Η τράπεζα ανακάλυψε ότι είχε ήδη χρηματοδοτήσει τη Westrac μέσω του Forum Finance.

Η WesTrac επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα είχαν δοθεί μέσω ενός δανείου στο Forum Finance για εξοπλισμό αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων δολαρίων με το όνομά του, αλλά δεν είχε κανένα αρχείο απόκτησης των χρημάτων.

Περαιτέρω έρευνες που πραγματοποίησε η Westpac για έξι ακόμη συμβάσεις δανείου που χρηματοδοτήθηκαν από την τράπεζα έδειξαν ότι τα χρηματοδοτούμενα περιουσιακά στοιχεία δεν υπήρχαν, με μόνο μία από τις προκαταβολές να αφορά εξοπλισμό ύψους 211 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν η Westpac ρώτησε τον κ. Πάπας, παρέλειψε να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση για να αναφέρει τους ισχυρισμούς στις 15 Ιουνίου και σύμφωνα με την τράπεζα, «από τότε δεν έχει επικοινωνήσει ούτε τον έχει δει κανείς».

Πηγή: thrakisports

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις