Το μεταγραφικό πλάνο του Αλέκου Βοσνιάδη – Πόσοι έρχονται και πόσοι μένουν

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την Νίκη Βόλου για τη νέα αγωνιστική σεζόν, έκανε ο Αλέκος Βοσνιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η διοίκηση του Συλλόγου. Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα θα λειτουργήσει άκρως επαγγελματικά. Επισήμανε, επίσης,  πως θα υπάρχουν κόκκινες γραμμές και όρια που ο καθένας στην ομάδα θα γνωρίζει.

Ο κ. Βοσνιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ομάδα που χτίζεται αυτή τη στιγμή, η οποία θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που θα είναι πολύ καλοί για την κατηγορία δίνοντας την πληροφορία πως θα έρθουν περίπου 15 νέοι παίκτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βοσνιάδη:

«Τις προηγούμενες 40 ημέρες που δούλεψα στη Νίκη σίγουρα έγινα πιο σοφός και πλέον με μεγάλη χαρά αναλαμβάνω από την αρχή την ομάδα που σημάδεψε την καριέρα μου και έχει μεγάλη δυναμική. Πάντα ονειρευόμουν τη στιγμή που θα επέστρεφα. Ευχαριστώ τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Βενέτη που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την μεγάλη ομάδα. Έρχομαι με όνειρα και θα δώσω τη μάχη να τη φέρουμε εκεί που τις αξίζει.

Η ομάδα δεν θα ξεκινήσει από το «μηδέν». Έχει μια βάση που δημιουργήθηκε από τους προηγούμενους συναδέλφους και πάνω σε αυτή θα πατήσουμε για να την οδηγήσουμε ψηλά.

Με τη διοίκηση ο χρόνος των συζητήσεων δεν αφορούσε τόσο το οικονομικό. Εκεί τα βρήκαμε αμέσως. Κυρίως μιλήσαμε για οργανωτικά θέματα. Πλέον οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες διότι πάμε σε μια κατηγορία που είχαμε χρόνια να παίξουμε. Οι παίκτες που θα έλθουν πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα έρχονται.

Κάναμε πολλές συζητήσεις για την καθημερινότητα της ομάδας. Θα υπάρχει καλύτερη οργάνωση, θα προστεθούν στελέχη για τα γραφεία, ενώ θα βελτιώσουμε και το κομμάτι των αποδυτηρίων. Μέρα με τη μέρα όλα θα τελειοποιούνται. Θα πάμε την ομάδα σε ότι πιο επαγγελματικό υπάρχει. Θα μπουν αρχές και θα υπάρχουν κόκκινες γραμμές και από την πρώτη στιγμή ο καθένας θα ξέρει ποια είναι τα όριά του. Η Νίκη θα είναι πιο επαγγελματική.

Δεν θα βάλουμε χαμηλά τον πήχη. Προσωπικά είναι αισιόδοξος και πιστεύω ότι η ομάδα θα πετύχει πράγματα από την πρώτη της χρονιά. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα φροντίσουμε να μας σεβαστούν όλοι. Πιστεύω ότι θα μας σπρώξει και η θετική αύρα από τον κόσμο μας. Ελπίζω ότι στο τέλος θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Για το ότι αναλαμβάνει πρώτη φορά να χτίσει την ομάδα της Νίκης και τι να περιμένει ο κόσμος από την αγωνιστική της φιλοσοφία:

«Σίγουρα θα έρθουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Θα έρθουν καλοί ποδοσφαιριστές γι’ αυτό το επίπεδο. Είναι άλλα τα στάνταρ της παρακάτω κατηγορίας κι άλλα αυτής. Σίγουρα θα είναι μία πάρα πολύ μαχητική ομάδα που θα αποτελείται από αθλητές παίκτες αυτού του επιπέδου, με ψηλά εργομετρικά. Θα υπάρξει μία σειρά για το πώς θα έρχονται οι παίκτες. Παίκτες που δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις, ακόμη κι αν τους έχουμε επιλέξει, δεν θα έρχονται αν δεν περνάνε συγκεκριμένα τεστ.

Πιστεύω πως θα δούμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και σίγουρα μία ομάδα που θα διεκδικήσει παραπάνω πράγματα από τον στόχο της. Θα είναι μία ομάδα που δεν θα έχει να φοβηθεί κανέναν. Στην ομάδα δεν θα υπάρχει αυτό το «χαμηλά το κεφάλι», που είναι ένας όρος που δεν θέλω να ακούω ποτέ. Θα κοιτάμε τον οποιονδήποτε στα μάτια, δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη δυναμική και ότι μας ανήκει και μας αξίζει μέσα από το πρωτάθλημα στο οποίο θα μπούμε θα κοιτάξουμε να το πάρουμε. Θα γίνουν καλές επιλογές. Θα έχουμε τις βάσεις στην καθημερινότητα για να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλά και χωρίς προβλήματα.

Θα είμαστε μία ομάδα που θα χτυπήσει τη νίκη παντού και σε όλα τα γήπεδα. Στο τέλος θα κάνουμε την πρόσθεση και είμαι σίγουρος πως θα μας βρει σε πολύ καλή θέση. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε μεγάλα λόγια όμως επαναλαμβάνω πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σίγουρα θα είμαστε ένας πολύ δυνατός αντίπαλος για όλους».

Για τον μέχρι τώρα μεταγραφικό σχεδιασμό:

«Έχουν γίνει κινήσεις το τελευταίο δεκαήμερο, έχουμε μιλήσει με αρκετούς ποδοσφαιριστές και από τη Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Θα έρθουν περίπου 15 νέοι ποδοσφαιριστές σ’ ένα ρόστερ 25-26 ποδοσφαιριστών. Η ομάδα θα αποτελείται από διάφορες κατηγορίες παικτών. Θα υπάρχουν πολλοί νεαροί φιλόδοξοι, θα υπάρχουν οι παίκτες που έχουν εμπειρία και βρίσκονται σε καλή ηλικία και θα υπάρξουν και 2-3 έμπειροι παίκτες που είναι αναγκαίοι σε μία ομάδα. Βέβαια, ακόμη και αυτοί που θα αποκτηθούν για την εμπειρία θα είναι πολύ καλοί αθλητές. Τον Αύγουστο θα γίνει προσπάθεια να προστεθούν και 1-2 παίκτες από πιο ψηλά, γιατί εκείνη την περίοδο εμφανίζονται ευκαιρίες απόκτησης παικτών από ψηλότερο επίπεδο. Με τις κινήσεις που γίνονται είμαι πολύ αισιόδοξος. Ο κόσμος θα δει κάτι διαφορετικό και σίγουρα θα το αγαπήσει και θα το στηρίξει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις