Δρακόπουλος: «Αυτοκτονία το σχέδιο με την Τρίγλια, θα αποτύχει, επιστρέφουν τα χρέη»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το deal του Γ.Σ. Ηρακλής με την ΠΑΕ Τρίγλια για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, χαρακτηρίζοντάς το «αυτοκτονία», ενώ μίλησε και για τις εξελίξεις στον μπασκετικό Ημίθεο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Δυστυχώς δεν ξέρουμε πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι θα είναι 50% το επιτρεπόμενο όριο των εισερχομένων φιλάθλων. Δεν μας ενημέρωσαν αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Ακούγεται καλό με τη νέα αλλαγή και τη διευκρίνιση. Στο μπάσκετ τα εισιτήρια εκδίδονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Εμείς θα θέλαμε όλο τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε σύμφωνοι με το πρωτόκολλο. Προέχει η υγεία. Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο».

Για το αν έχει μηνύματα πως ενοχλείται κόσμος από το πρωτόκολλο:
«Δεν έχω εισπράξει κάτι. Θα πρέπει να μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι. Είμαι αυτής της άποψης. Όπως γίνεται και στα μαγαζιά. Δεν έχει καμία διαφορά με το να έρθει κάποιος σε κλειστό γήπεδο. Έχουμε 2,5-3 μήνες μέχρι να αρχίσει το Πρωτάθλημα. Έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ημερησίως. Αυτό που μπορεί να μας σώσει είναι να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών. Αν πουν το 80% θα είναι επιτυχία».

Για το τι σχεδιάζει και περιμένει για τη νέα σεζόν:
«Γύρισε ο κ. Σκουρτόπουλος, έχουμε επαφές, στόχος είναι να κάνουμε ομάδα καλύτερη από πέρσι φυσικά. Ήταν άσχημη η χρονιά που πέρασε. Ίσως θα πρέπει να γίνουν επιλογές παικτών με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι με πέρσι. Αυτό μας δίδαξε η περσινή χρονιά. Έχουμε αλλάξει το σύστημα και ελπίζω θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από πέρσι. Πέρσι αφήναμε την επιλογή παικτών αποκλειστικά στον προπονητή. Φέτος έχουμε μια τριάδα, μια επιτροπή που θα συμμετέχει ενεργά στην επιλογή των παικτών σε συνεργασία με τον προπονητή πάντα».

Για τους παίκτες που θα διατηρηθούν στο ρόστερ από πέρσι:
«Πιθανώς θα κρατήσουμε 1-2 παίκτες και τους νεαρούς που είναι μεγάλη ελπίδα για εμάς. Οι υπόλοιποι θα είναι καινούριοι. Δυστυχώς. Φτιάχνουμε νέα ομάδα».

Για τον στόχο της νέας σεζόν:
«Στόχος είναι πάντα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Πέρσι πήγαμε πίσω είναι η αλήθεια. Να πηγαίνουμε μπροστά είναι ο στόχος, όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι και στην οργάνωση της ομάδας».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το ελληνικό μπάσκετ:
«Μετά το νόμο της κυβέρνησης για την επιχορήγηση από τη φορολογία των στοιχηματικών εταιριών, αλλάζει το σκηνικό στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι μεγάλη βοήθεια. Όχι μόνο στο μπάσκετ, σε όλα τα αθλήματα. Αυτό θα μικρύνει το χάσμα των αδυνάτων και των ισχυρών».

Για την ανακοίνωση της Τρίγλιας και τη συμφωνία με τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή:
«Έχω ενημέρωση. Αυτοκτονία θεωρώ το εγχείρημα αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει. Θέλω να γίνει γιατί θα με απαλλάξει από διάφορα πράγματα, αλλά είναι αυτοκτονία! Με τον τρόπο που θέλουν να κάνουν και να παίξουν στο Καυτανζόγλειο, θα ακολουθήσουν όλα τα χρέη. Δεν θα επιβιώσει αυτό. Θα ακολουθήσουν τα χρέη της ΠΑΕ.

Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για πολλές ομάδες με ανάλογες περιπτώσεις που θα πληρωθούν παίκτες από το παρελθόν. Ο Ηρακλής σίγουρα θα βρει τα παλιά χρέη μπροστά του, ειδικά αν παίξει στο Καυτανζόγλειο. Και τα ελληνικά δικαστήρια και η FIFA δεν θα το παραβλέψουν. Πρέπει να υπάρχει μια διαφοροποίηση, ένα κενό, να μη συνδέεται αυτόματα με το παρελθόν. Τώρα είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει σύνδεση. Γι’ αυτό το δικό μου πλάνο ήταν με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων που δεν άλλαξε τίποτα. Δεν αλλάζει χρώματα, σήμα».

Για το αν έχει επαφή με τους ανθρώπους του Γ.Σ. Ηρακλής:
«Ελάχιστη. Μου είχαν ζητήσει κάποια δανεικά, το αρνήθηκα κι αυτό ήταν όλο. Δεν θεωρώ ότι αυτό το project μπορεί να επιβιώσει».

Για το αν είναι διατεθειμένος υπό προϋποθέσεις να ασχοληθεί με τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή μελλοντικά:
«Αν έβλεπα ότι υπάρχει υγεία, φυσικά. Αν είναι υγειές το πλάνο, φυσικά. Προς το παρόν δεν βλέπω υγεία και δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαι».

Για τις εναλλακτικές προτάσεις εκτός του Ηρακλή Αμπελοκήπων:
«Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα μπορούσε να γίνει. Δεν ξέραμε ποιες ομάδες θα μπορούσαν να παίξουν. Υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το παρακολουθώ αν υπάρχουν προϋποθέσεις για κάτι διαφορετικό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις