Κωπηλασία: Στον τελικό η δίκωπος με τον Ζωγράφο του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Παγκόσμιο Κ23

Θέση σε ακόμα ένα τελικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 που συνεχίζεται στο Ρατσίτσε της Τσεχίας εξασφάλισαν τα γαλανόλευκα κουπιά. «Δράστες» ο Βολιώτης Δημήτρης Ζωγράφος με τον Παύλος Φαΐτα που στον ημιτελικό της δικώπου πήραν τη 3η θέση με 6:29.05 και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο σημερινό τελικό (17:15 ώρα Ελλάδας). Από την ίδια κούρσα προκρίθηκαν και οι Λιθουανία (6:25.89) και Τουρκία (6:27.79).
Ο Ζωγράφος που ανήκει στον ΟΕΑ/ΝΑΒ και ο παρτενέρ του Φαΐτας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρουν την πρόκριση. Η επιτυχία τους είναι μεγάλη και φυσικά σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ακόμη και μετάλλιο σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση.
Σπουδαία κούρσα και για την τετράκωπο των αγοριών με τους Τζουμέζη-Μπουκουβάλα-Καπάκογλου-Λαπίκοφ να καταφέρνουν να κερδίσουν τη 3η θέση στον επαναληπτικό και να εξασφαλίζουν μια θέση στον ένα σημερινό ημιτελικό Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6:10.59 πίσω από την ελβετική βάρκα (6:06.17) και την ρωσική (6:08.37).
Θυμίζουμε ότι εξαιρετική αρχή έχουν και οι αθλήτριες του ΟΕΑΝΑΒ που μετέχουν στο Παγκόσμιο Κ23. Προχθές οι αδελφές Ειρήνη και Ελένη Βαρελοπούλου πήραν τη 2η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών με 7:24.33 και πέρασαν απευθείας στο μεγάλο τελικό της Κυριακής. Μαζί και η Γερμανία που πήρε τη 1η θέση με 7:23.93.
Επίσης, την 1η θέση και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ πήρε προχθές η Αγγελική Αραμπατζή του βολιώτικου ομίλου, μαζί με την Ευαγγελία Φράγκου. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:12.77 πολύ μπροστά από τη 2η Ρουμανία (7:14.80) και την 3η Αργεντινή (7:20.54) που επίσης προκρίθηκαν στον σημερινό ημιτελικό. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Ο αθλητής του ΕΝΟΑ, που κατάγεται από τον Πτελεό Μαγνησίας, είχε καταφέρει την πρώτη ημέρα των αγώνων να περάσει απευθείας στον ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών.
Έτσι μέχρι στιγμής η ελληνική ομάδα έχει εξασφαλίσει τις συμμετοχές σε δυο τελικούς (στο διπλό σκιφ ελ βαρών με τις αδελφές Βαρελοπούλου και στη δίκωπο άνευ των αγοριών με τους Ζωγράφο-Φαΐτα) και πέντε ημιτελικούς.
Πιο αναλυτικά τα πληρώματα που μετέχουν στους σημερινούς ημιτελικούς (ώρες Ελλάδας):
11.50 Σκιφ ελ. βαρών (κ) Ευαγγελία Αναστασιάδου.
12.11 Σκιφ ελ. βαρών (α) Αντώνης Παπακωνσταντίνου.
12.18 Διπλό σκιφ (κ) Αγγελική Αραμπατζή-Ευαγγελία Φράγκου.
12.39 Διπλό σκιφ (α) Χρήστος Στεργιάκας-Θανάσης Παλαιοπάνος.
12.46 Τετράκωπος άνευ (α) Τζουμέζης-Μπουκουβάλας-Καπάκογλου-Λαπίκοφ
17.15 Δίκωπος άνευ Ζωγράφος-Φαΐτας (τελικός)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις