Άρεσε ο Βόλος στο φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Στο πρώτο δυνατό φιλικό παιχνίδι της χρονιάς ο Βόλος ηττήθηκε με 3-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, με τους «κυανέρυθρους», πάντως, να έχουν θετική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και να δείχνουν καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, παρότι βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας.

Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ παρέταξε την ομάδα με διάταξη 3-5-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, με τριάδα στην άμυνα τους Γκιουλέν, Γκρίλο και Ρομέρο. Φουλ μπακ ήταν οι Πουρίτα δεξιά και Φεράρι αριστερά. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος και Μπαρτόλο, με τον Βοϊτκόφσκι να παίζει πίσω από τον Φαν Βέερτ, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ έκανε επτά αλλαγές, ενώ δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Ντααν Ριένστρα.

Το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Βόλου ήταν η πίεση ψηλά, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν κοντά τις γραμμές και με τους Φεράρι, Πουρίτα να ανεβαίνουν πολλές φορές ψηλά, με στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους, καθώς οι παίκτες του Βόλου ήταν δραστήριοι και πολύ καλά τοποθετημένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Σε γενικές γραμμές ο Βόλος στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο σκορ με κεφαλιά του Τομ Φαν Βέερτ, για να δεχθεί την ισοφάριση από τον 19χρονο Γκορτεζιάνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου προχώρησε σε 11 αλλαγές, καθώς στο γήπεδο παρουσιάστηκε μία διαφορετική ομάδα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε πολύ νωρίς να προηγηθεί στο σκορ στο 47’ με τον Εσίτι με σουτ, ενώ στο 86’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρίτο τέρμα με κεφαλιά του Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις