Κόπα Αμέρικα: Το σήκωσε η Αργεντινή μέσα στο Μαρακανά

Κουβαλούσε μία κατάρα 28 ετών δίχως τίτλο σε επίπεδο μεγάλων εθνικών ομάδων, με την τελευταία της επιτυχία να μας πηγαίνει πίσω στο 1993. Δεν είχε νικήσει ποτέ την Βραζιλία εκτός έδρας.

Όλα αυτά όμως πλέον ανήκουν στο παρελθόν! Η Αργεντινή πανηγύρισε μέσα στο «Μαρακανά», στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου της, την κατάκτηση του Copa America, επικρατώντας με 1-0, φτάνοντας στην κορυφή την Ουρουγουάη με 15 κατακτήσεις.

Όπως ήταν λογικό τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, χωρίς κάποια σπουδαία φάση. Παρόλα αυτά, παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό με αρκετά δυνατά μαρακαρίσματα και με το σορτσάκι του Νεϊμάρ από νωρίς σκισμένο!

Η Αργεντινή, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, κατάφερε να προηγηθεί στο 22’ όταν ο Ντι Μαρία πήρε μία εξαιρετική ασίστ από τον Ντε Πολ, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ρόντι, και έκανε ένα εκπληκτικό κοντρόλ, πριν πλασάρει υποδειγματικά για να κάνει το 1-0.

Έτσι, έγινε ο πρώτος που σκοράρει για την Αργεντινή σε τελικό Copa America μετά τον Σέζαρ Ντελγκάδο το 2004! Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν η ομάδα του Σκαλόνι «χτύπησε» και πάλι στο αγαπημένο της πρώτο ημίχρονο (8 γκολ στο τουρνουά, περισσότερα από κάθε άλλη). Παράλληλα, οι οιωνοί ήταν θετικοί. Και αυτό διότι αρχικά δεν έχει χάσει ποτέ σε 89 αναμετρήσεις στο Copa America που νικούσε στο ημίχρονο (82-7-0)! Παράλληλα, στα 17 από τα 18 παιχνίδια που είχε βρει δίχτυα ο άσος της Παρί, κέρδιζε.

Στο 52ο λεπτό η Βραζιλία βρήκε δίχτυα με τον Ρισάρλισον, όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ στην αρχή της φάσης με την πάσα του Ρομέρο. Ήταν πράγματι σε αντικανονική θέση.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος…δράστης υποχρέωσε τον Μαρτίνες σε απίστευτη επέμβαση.

Γενικότερα ο ρυθμός στο ματς ανέβηκε, με την Βραζιλία να απειλεί αλλά την Αργεντινή να παραμένει επικίνδυνη. Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε στο 88’, όταν ο Μέσι βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον, γλίστησε και δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς.

Τίποτα όμως δεν έμελλε να αλλάξει ως το φινάλε με την παρέα του Μέσι να φεύγει με την πολυπόθητη κούπα.

Αργεντινή (Λ. Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ , Ρομέρο (79’ Πεσέρο), Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Παρέδες (54’ Ροντρίγκες) , Λο Σέλσο (63’ Ταλιαφίκο), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (79’ Γκονζάλες), Ντι Μαρία (79’ Παλάσιος).
Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ρενάν Λόντι (76’ Γκάμπι), Κασεμίρο, Φρεντ (46’ Φιρμίνο), Πακετά (76’ Έμερσον), Ριτσάρλισον, Νεϊμάρ, Έβερτον (63’ Βινίσιους).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις