Μουρτζίνος: Όποιος επιθυμεί να έρθει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Β. είναι καλοδεχούμενος

Την προσεχή Τετάρτη 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και θα προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Η Γ.Σ. θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς.

Ο γραμματέας του συλλόγου, Δημήτρης Μουρτζίνος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο», αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση και για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν στον Ερασιτέχνη, καλώντας τα μέλη να μετέχουν μαζικά. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Απόδοση: goalpost.gr

«Ο προγραμματισμός των τμημάτων του Ολυμπιακού ήδη έχει ξεκινήσει. Ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα. Άρα ένα καινούργιο συμβούλιο θα πρέπει να έχει τη νέα εντολή για να υλοποιήσει το πρόγραμμα και το σχεδιασμό για την ανάπτυξη του συλλόγου και των τμημάτων του.

Είχαμε τη δυνατότητα να παραμείνουμε, ως διοικητικό συμβούλιο, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με βάση τροπολογίας νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα, αλλά η απόφαση ήταν να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, να αποταθούμε στα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου και με τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και από το καταστατικό, να εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η θητεία της διοίκησης είναι τριετής και με βάση τον καινούργιο αθλητικό νόμο, αν κατά τη διάρκεια της θητείας παραιτηθεί η διοίκηση, το νέο συμβούλιο που εκλέγεται είναι για να συμπληρώσει το υπόλοιπο της τριετίας. Δεν εκλέγεται, δηλαδή, για άλλα τρία χρόνια».

Για το γεγονός πως η Γ.Σ. θα γίνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Άλλη Μεριά: «Δυστυχώς ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τη ζωή μας. Δεν υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης των ατόμων σε κλειστό χώρο. Αποφασίσαμε μιας και υπάρχει ο χώρος στην Άλλη Μεριά να κάνουμε εκεί τη γενική συνέλευση. Είναι ένας ανοιχτός χώρος, φωτιζόμενος, θα υπάρχουν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις και ότι προβλέπεται για να διεξαχθεί ομαλά η γενική συνέλευση. Η Άλλη Μεριά τηρεί αυτές τις προϋποθέσεις. Ελπίζουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση των μελών του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει τουλάχιστον 600 εγγεγραμμένα μέλη, καθώς τον  τελευταίο καιρό είχαμε μία μεγάλη είσοδο εγγραφής. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για το σύλλογο. Από αυτά τα μέλη κάποια δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, λόγω του ότι δεν έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την ημερομηνία εγγραφής τους. Ωστόσο, έχουν όλοι δικαίωμα να προσέλθουν και να ψηφίσουν στη συνέλευση, αρκεί να είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι.

Από την Παρασκευή 9 Ιουλίου έχουν τοιχοκολληθεί στην Άλλη Μεριά τα ονόματα των μελών, ώστε να δουν ποιοι είναι αυτοί που έχουν δικαίωμα να παραστούν στη γενική συνέλευση. Για να εισέλθουν στο χώρο της γενικής συνέλευσης θα πρέπει έστω και εκείνη τη στιγμή, που θα υπάρχει ειδικό συνεργείο είσπραξης συνδρομών, να πληρώσουν τη συνδρομή τους. Μετά θα συνταχθεί ο εκλογικός κατάλογος, με βάση τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου και είναι ταμειακώς τακτοποιημένα».

Για το αν τα μέλη της παρούσας διοίκησης θα είναι υποψήφια στις εκλογές: «Οι δηλώσεις συμμετοχής θα δοθούν στην εφορευτική επιτροπή, την οποία θα εκλέξουμε στη γενική συνέλευση. Από κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχουμε και με άλλα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου, έχουν εκδηλώσει κάποια μέλη να είναι πάλι υποψήφιοι, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της παρούσας διοίκησης. Ο Νίκος Τσεκούρας, νομίζω, ότι θα είναι πάλι υποψήφιος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη οικογένεια. Είναι ένα κομμάτι τις κοινωνίας και στην κοινωνία υπάρχουν πάντα διαφορετικές αντιλήψεις, απόψεις και συγκρούσεις καμιά φορά. Πιστεύω, ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον Ολυμπιακό αγαπούν τον σύλλογο. Αν κάποια στιγμή επικρατήσει διαφορετική αντίληψη και θέση για τα γεγονότα, δεν είναι κάτι μεμπτό. Εξάλλου μέσα από τις συγκρούσεις γίνονται οι συνθέσεις».

Για το αν έχει επιστρέψει η κανονικότητα στα τμήματα του Ερασιτέχνη:

«Όταν υπάρχει διάθεση για δουλειά και για προσφορά, οι δυσκολίες πιστεύω ότι μπορούν να ξεπεραστούν. Ήδη μετά το πρώτο άνοιγμα που έγινε μετά το lockdown, δεν έχουμε σταματήσει. Παρότι αυτή η περίοδος θα ήταν νεκρή, εμείς έχουμε ξεκινήσει, έχουμε συγκεντρώσει τις ομάδες και ειδικά τα αγωνιστικά τμήματα. Επανεκκίνησαν τα τμήματα των ακαδημιών και πιστεύω ότι φέτος θα είναι μία ειδική χρόνια. Τα τμήματα θα συνεχίσουν να προπονούνται μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων. Παραδείγματος χάριν, το βόλεϊ κάνει κανονικά προπονήσεις, θα σταματήσει για λίγες μέρες για τις αναγκαίες διακοπές, αλλά και πάλι θα μπει γρήγορα σε φουλ πρόγραμμα προπονήσεων. Το ίδιο γίνεται και με το μπάσκετ. Η κολύμβηση και η άρση βαρών συνεχίζουν και δεν έχουν σταματήσει. Μόλις μας δόθηκε η δυνατότητα ξεκινήσαμε κατευθείαν και πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει, έτσι ώστε με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου το Φθινόπωρο, να είμαστε αρκετά πιο έτοιμοι και να έχουμε κερδίσει το χρόνο που χάσαμε από τη διάρκεια του lockdown».

Για τη σχέση με τη δημοτική αρχή, όσον αφορά την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων: «Η σχέση μας πηγάζει από τα δικαιώματα που έχουμε και όπως όλοι οι σύλλογοι παίρνουμε, ό,τι μας αντιστοιχεί και αναλογεί. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Το μπάσκετ χρησιμοποιεί το κλειστό του ΕΑΚ, το βόλεϊ έχει τα γήπεδα του. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΑ και ό,τι αίτημα υποβάλλουμε, στο πλαίσιο του δυνατού, ικανοποιείται».

Για τις επικείμενες εκλογές: «Ο σύλλογος λειτουργεί ανοιχτά και με δημοκρατικές διαδικασίες. Όποιος έχει από το καταστατικό το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και τις προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με το ποινικό μητρώο, έχει δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα. Για τη θέση του προέδρου, ως μέλος εξελεγκτικής επιτροπής, οτιδήποτε. Όποιος επιθυμεί να έρθει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου είναι καλοδεχούμενος.

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και Ολυμπιακός Βόλου είναι ένας δημοκρατικός σύλλογος. Είναι ανοιχτός, γράφει μέλη και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις ψηφίζουν. Όποιος θέλει να βάλει υποψηφιότητα και πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου έχει δικαίωμα να το κάνει και τα μέλη έχουν την ελευθερία να ψηφίσουν, όποιον θέλουν. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος με μεγάλη και διαρκή ιστορία, τον έχουν διοικήσει άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία του Βόλου και μακάρι και σ’ αυτή τη διαδικασία να εκλεγούν αυτοί που επιθυμούν τα μέλη. Θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν έστω ένα μικρό κομμάτι της δύναμής τους γι’ αυτόν τον σύλλογο.

Επί των ημερών της τελευταίας διοίκησης ο αριθμός των μελών του συλλόγου έχει υπερδιπλασιαστεί. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε το πόσο ανοιχτό έχουμε το σύλλογο. Ο στόχος της επόμενης διοίκησης θα είναι τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου να γίνουν τουλάχιστον 1.000, σε πρώτη φάση. Οι μισοί από αυτούς να είναι ενεργοί θα γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας.

Κάνω μία έκκληση στις 14 Ιουλίου να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι Ολυμπιακοί, μέλη του συλλόγου, στις εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς, να ενημερωθούν για τον απολογισμό της διοίκησης, να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα και να λυθεί οποιαδήποτε απορία. Στη συνέχεια να πάμε ενωμένοι στην υπέρτατη δημοκρατική διαδικασία που είναι οι εκλογές».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις