ΑΕΚ: Ποιοι θα στελεχώσουν την ομάδα Β στη Σούπερ Λιγκ 2

Σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Ακαδημία της, αλλά δεν είχαν βρει θέση στην πρώτη ομάδα, θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο η Κ23 της ΑΕΚ.

Το νεοσύστατο τμήμα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από τη διοργανώτρια αρχή, όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς στη στελέχωση του ρόστερ.

Πάντως, με δεδομένο ότι θα επιτρέπεται η συμμετοχή παικτών που δεν θα έχουν κλείσει τα 23 στη συμπλήρωση του ημερολογιακού έτους, στο οποίο αρχίζει η διοργάνωση, και παράλληλα θα προέρχονται από τμήματα υποδομής ελληνικών συλλόγων, η ΑΕΚ έχει ήδη ενημερώσει τους «σίγουρους».

Αυτοί θα είναι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον σύλλογο, αλλά τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν ως δανεικοί, αλλά και όσοι από τους νεαρούς «περισσεύουν» στο rotation του Μιλόγεβιτς στην πρώτη ομάδα.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Χρήστος Γιούσης, Μιχάλης Μπούσης, Πάρις Μπάμπης, Κώστας Σταμούλης, Παναγιώτης Γκίνης, Γιώργος Κορνέζος, Γιώργος Γιαννούτσος. Στη δεύτερη είναι σίγουρα ο Γιάννης Σαρδέλλης, οι τερματοφύλακες Θεοχάρης και Χατηεμμανουήλ, ο νεοαποκτηθείς Αλέξανδρος Παρράς και παίκτες όπως οι Ρουκουνάκης, Κάτσικας που δύσκολα θα χωρέσουν στην 20άδα, όταν η ΑΕΚ ολοκληρώσει τις μεταγραφές και παρουσιαστεί πλήρης. Επίσης, ο Ραντόνια, ο Σαμπανάτζοβιτς και ο Καράκλαϊτς θα καλύψουν θέσεις μη γηγενών παικτών, αφού δεν έχουν περάσει από τα τμήματα υποδομών ελληνικής ομάδας.

Έτσι, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους ποδοσφαιριστές που θα «ανέβουν» από τις ακαδημίες και που θα πρέπει να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια, για να αγωνιστούν στη Super League 2.

Από τους γεννηθέντες το 2002 θα επιλεγούν κάποιοι (ίσως και όλοι) από τους Κώτσιο, Τσαρούχα, Λιωνή, Μαντζουρανάκη, Κορομηλά και Λουκά. Από τη «φουρνιά» του 2003 ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του Παναγιώτη Γεωργέα (γιου του Νίκου), Μανώλη Τσιόκρη και Απόστολου Χριστόπουλου. Αν αθροίσουμε όλους τους προαναφερθέντες, δημιουργείται ένα ρόστερ 25 παικτών, το οποίο είναι αρκετά ρεαλιστικό ως πρώτη σκέψη. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε για τις τελικές αποφάσεις και την προκήρυξη που θα αφορά τις νεοσύστατες ομάδες Κ23. Ηλικιακά δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Μαχαίρας, Ευθύμης Χριστόπουλος, Μιτάι, Λάτσι, Κοσίδης και Μήτογλου, που υπολογίζονται στο rotation του Μιλόγεβιτς και δύσκολα θα «υποβιβαστούν» στην Β΄ ομάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις