Γ. Βλιώρας: Η αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού συμβάλλει και στην τόνωση της οικονομίας

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου, αλλά και στην τόνωση της οικονομίας για τις τοπικής επιχειρήσεις. Περισσότεροι από 6.000 ήταν οι επισκέπτες που διέμειναν στον Βόλο, αλλά και στις κοντινές περιοχές και στο Πήλιο.

Παράλληλα, το Πανθεσσαλικό Στάδιο αξιοποιείται και φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ αναβαθμίζεται και ο τοπικός αθλητισμός. Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, Γιώργου Βλιώρα:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Με την ίδια επιτυχία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο το πρώτο μεγάλο αθλητικό event του καλοκαιριού, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Βετεράνων.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, από τη στιγμή που η  δημοτική αρχή παρέλαβε τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, οι εγκαταστάσεις του αξιοποιήθηκαν άμεσα. Διοργανώθηκαν σε απίστευτους χρόνους τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα και θα πρέπει να σημειωθεί ότι αγώνες στίβου ανάλογης συμμετοχής είχαν να πραγματοποιηθούν στην πόλη του Βόλου για 18 χρόνια.

Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες διέμειναν στην πόλη για τα δύο τριήμερα, ενώ η συμμετοχή των αθλητών στο πρωτάθλημα Κ18 κατέχει πλέον ρεκόρ συμμετοχών σε ανάλογη διοργάνωση. Επίσημοι εκπρόσωποι και στελέχη του ΣΕΓΑΣ σημείωσαν την επιτυχία των αγώνων και έπεται συνέχεια. Ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις για να πραγματοποιηθούν στον Βόλο το επόμενο καλοκαίρι τα Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου Ανδρών και Γυναικών και οι Μεσογειακοί Αγώνες στίβου Βετεράνων.

Το οικονομικό αποτύπωμα των πρόσφατων διοργανώσεων έχει ήδη διαπιστωθεί από τις τοπικές επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, οι οποίες σημείωσαν μοναδικές πληρότητες, μετά από μία άγονη επιχειρηματικά μακρόχρονη περίοδο λόγω της πανδημίας. Αντίστοιχα Παρασκευή και Σάββατο κινήθηκε η τοπική αγορά, ενώ λόγω της πληρότητας των ξενοδοχείων εντός της πόλης, μεγάλο μέρος του κοινού κινήθηκε στις όμορες περιοχές του Δήμου Βόλου και του Πηλίου.

Σε σχέση με αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από συναδέλφους της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε αρνητικά δημοσιεύματα για την ανάληψη της διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου από το Δήμο Βόλου, τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα δίνουν μία αποστομωτική απάντηση. Η δημοτική μας αρχή διεκδίκησε, κέρδισε και ανέλαβε το Στάδιο σε μία κρίσιμη για την τοπική οικονομία περίοδο. Η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων θα οδηγούσε το τεράστιο έργο σε άμεση παρακμή και οι φθορές στο άμεσο μέλλον θα το καταστούσαν μη διαχειρίσιμο. Αντίθετα, με το που το αναλάβαμε ξεκίνησε διαδικασία ανανέωσης των εγκαταστάσεων και έγινε άμεσα χρηστικός ο χώρος φιλοξενώντας αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού από όλη τη χώρα. Σύντομα ο χώρος θα φιλοξενεί Βολιώτες αθλητές όλων των ηλικιών, αναβαθμίζοντας τον τοπικό αθλητισμό και θα συμβάλλει θετικά στις επιδόσεις των αθλητών και στη διεξαγωγή των προπονήσεων.

Πέραν της συμβολής του Σταδίου στην αθλητική ζωή, η συμβολή του στην τοπική οικονομία θα είναι ανάλογη. Η φιλοξενία διοργανώσεων του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού θα αποτελέσει αφορμή για μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη που θα φέρουν εισόδημα και κατανάλωση. Η προβολή επίσης θα είναι μεγάλη μέσω των event και των αγώνων και θα διατηρήσουν το Βόλο στη δημοσιότητα μεταξύ των προορισμών. Και τη συγκεκριμένη στιγμή ο εσωτερικός τουρισμός και τα έσοδά του είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο για την τόνωση της οικονομικής ζωής.

Η βιωσιμότητα λοιπόν του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν αφορά μόνο τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του από το Δήμο Βόλου, αλλά αφορά τη βιωσιμότητα της οικονομικής ζωής μιας ολόκληρης πόλης. Σαφώς και κοστίζει και η συντήρηση και η λειτουργία του και η στελέχωσή του. Είναι όμως προτιμότερη, η εγκατάλειψή του; Ανάλογα κοστοβόρα για τα δημόσια ταμεία είναι και κτίρια όπως τα κολυμβητήρια, τα δημοτικά στάδια και οι λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις. Η κάθε δημοτική αρχή όμως οφείλει να τα αξιοποιεί και η ανταποδοτικότητά τους αφορά στον κάθε δημότη που αθλείται σε αυτά και στους επισκέπτες των οποίων την έλευση προκαλούν με τα γεγονότα που φιλοξενούν».

Με τις δύο πρώτες μας λοιπόν επιτυχημένες προσπάθειες στους χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου, αποδείξαμε ότι το πρόβλημα των αντιπολιτευτικών παρατάξεων δεν είναι το κόστος του Σταδίου, αλλά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου, το διεκδίκησε, το παρέλαβε και το αξιοποιεί δυναμικά.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις