Παράταση έως 31 Αυγούστου για το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2

Διευκολύνσεις εν όψει της νέας Σούπερ Λίγκας 2 από την Πολιτεία επισημοποιήθηκαν την Πέμπτη (15/7), έπειτα από τη δια νόμου συγχώνευση της με τη Football League. Έτσι με σχετική τροπολογία δίνεται παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021 για την καταβολή του Μετοχικού Κεφαλαίου των 350.000 ευρώ στις ομάδες της SL2 (αρχικά η καταληκτική ημερομηνία ήταν 23/7/2021), ενώ δεν απαιτείται 2η εγγυητική για τις ομάδες Β’ από την Σούπερ Λίγκα 1, που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας…

Να σημειωθεί πάντως, ότι η εγγυητική επιστολή των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2, που είναι 150.000 ευρώ και λήγει εντός της ημέρας δεν διαφοροποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, η πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού έκανε γνωστά τα εξής:

“Κατόπιν επισήμων αιτημάτων των Super League 1 και Super League 2, εισήχθη τροπολογία στο υπό συζήτηση σήμερα στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία:

-Δίδεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου, αποκλειστικά και μόνο για την πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού των 350.000€ ως ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο της κάθε ΠΑΕ που αιτείται άδειας συμμετοχής στη νέα SL2. Κατά τα λοιπά, παραμένει η σημερινή, 15η Ιουλίου, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων των αιτούντων ΠΑΕ στην ΕΕΑ.

-Μόνο για τη σεζόν 2021-2022 εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκομιδής και 2ης εγγυητικής επιστολής οι ΠΑΕ της SL1 που δημιουργούν Β’ ομάδες, καθώς δεν έχει ακόμα καθοριστεί από την ΕΠΟ το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας τους και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σύνταξης του ειδικού – αυτοτελούς προϋπολογισμού τους. Έτσι, οι Β’ ομάδες θα καλυφθούν από το σύνολο της εγγυητικής επιστολής, η οποία θα κατατεθεί για τη συμμετοχή των ΠΑΕ τους στην SL1”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις