Τόκιο 2020: Ηχητικά εφέ και στους Ολυμπιακούς αντί για θεατές

Στο δρόμο που χάραξαν και άλλες διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα χρησιμοποιούσαν ηχητικά εφέ με πλήθη για να αντισταθμίσουν την έλλειψη θεατών. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ το χαρακτήρισε ως «μια προσπάθεια να φέρουν την ατμόσφαιρα του κόσμου στα στάδια. Θέλαμε να μετριάσουμε τις συνέπειες της απόφασης των ιαπωνικών αρχών να μην έχουμε θεατές στις περισσότερες εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Μπαχ.

Σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ, από τον περασμένο Μάρτιο, η ιαπωνική κυβέρνηση είχε λάβει την απόφαση να μην επιτρέψει την παρουσία θεατών του εξωτερικού. Αλλά και την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τελικά οι Αγώνες θα διεξαχθούν και χωρίς Ιάπωνες θεατές. «Δεν θέλουμε οι αθλητές να αισθάνονται μόνοι εκεί στο γήπεδο. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι πολλοί άνθρωποι είναι μαζί τους και τους υποστηρίζουν», δήλωσε ο Μπαχ και πρόσθεσε: «Έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από εμπειρίες και πρωτοβουλίες για να φέρουμε τους οπαδούς μαζί με τους αθλητές στις εγκαταστάσεις».

Ένα συναρπαστικό ηχοσύστημα θα παρέχει ξεχωριστό θόρυβο πλήθους σε κάθε άθλημα: «Οι αθλητές θα υποστηριχθούν στους Αγώνες με τον ήχο που δημιουργήθηκε από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Μπαχ. «Θα αισθανθούν ότι βρίσκονται σ’ ένα Ολυμπιακό Στάδιο, περιτριγυρισμένο από θεατές και φιλάθλους».

Οι ζωντανοί «γεωγραφικοί χάρτες» δείχνουν πόσοι φίλαθλοι παρακολουθούν σε κάθε χώρα. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να «σχεδόν να χειροκροτούν» για να δείξουν την υποστήριξή τους. Αυτό θα μετρηθεί και τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται στους χώρους. «Ίσως αυτό να δημιουργήσει κάποια υποστήριξη για τους αθλητές και τον ανταγωνισμό μεταξύ των οπαδών», δήλωσε ο Μπαχ.

Οι φίλαθλοι καλούνται επίσης να κινηματογραφούν έξι δευτερόλεπτα selfies που θα εμφανίζονται στις μεγάλες οθόνες και επίσης θα προσφέρονται στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. «Αυτά θα δείξουν τη δέσμευση του παγκόσμιου πληθυσμού με τους θεατές τους», δήλωσε ο Μπαχ.

Ορισμένοι αθλητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν live hookups με την οικογένεια και τους φίλους τους αμέσως μετά τον αγώνα τους. «Όλοι οι δείκτες δείχνουν ήδη τώρα ότι θα είναι οι πιο δια δραστικοί Αγώνες και κορυφαίοι στα κοινωνικά δίκτυα, στην Ολυμπιακή ιστορία», δήλωσε ο Μπαχ και κατέληξε: «Αυτά τα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα θαυμάσουν τους αθλητές, αλλά θα θαυμάσουν επίσης τον ιαπωνικό λαό για αυτό που έχει επιτύχει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις