Προγνωστικά Στοιχήματος: Βάζει δύσκολα στην Άρσεναλ η Στόουκ

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και ντέρμπι σε Αγγλία και Ιταλία περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα αγώνων. Στην Premierleague τα φώτα πέφτουν στο σούπερ ματς Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γ., ενώ στην Ιταλία την παράσταση «κλέβει» η αναμέτρηση Μίλαν – Φιορεντίνα. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να βρείτε τα πάντα γύρω από το online στοίχημα και το casino με paysafe.

Δε χάνει η Στόουκ κόντρα στην Άρσεναλ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά για το στοίχημα με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το 1Χ της Στόουκ Σίτι κόντρα στην Άρσεναλ σε απόδοση 1.95. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση του “Μπριτάνια”, με τη γηπεδούχο Στόουκ να επιθυμεί να διευρύνει τη θετικότατη εντός έδρας παράδοση στις εντός έδρας αναμετρήσεις πρωταθλήματος με την Άρσεναλ. Ένα ανάλογο θετικό σερί έχει “χτίσει” και ο Μαρκ Χιουζ στις εντός έδρας κόντρες του με τον Βενγκέρ, με τον Βρετανό τεχνικό να τονίζει στους παίκτες του ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία στο πρώτο μισό του πίνακα. Οι “πότερς” προέρχονται από τα κολλητά τρίποντα επί των Ντονκάστερ (1-2 για Κύπελλο) και Νόριτς (3-1 για πρωτάθλημα), μετρούν τρεις νίκες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (3-0-1) και με σημερινό τρίποντο “πιάνουν” τη Γουέστ Χαμ στους 35 βαθμούς, μπαίνοντας δυναμικά στη μάχη της Ευρώπης. Παράλληλα, η Στόουκ έχει συνδυάσει με νίκες τα 4/5 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (4-0-1), με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και Μάντσεστερ Σίτι (2-0) να περιλαμβάνονται στα “θύματα”. Αποθεραπεύθηκαν πλήρως και είναι διαθέσιμοι για το σημερινό ματς ο μέσος Άιρλαντ και ο μπακ Μπάρντσλεϊ. Ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις του και δηλώνει “παρών” ο μεσοεπιθετικός Αρναούτοβιτς.

Γκολ/Γκολ στα Γιάννενα

 

Περνάμε στη Superleague εκεί όπου νωρίς, στις 15.00, ο ΠΑΣ υποδέχεται την ΑΕΚ και εμείς επιλέγουμε το Goal/Goal σε απόδοση 2.05. Τα περισσότερα G/G της Σούπερλιγκ μετράει ο ΠΑΣ Γιάννινα, συνολικά 11 σε 17 ματς.

Συνεχίζεται το απαιτητικό πρόγραμμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που παίζει αγώνες «φωτιά» μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου. Μετά τα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο (αποκλεισμός) και τον ΠΑΟΚ για τη Σούπερλιγκ (ήττα), ακολουθούν παιχνίδια με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Ηρακλή, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης! Οι Ηπειρώτες πήραν ψυχολογική ανάταση μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού την Πέμπτη, παιχνίδι όπου είχαν σοβαρή παρουσία, στο φινάλε θα μπορούσαν να προκαλέσουν «έμφραγμα» στον αντίπαλο. «Μας μένει η καλή εικόνα, το αποτέλεσμα που μας ανεβάζει την ψυχολογία και κοιτάζουμε την επόμενη μέρα», επεσήμανε ο Γιάννης Πετράκης.

Είχε προηγηθεί η εκτός έδρας ήττα 3-1 απ’ τον ΠΑΟΚ, παιχνίδι όπου ο Έλληνας κόουτς παρέταξε μια ομάδα με παντελή έλλειψη επιθετικότητας, τακτική που «πλήρωσε». Υπεραμύνθηκε των επιλογών του ο Έλληνας κόουτς, το «λάκκο» του οποίου αρχίζει σιγά-σιγά να «σκάβει» η διοίκηση του ΠΑΣ μέσω των ΜΜΕ. Λέγεται μάλιστα ότι σήμερα το ματς είναι καθοριστικό για το μέλλον του. Η άμυνα είναι το πρόβλημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς διαθέτει την τέταρτη χειρότερη της Σούπερλιγκ με 27 γκολ παθητικό. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι στα τελευταία πέντε εντός έδρας ματς δε δέχτηκε πάνω από 1 γκολ. Επιστρέφει ο Λίλα (ΜΕ 8/1), γνωστό το θέμα πλέον με τον Τσάβες, ο οποίος έχει αποχωρήσει απ’ τα Ιωάννινα. Επιστρέφει ο Ναδάλες (ΑΜ 14/0).

Με τη ψυχολογία στο ζενίθ πηγαίνει σήμερα στους «Ζωσιμάδες» η ΑΕΚ, που καλείται να υπερκεράσει μια καλή ομάδα σε μια απαιτητική έδρα. Την Τετάρτη έκανε το 4/4 μέσα στο 2016 σε όλες τις διοργανώσεις με το εντός έδρας 2-0 επί του Λεβαδειακού για το Κύπελλο, ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, «ζευγάρι» όπου είναι το φαβορί. Το περασμένο Σάββατο πήρε δεύτερη σερί νίκη στη Σούπερλιγκ με το εντός έδρας 2-1 επί της Ξάνθης, το οποίο ήρθε πάρα πολύ δύσκολα και με τον γκολκίπερ Ανέστη να αποκρούει πέναλτι στο δεύτερο μέρος.

«Τα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Δεν θα ήθελα βέβαια να υποφέρουμε τόσο στο τέλος, όμως καλύτερα έτσι, από το να παίζουμε όμορφα και να μην παίρνουμε βαθμό», επεσήμανε ο Γκουστάβο Πογιέτ, που συμπλήρωσε ενόψει του σημερινού αγώνα: «Νομίζω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα ξεκάθαρο σχήμα και ξέρει πως να διαχειριστεί ένα παιχνίδι. Είναι σημαντικό να είμαστε οργανωμένοι και ανταγωνιστικοί». Επιστρέφουν οι Γκάλο (ΑΜ 17/1) και Άρθο (ΑΜ 7/0), στην αποστολή και ο Τζανετόπουλος (ΑΜ 7/0), παρά το γεγονός ότι είχε φανεί ότι δεν υπολογίζεται απ’ τον Ουρουγουανό προπονητή.

Παίρνει το «τρίποντο» η Χετάφε

 

Από την Ισπανία έχουμε ξεχωρίσει την αναμέτρηση Χετάφε – Εσπανιόλ σε απόδοση 2.20. Η αρνητική παράδοση στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την Εσπανιόλ αποτελεί ένα εξτρά κίνητρο για τη Χετάφε ενόψει του σημερινού ματς. Η ομάδα του Φραν Εσκριμπά βρίσκεται εν μέσω μία περιόδου αγωνιστικής ευφορίας, καταφέρνοντας να παραμένει αήττητη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Μάλιστα, οι ισοπαλίες κόντρα σε Σοσιεδάδ (1-1 εντός), Βαλένθια (2-2 εκτός) και Λα Κορούνια (0-0 εντός) έδωσαν τη σκυτάλη στα κολλητά τρίποντα επί των Χιχόν (1-2) και Μπέτις (1-0). Παράλληλα, η Χετάφε μετρά μόλις μία ήττα στα εννιά τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (5-3-1). Οι γηπεδούχοι έχουν απομακρυνθεί στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018 υπέγραψε ο επιθετικός Άλβαρο Βάσκεθ, ενώ ο Ρουμάνος Τσιπριάν Μαρικά (πρώην Χετάφε, αποτελούσε στόχο της ομάδας) κατέληξε τελικά στη Στεάουα.

Over 2.5 στο Κάρπι – Σαμπντόρια

 

Από τη SerieA κρατάμε το Over 2.5 στον αγώνα Κάρπι – Σαμπντόρια σε απόδοση 2.35. Νοκ άουτ από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας τέθηκε μεσοβδόμαδα η Κάρπι. Το συγκρότημα του Καστόρι ταξίδεψε στην έδρα της Μίλαν, από την οποία γνώρισε την ήττα με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπάκα στο 14’, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 28’ με τον Νιάνγκ. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 50’ ο Μανκοσού. Στο πρωτάθλημα οι νεοφώτιστοι επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Πιο συγκεκριμένα αφού μοιράστηκαν από ένα βαθμό με τις Μίλαν (0-0 εντός έδρας) και Λάτσιο (0-0 εκτός έδρας), και γνώρισαν την ήττα από τις Έμπολι (3-0 εκτός έδρας) και Γιουβέντους (3-2 εντός έδρας), επικράτησαν της Ουντινέζε την προηγούμενη βδομάδα (2-1 εντός έδρας). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τα γκολ των Πασκιούτι (26’) και Λόλο (70’), με τους φιλοξενούμενους να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα δύο λεπτά αργότερα με τον Ζαπάτα. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός της Κάρπι στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για την ίδια διοργάνωση. Στις τρεις από αυτές σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ο Μποριέλο (ΕΠ) βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις ομάδες των ΗΠΑ, τις Μόντρεαλ Ίμπακτ, Λος Άντζελες Γκάλαξι και Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς. Αν και σκόραρε πέντε γκολ σε 14 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις για την Κάρπι ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του συλλόγου.

Τρεις αγωνιστικές κράτησε το αήττητο σερί που «έτρεχε» στο πρωτάθλημα η Σαμπντόρια. Αφού επικράτησε των Παλέρμο (2-0 εντός έδρας) και Τζένοα (3-2 εκτός έδρας), και μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Λάτσιο (1-1 εκτός έδρας), το συγκρότημα του Μοντέλα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γιουβέντους, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 2-1 την προηγούμενη βδομάδα. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Πογκμπά στο 17’, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και τον Κεντίνα. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε ο Κασάνο στο 64’.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στις καθυστερήσεις η Σαμπντόρια έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Μοϊσάντερ. Στις πέντε τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν οι Γενοβέζοι στην ίδια διοργάνωση σημείωσαν μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Στη μία από αυτές σημειώθηκε nogoal, ενώ στις τρεις σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ. Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Σοριάνο (ΜΕ) να αποχωρεί από το σύλλογο έδωσε ο Μάσιμο Φερέρο. «Δεν πρόκειται να πουλήσω κανέναν», είπε ο πρόεδρος της Σαμπντόρια, ενώ σχετικά με τους Ρανόκια (ΑΜ) και Ρολάντο (ΑΜ) που ενδιαφέρουν τους Γενοβέζους είπε πως όλα θα κριθούν από βδομάδα.

Δυνατός στη έδρα του ο Ερμής

 

Στην Κύπρο ο Ερμής Αραδίππου υποδέχεται τον Εθνικό Άχνας και εμείς κρατάμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.10. Ερμής Αραδίππου και Εθνικός Άχνας κοντράρονται στο “Αμμόχωστος”, όντας ισόβαθμοι στους 18 βαθμούς, στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, καθώς η ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Νέα Σαλαμίνα πήρε τη σκυτάλη από τα κολλητά τρίποντα επί των Ένωσης (0-1) και ΑΕΛ (2-1). Στο 2-2-0 το αήττητο σερί στα τέσσερα τελευταία “εντός”.

Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα ο μέσος Ρουμπέν Μπριτζίντο, μετά την ενημέρωση ότι δε βρίσκεται πλέον στα βασικά πλάνα του Παναγιώτου. Παράλληλα, ο Ερμής αποκάλυψε σε πρόσφατη ανακοίνωση ότι θα άρει την εμπιστοσύνη προς τον επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας, Άλαν Σνόντι.

Καλύτερη η Χιμπέρνιαν

 

Από τη Σκωτία πιστεύουμε αρκετά το «διπλό» της Χιμπέρνιαν μέσα στη Φόλκερκ σε απόδοση 2.00. Κέρδισε δύο φορές σε μία βδομάδα την Ρέιθ Ρόβερς για πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο τελευταίο χρονικά πήρε την πρόκριση για τους 16 του κυπέλλου νικώντας δύσκολα με 2-0 εκτός έδρας, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον γκολκίπερ Χόλγκεϊ. Έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 20 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή στην έδρα της Ρέιντζερς με 4-2. Ο Στουμπς αύξησε τις ώρες προπόνηση; καθώς δε θέλει χαλαρότητα τώρα που η ομάδα μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο της σεζόν, όπου θα κριθούν τα πάντα. Ο Άγγλος τεχνικός τόνισε σε δηλώσεις: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Και τα δύο φετινά μας παιχνίδι ήταν πραγματικά ντέρμπι. Θα πρέπει να πάρουμε το τρίποντο αν θέλουμε να μείνουμε κοντά στην Ρέιντζερς». Το καλό για τους «Χιμπς» είναι ότι όλοι οι παίκτες της ομάδας είναι ετοιμοπόλεμοι.

Under στην Ιταλία, παίρνει τη νίκη η Βόννη

 

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και αρχίζουμε με την Ιταλία και το Under 153.5 στην αναμέτρηση Ρέτζιο Εμίλια – Τορίνο σε απόδοση 1.91. Ξεκίνησε χθες βράδυ ο δεύτερος γύρος με τη νίκη της Αρμάνι επί της Τρέντο με 83-79 επομένως η Εμίλια για μία ημέρα έχει πέσει στην δεύτερη θέση όμως απόψε θα νικήσει την Τορίνο και θα επιστρέψει στην κορυφή. Καμία σχέση οι ομάδες, όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ποιοτικά και είναι πολύ πιθανό να δούμε μια εύκολη νίκη της γηπεδούχου όπως έγινε και στην πρεμιέρα που η Εμίλια νίκησε στο Τορίνο 72-96. Για τις επόμενες εβδομάδες η Εμίλια θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ριμάντας Καουκένας λόγω τραυματισμού στον ώμο ενώ η Τορίνο θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τζερόμ Ντάισον ο οποίος δέχθηκε επίθεση έξω από ένα κλαμπ μαζί με τον συμπαίκτη του Ίαν Μίλερ και θα λείψει για μερικές εβδομάδες λόγω διάσεισης. Για να ενισχυθεί η Τορίνο συμφώνησε για συνεργασία με τον Ολλανδό Σάρλον Κλουφ που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον ΑΓΟΡ και λογικά θα κάνει σήμερα το ντεμπούτο του. Η βελτίωση τελευταία της Τορίνο έχει συμβεί λόγω της καλύτερης συμπεριφοράς στην άμυνα με αποτελέσματα 69-76 στο Πέζαρο, 75-70 επί Μπολόνια, ήττα 72-69 από την Μπρίντιζι και 73-3 με τη Σάσσαρι και νίκη μετά 86-83 στην παράταση. Η Εμίλια διεθέτει την καλύτερη άμυνα της λίγκας με 72 πόντους ανά αγώνα και στην έδρα της σπάνια δέχεται πάνω από 70. Η άμυνα της Εμίλια και η συμπεριφορά τελευταία της Τορίνο μας ωθεί στο Under 153.5.

Από τη Γερμανία τέλος επιλέγουμε το -1.5 Βόννη στην αναμέτρηση κόντρα στην Ουλμ σε απόδοση 2.10. Αυτό που συνέβη με την Βόννη τους πρώτους μήνες της αγωνιστικής περιόδου ήταν παράδοξο αφού η ομάδα ξεκίνησε υπέροχα με 5-1 και νίκες μέσα σε Ουλμ 82-97 και Μπάγερν 84-91 ενώ είχε θετικό ρεκόρ και στο Eurocup. Όμως μετά άρχισε ο «κατήφορος» και υπέστη 14 σερί ήττες σε Μπουντεσλίγκα και Eurocup. Το σερί «έσπασε» στο 96-109 επί της Τούμπινγκεν στις 23 Δεκεμβρίου αφού πρώτα άλλαξε προπονητή αλλά πάλι μετά υπέστη τρεις άνετες ήττες, 82-93 από την Γκίσεν, 106-82 από την Χάγκεν και 109-72 από την Μπάμπεργκ. Η Ουλμ επίσης έχει κάνει κάτι παρόμοιο φέτος με επτά σερί ήττες στην Μπουντεσλίγκα αλλά μετά κατάφερε να κάνει επτά σερί νίκες πριν ηττηθεί από την Μπάγερν.

Η μικρή διακοπή της Μπουντεσλίγκα για το AllStarGame ίσως αποδειχθεί ευεργετική για την Βόννη που πρέπει να «συνέλθει» γιατί στο τέλος θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Από την Παρασκευή που ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος είδαμε περίεργα αποτελέσματα και ομάδες που είχαν άθλια ματς να παίζουν καλύτερα όπως την οριακή ήττα της Μιτελντόιτσερ στο Βούρτζμπουργκ, τη σχετικά εύκολη νίκη της Τούμπινγκεν επί της Λούντβιγκσμπουργκ χθες βράδυ (νικούσε και με 21 πόντους), την εύκολη νίκη της Μπέιρουθ επί της Όλντενμπουργκ και την διεκδίκηση μέχρι εντός σημείου της νίκης από την Κραϊλσχάιμ στην Φρανκφούρτη. Εμπιστευόμαστε την Βόννη να αναγεννηθεί με την έναρξη του δευτέρου γύρου αφού απόψε υποδέχεται την Ουλμ που έχει δείξει κάκιστο πρόσωπο με Μπάγερν δις και Μπιλμπάο. Βέβαια Μπάγερν και Μπιλμπάο είναι πολύ ισχυρότερες από την Βόννη αλλά η Ουλμ ούτε καν διεκδίκησε κάτι καλό στους τρεις αυτούς αγώνες. Επιλογή η Βόννη -1.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις