Στάση… Αιγίνιο

Στο Αιγίνιο ήταν γραφτό να σπάσει το σερί των επιτυχιών της Νίκης, με τη βολιώτικη ομάδα να γνωρίζει την ήττα με σκορ 3-1. Το γκολ από τα αποδυτήρια (3′) του Ντίντακ και ο κακός αγωνιστικός χώρος αποδιοργάνωσε πλήρως την κυανόλευκη μηχανή, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του 90λέπτου. Η τρίλεπτη αναλαμπή από το 36′ μέχρι το 38′ όπου η Νίκη έφτασε κοντά στην ισοφάριση, έδωσε τη θέση του στο μαύρο σκοτάδι καθώς ο Αιγινιακός πέτυχε δύο ακόμη τέρματα με τον Καρακατσάνη (41′, 42′) ρίχνοντας στο καναβάτσο τους κυανόλευκους.

smyrni-fournosΤο τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ελευθεριάδης στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, μετά από λάθος εκτίμηση του Τόλιου. Στην επανάληψη το συγκρότημα του Κώστα Βελιτζέλου δεν βρήκε τον τρόπο να απαντήσει γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις σερί νίκες για το πρωτάθλημα.

 Λίμα αντί του τραυματία Μπαλαράμπε

Με δύο από τα μεταγραφικά αποκτήματα να παίρνουν φανέλα βασικού, παρέταξε την ομάδα του ο Κώστας Βελιτζέλος κόντρα στον Αιγινιακό. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Άρης Παπουρτζής, ενώ την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν οι Αναστασίου, Ναουμίδης, Χολέβας και Κοτίτσας. Στον άξονα και σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Ιβανίδης και Μέτσε, την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Ελευθεριάδης, την αριστερή ο Λίμα, καθώς ο Μπαλαράμπε τραυματίστηκε στο ζέσταμα, σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Ιορδανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κανελλόπουλος.

Ψυχρολουσία από τα αποδυτήρια

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Νίκη κόντρα στον Αιγινιακό καθώς οι κυανόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το «καλημέρα» χάρη σε τέρμα του Ντίντακ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντίντακ βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση βολής, σούταρε δυνατά με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Παπουρτζή, στην επαναφορά το ριμπάουντ πήρε ο ίδιος, που ψύχραιμα έκανε το 1-0.
Ο Αιγινιακός εκμεταλλευόμενος την ψυχολογία που του έδωσε το προβάδισμα στο σκορ, συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μία Νίκη που δεν έβρισκε τον τρόπο να φτάσει στα καρέ του Τόλιου.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου

papoulias-gif

Σε διάστημα πέντε λεπτών ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει πως όταν χάνεις ευκαιρίες θα δεχθείς την τιμωρία της μπάλας, βρήκε απόλυτη εφαρμογή στην αναμέτρηση του Αιγινίου. Η Νίκη με πρωταγωνιστή τον Κανελλόπουλο έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις σ’ ένα δίλεπτο. Στην πρώτη (36′) ο φορ της βολιώτικης ομάδας πήρε την μπάλα εντός της περιοχής, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως το σουτ που επιχείρησε, «έβγαλε» με εντυπωσιακή απόκρουση ο Τόλιος. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Κανελλόπουλος έφτασε απέναντι από τον πορτιέρο των γηπεδούχων και πάλι όμως νικητής της «μονομαχίας» ήταν ο Τόλιος.filosoglou-teliko
Κι αφού η Νίκη έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει εις διπλούν, ήρθε η απάντηση του Αιγινιακού εις διπλούν. Στο 41′ ο Αραμπατζής έκανε την ψιλοκρεμαστή σέντρα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Καρακατσάνη να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 2-0. Πριν οι κυανόλευκοι προλάβουν να συνέλθουν ήρθε και το τρίτο τέρμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με την ίδια ακριβώς αδράνεια της άμυνας. Τη σέντρα αυτή τη φορά έκανε ο Γιατζιτζόγλου με αποδέκτη και πάλι τον Καρακατσάνη που πέτυχε με το κεφάλι το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο για την ομάδα του.
Κι ενώ η Νίκη ήταν στο καναβάτσο, ήρθε το λάθος του Τόλιου στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους να δώσει κάποιες ελπίδες στους κυανόλευκους, όταν ο Κιπτίου σέντραρε, ο πορτιέρο των γηπεδούχων δεν μπλόκαρε σταθερά με αποτέλεσμα ο Ελευθεριάδης που καιροφυλαχτούσε να μειώσει σε 3-1.

H αντίδραση της Νίκης δεν ήρθε ποτέ

Στο δεύτερο μέρος η αντίδραση της Νίκης δεν ήρθε ποτέ. Ο Αιγινιακός παρά το γεγονός πως προηγούνταν στο σκορ, ήταν αυτός που πίεσε ψηλά, δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και ανάγκασε σε πολλά λάθη τους αμυντικούς της Νίκης. Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη είχαν ευκαιρίες να σημειώσουν κι άλλο τέρμα, όμως ο Παπουρτζής ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του κρατώντας χαμηλά το δείκτη του σκορ.

Η Νίκη πλέον κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό, θέλοντας το τρίποντο ώστε να παραμείνει κοντά στην κορυφή.

Κίτρινες: 20′ Ντίντακ, 45′ Μουτάφσκι, 82′ Σαββίδης – 14′ Κανελλόπουλος, 38′ Αναστασίου, 72′ Κοτίτσας

Διαιτητής: Κοτσάνης Κωνσταντίνος
Βοηθοί: Γιώργος Χατζηνάκος, Άγγελος Ζήρδας

Σκόρερς: 3′ Ντίντακ, 41′ Καρακατσάνης, 42′ Καρακατσάνης – 44′ Ελευθεριάδης

Αιγινιακός: Τόλιος, Αραμπατζής, Γιατζιτζόγλου, Αντωνιάδης, Λιόλιος, Πέντα (70′ Γουέλκαμ), Ντίντακ (76′ Σαββίδης), Γκούρτσας, Καρακατσάνης (85′ Κουτσοσπύρος), Ζούρκος, Μουτάφσκι
Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Κοτίτσας, Αναστασίου, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης (80′ Τζορμπαντζής), Μπιτσάκος, Ελευθεριάδης, Λίμα (32′ Κιπτίου), Ιορδανίδης (64′ Μέτσε), Κανελλόπουλος

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις