Αμπασκάλ: Οι ποδοσφαιριστές έχουν δεχθεί υψηλά προπονητικά φορτία

Ο προπονητής του Βόλου, Γκιγέρμο Αμπασκάλ, στις δηλώσεις μετά το φιλικό με την Ντάινζε σχολίασε πως στην περίοδο προετοιμασίας και τα φιλικά οι ομάδες εντοπίζουν τα λάθη τους ώστε να τα διορθώσουν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού των «κυανέρυθρων»:

«Είναι φιλικό παιχνίδι, είχε λίγες φάσεις και είμαστε σε μία φάση προετοιμασίας. Είναι λογικό να γίνονται λάθη και είναι καλό που γίνονται αυτή την περίοδο. Οπότε να τα διορθώσουμε και να φτάσουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος, για να παίξουμε όπως θέλουμε», σχολίασε αρχικά ο νεαρός τεχνικός και συνέχισε. «Οι ποδοσφαιριστές έχουν δεχθεί υψηλά προπονητικά φορτία και με το δεδομένο ότι παίζουμε κάθε δύο μέρες, είναι λογικό να μην μπορούν να αποδώσουν στο 100%. Αλλά το σημαντικό είναι, πως όπως στην άλλη αναμέτρηση, έτσι και σε αυτή, η ομάδα πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να ισοφαρίσει».

Για τον αν έχει εντοπίσει κενά που μπορούν να καλυφθούν με μεταγραφές σχολίασε πως «Σίγουρα έχουμε τρεις εβδομάδες που προπονούμαστε, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Βέβαια γίνονται συνέχεια διπλές προπονήσεις, κάνουμε ανάλυση, βλέπουμε τα βίντεο, διορθώνουμε πράγματα και συνεχίζουμε. Δεν έγιναν σήμερα αυτά που έπρεπε να γίνουν».

Μετά αναφέρθηκε στη διάταξη με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς που χρησιμοποίησε αλλά και τους νεαρούς που έπαιξαν. «Είναι σημαντικό και πρέπει να ειπωθεί πως στο δεύτερο ημίχρονο παίξανε οι ποδοσφαιριστές που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Ίσως από αυτό βγήκε και αυτή η εικόνα. Από την άλλη, στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξαν αυτοί που στα προηγούμενα παιχνίδια είχαν 90 λεπτά και ίσως γι’ αυτό είχαν επιβαρυμένο φορτίο στα πόδια τους. Σίγουρα αν είχαμε πετύχει το πέναλτι, θα ήταν και στον ψυχολογικό τομέα πιο ευχάριστο για τους ποδοσφαιριστές και για την προσπάθεια που κάνανε όλο αυτό το διάστημα. Αυτή η ομάδα, δίνει χώρο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και αν συνεχίσουν με τον τρόπο που προπονούνται και την εικόνα που δείχνουν, αλλά και την βελτίωση που θα έχουν μέσα από την προπόνηση, θα είναι χρήσιμοι και για το πρωτάθλημα».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις