Αιολικός: Απόφαση των διαιτητών να μη γίνει το ματς με τη Νίκη Βόλου

Ανακοίνωση για το σημερινό παιχνίδι των εφήβων με τη Νίκη Βόλου εξέδωσε ο Αιολικός Βόλου, όπου ξεκαθαρίζει πως δεν έκανε καμία ένσταση, αλλά απόφαση των διαιτητών ήταν να μη γίνει το ματς και να κατακυρωθεί υπέρ του Αιολικού, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη στις εφηβικές ομάδες επιτρέπονται να αγωνιστούν μόνο τέσσερις παίδες, ενώ η ομάδα της Νίκης είχε στη σύνθεσή της, οκτώ παίδες και δύο εφήβους. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αιολικού έχει ως εξής: «Σήμερα η ομάδα των εφήβων είχε τον προγραμματισμένο αγώνα με τη Νίκη  Βόλου στο Ε.Α.Κ. Βόλου. Δεν έγινε καμία ένσταση από την ομάδα μας. Εμείς κατεβήκαμε   να παίξουμε χωρίς καμία πρόθεση να ταλαιπωρήσουμε τους αθλητές και των δύο ομάδων, που ξύπνησαν πολύ πρωί εν μέσω καλοκαιριού . Η απόφαση όμως  των διαιτητών  όπως αναγράφεται στο φύλλο αγώνος είναι η παρακάτω:

“Ο αγώνας δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα της β ομάδας Γ.Σ. ΝΙΚΗ καθώς με βάση την προκήρυξη  του εφηβικού πρωταθλήματος της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. (άρθρο 6) είχε περισσότερους αθλητές από το προβλεπόμενο γεννηθέντες 2005 και μετά .”

Επομένως δεν μιλάμε για εφηβική, αλλά για παιδική ομάδα .Δεν  δηλώνει συμμετοχή μια ομάδα στους εφήβους όταν δεν έχει αθλητές. Αυτό έπραξαν, τόσες και τόσες ομάδες εφόσον δεν είχαν έφηβους. Στην περίπτωση που κατεβαίνεις, παίζεις με λιγότερους. Η Νίκη κατέβηκε με 10 αθλητές εκ των οποίων οι δύο μόνο ήταν έφηβοι! Όταν έγινε γνωστό αυτό στην Γραμματεία οι διαιτητές πρότειναν στους υπεύθυνους της Νίκης να παίξουν με έξι παίκτες (4 παίδες και  2 έφηβους).Αυτοί  χωρίς να διαπραγματευτούν κινήθηκαν   απειλητικά, αντέδρασαν ανορθόδοξα με ύβρεις και ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς μπροστά στα παιδιά, αψηφώντας το νεαρό της ηλικίας τους, συμπεριφορά που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της Νίκης Βόλου. Προσβάλει τους φιλάθλους της, τους παραπληροφορεί, τους στρέφει εναντίον ανθρώπων που όχι μόνο αγαπούν τη Νίκη Βόλου, αλλά έχουν παλέψει, έχουν ιδρώσει, έχουν τραυματισθεί, έχουν πονέσει, έχουν ματώσει  για τον άγγελο, έχουν αδικηθεί, έχουν διωχθεί και συνεχίζουν να διώκονται. Οι οργισμένοι παράγοντες μόνο κακό κάνουν στους αθλητές. Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δεχθούν την ετυμηγορία των διαιτητών και να μάθουν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Την άρνηση της Νίκης Βόλου να διεξαχθεί το παιχνίδι δεν θα την χρεωθεί η ομάδα μας. Κανείς δεν θέλει να κερδίζει στα χαρτιά. Δυστυχώς συνέβη κι αυτό χωρίς  δική μας υπαιτιότητα. Η αντιπαλότητα μόνο κακό κάνει στο μπάσκετ και στον αθλητισμό γενικότερα. Απαντάμε, διότι η σιωπή σημαίνει παραδοχή. Δεν θα δώσουμε  συνέχεια και ούτε θα απαντήσουμε σε οποιοδήποτε δημοσίευμα. Η χώρα μας μαστίζεται από την πανδημία  και εμείς γινόμαστε εχθροί. »

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις