Βαζάκας: Θα φτιάξουμε έναν Ολυμπιακό Β. αντάξιο της ιστορίας του

Τον νέο προπονητή της ομάδας, Γιώργο Βαζάκα, παρουσίασε η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Yacht bar του ξενοδοχείου «Ξενία». Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Μακρής.
Τον Γιώργο Βαζάκα παρουσίασε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Φέτος, μας βοήθησε το κομμάτι της αναδιάρθρωσης, για να παίξουμε στη νέα Σούπερ Λιγκ 2, ενώ σε γενικές γραμμές κάναμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Βέβαια, δεν βρεθήκαμε στις δύο πρώτες θέσεις όπως είχα υποσχεθεί. Τότε, χαριτολογώντας είχα πει ότι αν δεν πετυχαίναμε αυτόν τον στόχο θα έπρεπε να πέσουμε σε ένα ποτάμι να… πνιγούμε. Τελικά πετύχαμε την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 2. Όσον αφορά τη νέα περίοδο, σε λίγες ημέρες τελειώνουμε με κάποια διαδικαστικά που φορούν το κομμάτι της αδειοδότησης από την Ε.Ε.Α.
«Πριν από ενάμιση μήνα, ο μεγαλομέτοχος κ. Τσιμπανάκος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την ΠΑΕ με την ελπίδα να έρθει κάποιος άλλος να πάει την ομάδα ψηλότερα. Όμως δεν υπήρξε καμία επίσημη σοβαρή πρόταση.
Καταφέραμε να είμαστε από τις πρώτες ομάδες που πληρούμε τα κριτήρια που θέτει ο νέος νόμος για τη συμμετοχή μας σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Τακτοποιήσαμε ζητήματα που αφορούν το Μετοχικό Κεφάλαιο, την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και σας λέω ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου οφείλει ποσά που είναι… μηδαμινά.
Επειδή θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό Βόλου ψηλότερα, ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Νταόπουλο. Θα έλθει σε λίγες ημέρες από τις ΗΠΑ και θα είναι μεγάλη επιτυχία να εμπλακεί στα κοινά του Ολυμπιακού γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στην πρόσληψη του προπονητή Γιώργου Βαζάκα: «Θέλαμε έναν προπονητή για να φέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει, εκεί που της πρέπει. Αυτός είναι ο Γιώργος Βαζάκας και δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για το βιογραφικό και την αξία του. Τον ξέρετε καλύτερα από εμένα, αφού έχει εργαστεί ξανά στον Ολυμπιακό. Γνωρίζει την πόλη, πρόσωπα και πράγματα σε αυτή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. Ο κ. Βαζάκας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αποδειχθεί ένας άξιος τιμονιέρης για τον Ολυμπιακό. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι καλή επιτυχία».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βαζάκας τόνισε τα εξής: «Ο προπονητής πρέπει να είναι όλη μέρα στο γήπεδο και να δουλεύει σκληρά για να δημιουργήσει μια ομάδα θελκτική για τον κόσμο. Μια ομάδα που θα «αγκαλιαστεί» από όλους.
Εδώ είμαι υποχρεωμένος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την τιμή που μου έκανε να με φέρει πίσω σε μια ομάδα με την οποία έζησα μεγάλες στιγμές στο παρελθόν.
Αισθάνομαι ότι ήρθα πάλι στο σπίτι μου. Έρχομαι σε μια ομάδα που ξέρω τι ζητάει. Έχει πολλές απαιτήσεις και γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη χρονιά.
Γνωρίζοντας τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, θέλω από τους φιλάθλους να γεμίζουν σε κάθε ματς τις κερκίδες. Δεν θα τους υποσχεθώ τίτλους, αλλά ότι θα κάνουμε μια ομάδα αντάξια του ονόματος του συλλόγου».
Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί σε έναν βασικό κορμό από πέρυσι, τόνισε: «Βασική μας επιδίωξη είναι να παραμείνει ο περσινός βασικός κορμός. Όμως υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Αν δεν αρθούν οι περιορισμοί λόγω της μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος συγκρότησης της ομάδας. Πάντως, εδώ και 15 ημέρες, τόσο εγώ όσο και ο κ. Τσιμπανάκος έχουμε μιλήσει με πολλούς παίκτες και με αρκετούς έχουμε έρθει σε συμφωνία για τη νέα σεζόν. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά αυτά θα τα ανακοινώσει η διοίκηση την κατάλληλη στιγμή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις