Αιολικός Βόλου: Απάντηση σε κάθε ενδιαφερόμενο…

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Αιολικός Βόλου εξηγεί γιατί δεν ευσταθεί η ένσταση που έχει κατατεθεί εναντίον του, ενώ καταλήγει ότι γίνεται προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία του.

Αναλυτικά:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΉ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ

Στο άρθρο 55.1.β.των κανονισμών της καλαθοσφαίρισης  δικαίωμα υποβολής ένστασης για αντικανονική συμμετοχή παίκτη και (όχι για αντικανονική δήλωση παίκτη) είναι συγκεκριμένη. Για να γίνει τυπικά δεκτή μια ένσταση θα πρέπει να υποβάλλεται πριν από την έναρξη του αγώνα. Επιπλέον στο φύλλο αγώνος θα πρέπει να φαίνεται καθαρά το ονοματεπώνυμο του παίκτη και όχι μουτζουρωμένο και σβησμένο! Άλλωστε ο έλεγχος έγινε από την Γραμματεία πριν αρχίσει το παιχνίδι. Από τη στιγμή που ο αγώνας έχει  ξεκινήσει, έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει αναγραφεί τίποτε στο φύλλο αγώνος δεν θα έπρεπε καν να κατατεθεί ένσταση.

Για την ιστορία 4 παίδες δηλώθηκαν όπως είναι ο νόμος. Τελικά από τους 4 παίδες συμμετοχή είχαν οι δύο (οπότε καθ΄ όλα νόμιμα) και οι άλλοι είχαν παύλα χωρίς συμμετοχή. Για να καταλάβουμε το όλο θέμα, για το σβησμένο όνομα γίνεται η ένσταση; Γιατί πραγματικά προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουν  να επιτύχουν! Για μια ένσταση που δεν έχει καμία ισχύ (Δεν αναγράφεται τίποτε στο φύλλο αγώνος είναι καθαρό).

Αν υπήρχε πραγματικά πρόβλημα θα έπρεπε να δηλωθεί πριν από τον αγώνα αλλά έστω και στο τέλος του παιχνιδιού. Η ένσταση έγινε μετά από κάποιες μέρες. Επειδή προκαλούμαστε  αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε και στην απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων παικτών της ομάδας που έκανε την ένσταση  (Γιατί κατά τα άλλα διατυμπανίζεται  σε κάθε ευκαιρία το “fair play “ ). Μόλις τελείωσε το παιχνίδι οι παίκτες της  κλωτσούσαν με τη μπάλα τις πινακίδες των χορηγών της Νίκης Βόλου και τις έριχναν κάτω! Κάποιος  παίκτης  πήρε τη μπάλα και με όλη του τη δύναμη  την κλώτσησε  πάνω   στον προπονητή μας. Είμαστε ήρωες που  ανεχόμαστε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Αγαπάμε το μπάσκετ και γι’ αυτό μένουμε.  Καταλαβαίνουμε κάθε χρόνο πρωταθλητής ο Αιολικός ενοχλεί και γίνεται προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία του.

Κάνουμε  καθαρή εξήγηση στην ομάδα που έκανε την ένσταση .” Θέλετε να πάτε εσείς στη Λάρισα ενώ έχετε χάσει καθαρά στο παρκέ; Να μας το ζητήσετε!” Δεν είναι σωστό να διδάσκουμε στα παιδιά πως να κινούνται για να μετατρέπουν το  δίκιο σε άδικο. Τα παιδιά ανήκουν στον κόσμο του  αύριο που εμείς δεν μπορούμε να φθάσουμε ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας.

Για έναν καλύτερο  κόσμο και για την ψυχική τους ισορροπία, έχουμε ιερή υποχρέωση  να τους μάθουμε να διαχειρίζονται και τη νίκη και την ήττα, γιατί όταν σωθεί το παιδί υπάρχει ελπίδα! Για την αγάπη μας προς  το μπάσκετ και για το καλό του αθλήματος προβαίνουμε σ’ αυτή τη δημοσίευση. Πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη και το θάρρος να αντιδρούμε όταν διαπιστώνουμε ότι μας αδικούν. Δεν είναι δυνατόν  να υπάρξει πρόοδος και ευημερία  χωρίς δικαιοσύνη. Εμπιστευόμαστε τη δίκαιη κρίση της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Με εκτίμηση και  σεβασμό προς την διοργανώτρια αρχή.

Η Διοικούσα Επιτροπή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις