ΠΑΕ Ρόδος: Προφορική συμφωνία με Ίλια Μαρκόφσκι

Πληροφορίες της mikriliga.com κάνουν λόγο για συμφωνία της Ρόδου με τον 24χρονο Ουκρανό επιθετικό Ίλια Μαρκόφσκι!

Ο Ουκρανός επιθετικός Ίλια Μαρκόφσκι σύμφωνα με τη mikriliga.com έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη Ρόδο και τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισημοποιηθεί η μεταγραφική… βόμβα από τα «ελάφια»!

Ο Ιλία Μαρκόφσκι είναι γνωστός στη χώρα μας από το πέρασμα του σε ΠΑΟΚ, Εθνικό, Αιγινιακό και Τρίκαλα, ενώ τη χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε στην Ένωση Παραλιμνίου και το πρωτάθλημα της Κύπρου.

Ποιος είναι ο Ίλια Μαρκόφσκι

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τα παιδικά του χρόνια, όταν και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της κορυφαίας και λαοφιλέστερης ομάδας της γενέτειράς του, την Οντέσα.

Με τα χρόνια να περνάνε, ο Μαρκόφσκι άρχισε να ανεβαίνει τμήματα και ένα μήνα μετά την ενηλικίωσή του, πήρε μετεγγραφή και «προαγωγή», αφήνοντας την Κ19 της Οντέσα και τη δεύτερη ομάδα της Τσερνομόρτες. Συμμετείχε σε αρκετά τουρνουά, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, κάνοντας τη διαφορά στο δεξί άκρο της επίθεσης, χάρη στην ταχύτητά του. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, φόρεσε δύο φορές και τη φανέλα της ομάδας Κ21 της Ουκρανίας. Άνθρωπος του Ρουντάρ τον είδε από κοντά και τον Γενάρη του 2016 τον έπεισε να μεταναστεύει στη Σλοβενία. Ο Ιλία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και εντάχθηκε μάλιστα στο ρόστερ της πρώτης ομάδας των Knapi.

Μέχρι το τέλος της πρώτης του σεζόν στη Σλοβενία προπονούταν μεν με την πρώτη ομάδα, αγωνιζόταν όμως κατά βάση με τη δεύτερη, προκειμένου να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Άλλωστε, δεν είναι και ότι πιο εύκολο να αλλάζεις χώρα στα 18 σου. Η περίοδος προσαρμογής, όμως, κράτησε και το δεύτερο χρόνο. Ο Μαρκόφσκι έκανε το ντεμπούτο του με τους Άντρες στις 14 Αυγούστου του 2016, αγωνιζόμενος, κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Τους πρώτους πέντε μήνες της τρέχουσας αγωνιστικές περιόδου, μέτρησε έξι συμμετοχές. Παρότι είχε συμβόλαιο για ενάμισι ακόμα χρόνο, ο Μαρκόφσκι έμεινε ελεύθερος στις 10 Γενάρη του 2017. Η Ρουντάρ του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του, η οποία τον βρήκε στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος στη δεύτερη ομάδα υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία.

Μετά από δύο χρονιές στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τη μορφή δανεικού στον Αιγινιακό και στη συνέχεια επέστρεψε στους «ασπρόμαυρους» για να παραχωρηθεί στα Τρίκαλα. Μετά από έξι μήνες στον ΑΟΤ ο ΠΑΟΚ τον παραχώρησε δανεικό και στον Εθνικό και εν συνεχεία με ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι του 2020 φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης Παραλιμνίου στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει που έρχεται και αναμένεται να προσδώσει ποιότητα στην επίθεση της Ρόδου στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της νέας Super League 2!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις