Καβάλα: Απογοήτευση από την διοίκηση για την μηδενική στήριξη

Τη μεγάλη τους απογοήτευση από τα αποτελέσματα της προσπάθειας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας της Καβάλας εξέφρασαν το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Ιουλίου οι μεγαλομέτοχοι του ΑΟ Καβάλα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ομάδας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΠΑΕ το μετοχικό κεφάλαιο της ομάδας έχει αυξηθεί κατά 70% από δικά τους κεφάλαια, ενώ απομένει ένα 30% για να μαζευτεί το ποσό των 100.000 ευρώ απομένει για να μπορέσει η ομάδα να καταθέσει εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στη Super League 2, ενώ γίνονται και συζητήσεις με τον Καναδό επιχειρηματία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομάδα.

Όπως τόνισε η διοίκηση της ομάδας υπάρχει και μια υπόσχεση από 3 – 4 ανθρώπους στην Καβάλα ότι θα συνδράμουν δίνοντας από 10.000 ευρώ ο καθένας. Το παράβολο συμμετοχής ύψους 7.500 ευρώ έχει κατατεθεί, το περιθώριο για την εγγυητική επιστολή ύψους 150.000 ευρώ είναι μέχρι την επόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μπορεί να συνεχίσει μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Τι είπαν οι μεγαλομέτοχοι
«Είμαστε στην ομάδα εδώ και 8 χρόνια δώσαμε πολλά χρήματα και αφιερώσαμε πολλές χιλιάδες ώρες για την ομάδα από τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις μας. Θυμίζω ότι πριν 8 χρόνια η ομάδα ήταν σχεδόν διαλυμένη. Τώρα ο ΑΟΚ είναι ομάδα μοντέλο σε όλη την Ελλάδα, και δεν χρωστάει σε κανέναν. Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλά για εμάς, όμως εμείς είμαστε ενωμένοι.

Παρ’ όλα αυτά τα προσπερνάμε όλα και ζητάμε από τους Καβαλιώτες να σταθούν στο πλευρό μας και να στηρίξουν την προσπάθεια μας, που έφερε 2 ανόδους για την ομάδα», είπε ο Σωτήρης Δεληκάρης.

«Για μας τους τρεις είναι μεγάλη τιμή που υπηρετήσαμε αυτή την ομάδα και την υπηρετούμε. Μπήκαμε μπροστά από τα 2013. Εμείς τα κάναμε καλύτερα όσο μπορούσαμε. Κάναμε και λάθη, τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Ήταν μια συγκυρία κακή με το παράβολο. Αυτό δεν υφίσταται, το παράβολο έχει κατατεθεί. Βγήκανε στα ραδιόφωνα άνθρωποι της Καβάλας και είπανε ότι είμαστε εγκληματίες, με ματωμένα χέρια και ότι κάναμε την μεγαλύτερη απάτη στον ΑΟΚ.

Ποια είναι η απάτη; Που η ομάδα είναι στολίδι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, που η ομάδα δεν χρωστάει σε κανέναν, που η ομάδα έχει ταμείο; Τελικά δεν έγινε τίποτα. Το παράβολο είχε κατατεθεί και βιαστήκανε όλοι προπονητές, παίκτες. Όλοι βγήκανε και κοντέψανε να μας φάνε. Εμείς οι τρεις μέτοχοι είμαστε ενωμένοι. Υπάρχει η αγάπη του ενός προς τον άλλον, όλα αυτά τα χρόνια. Η ΠΑΕ δεν έχει γαμπρούς, έχει ανθρώπους που πληρώνουν και αυτοί κάνουν κουμάντο. Δε σας κρύβω ότι απογοητευτήκαμε αφού πουλήσαμε μόνο 44 μετοχές στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Παίκτης Καβαλιώτης ήταν παραπονεμένος και ήθελε να φύγει, γιατί ήθελε να αλλάξει παραστάσεις. Η Καβάλα είναι μεγάλη ομάδα και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος όταν πάει στην Αθήνα. Κάναμε επαφές με «επενδυτές». Δε ξέρω ποια είναι η σοβαρότητα αυτών των ανθρώπων που ασχολούνται με την Καβάλα. Αυτές οι επαφές έγιναν με τρεις υποτίθεται υποψήφιους «επενδυτές» που στην ουσία δεν ήταν τίποτα, ήταν μπαρούφα. «Επενδυτές» που θα πάρουν την ομάδα και θα φέρουν Αλβανούς, θα φέρουν Τσέχους ποδοσφαιριστές, θα φέρουν Αυστραλούς προπονητές, αυτά σε μας δεν υφίστανται. Η στεναχώρια μας είναι πολύ μεγάλη.

Στρώσαμε την ομάδα και μπορεί η ομάδα να πάει Σουπερ Λιγκ 1. Υπάρχουν τρεις- τέσσερεις άνθρωποι οι οποίοι μας είπανε την προσπάθεια αυτή αν δεν βρεθεί τελικά επενδυτής. Θα έρθουνε δίπλα μας βάζοντας ένα ποσό. Καλούμε όλους τους Καβαλιώτες, επιχειρηματίες, θεσμικούς φορείς, Υπουργούς, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφέρεια, όλους τους πάντες που αγαπάνε την πόλη και την ομάδα, να έρθουν να μας βοηθήσουνε.

Δε θέλουμε να είμαστε εμείς μεγαλομέτοχοι, ούτε πρόεδροι, ούτε αντιπρόεδροι. Ας έρθουν να βοηθήσουν. Έγινε τόσος ντόρος, μας πήρε κανένας να μας πει αν θέλουμε βοήθεια; Όχι. Εμεις οι τρεις μας δεν, μπορούμε μόνοι μας να την τρέξουμε την ομάδα. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Ας τα ακούσουν αυτά οι θεσμικοί φορείς. Θέλουμε όλοι οι θεσμικοί φορείς της Καβάλας να σταθούν επίσης στο πλευρό μας, αυτή τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη. Χωρίς λεζάντες και τυμπανοκρουσίες. Μόνο ο Δήμος Καβάλας μας στήριξε. Τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη διοίκηση. Οι βουλευτές μας έλεγαν ότι θα μας στηρίξουν και τώρα δεν σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα», είπε ο πρόεδρος Αντώνης Αντωνίου.

«Υπάρχει πλέον το ενδιαφέρον της πλευράς του Καναδού επιχειρηματία Άλεξ Χαντιτάτζι», είπε ο Αντώνης Κατσαμακίδης και τόνισε πως «Έχουμε συναντηθεί με εκπροσώπους του και περιμένουμε να μάθουμε τις προθέσεις του. Πιστεύουμε σ’ αυτά που μας είχε πει όταν βρεθήκαμε μαζί του, ότι θέλει να ανεβάσει την ομάδα και να την πάει ακόμα παραπάνω. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε την ΠΑΕ σ’ αυτόν. Το μόνο που του είπαμε είναι ότι θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Έχουμε καλύψει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου και θέλουμε το υπόλοιπο 30% να καλυφθεί από τους Καβαλιώτες. Θέλουμε να έχουμε «συμπαίκτες» στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά την ομάδα. Πέρσι όταν μιλούσαμε για άνοδο, κάποιοι μας κορόιδευαν», είπε ο κ. Κατσαμακίδης.

Πηγή: kavalanews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις