«Βόμβα» με στημένα στο τένις!

Στοιχεία για χειραγώγηση αγώνων τένις κορυφαίου επιπέδου, με την συμμετοχή μεγάλων αθλητών φέρεται πως έχουν στα χέρια τους οι Βρετανοί.

Το BBC αποκαλύπτει πως σε μία έρευνα το 2007 περιλαμβάνονται ευρήματα για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε αγώνες τένις, ενώ τρεις από τους ύποπτους αγώνες πραγματοποιήθηκαν για το τουρνουά του Γουίμπλεντον.

Μάλιστα πολλοί τενίστες φέρεται να έχουν δεχθεί κρούση για να στήσουν παιχνίδια πριν από το τουρνουά με αμοιβή που έφτανε τα 50.000 δολάρια, ενώ πάνω από 16 τενίστες που βρίσκονται στο top-50 της παγκόσμιας κατάταξης έχουν επισημανθεί επανειλημμένα από το σύστημα εντοπισμού για ύποπτο στοιχηματισμό.

Σύμφωνα με τα μυστικά έγγραφα της έρευνας διαπιστώθηκε πως το δίκτυο του στοιχηματισμού είχε εξαπλωθεί σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία. Το βρετανικό Mέσο ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του τα ονόματα των αθλητών, αλλά δεν θα τα δημοσιοποιήσει καθώς δεν έχει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να αποδείξει τις κατηγορίες, κάτι που μπορεί να κάνει η επιτροπή ακεραιότητας του αθλήματος.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις