Βελιτζέλος: «Τα ντέρμπι δεν σου δίνουν το πρωτάθλημα»

Στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στάθηκε ο Κώστας Βελιτζέλος στη συνέντευξη Τύπου που ακολουθήσε στο Αιγίνιο, ενώ ο Περικλής Αμανατίδης τόνισε πως τέτοιοιυ είδους νίκες δείχνουν πως ο Αιγινιακός μπορεί να είναι υποψήφιος πρωταθλητής. Αναλυτικά:

papoulias-gif

«Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο μας αποσυντόνισε. Όταν δέχεσαι τόσο νωρίς γκολ σ’ ένα παιχνίδι, όπου φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.
Χάσαμε δύο φορές τον ίδιο παίκτη και έγινε το σκορ 3-0. Από ένα λάθος του αντιπάλου ξαναμπήκαμε θεωρητικά για λίγο στο παιχνίδι, αλλά ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να απειλήσουμε με όποιους τρόπους κι αν προσπαθήσαμε τον αντίπαλο, που είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους. Μοιραία ήρθε το αποτέλεσμα» δήλωσε αρχικά ο Κώστας Βελιτζέλος, ο οποίος μίλησε και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

smyrni-fournos«Σίγουρα δεν έχει χαθεί τίποτα. Ξέρουμε που βαδίζουμε. Το έχω ξαναπεί ότι τα ντέρμπι δεν σου δίνουν το πρωτάθλημα. Είναι όλα τα παιχνίδια σημαντικά, οπότε η συνέχεια είναι μακριά για όλους. Έχουμε δείξει ότι ανταποκρινόμαστε σε όλα τα παιχνίδια με ελάχιστες εξαιρέσεις σαν τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή), οπότε έχει πολύ δρόμο ακόμη για τον στόχο που έχουμε θέσει όλοι μας» είπε ο Θεσσαλονικιός τεχνικός.

Ερωτηθείς για τη γρήγορη αλλαγή του Κώστα Λίμα ο κ. Βελιτζέλος απάντησε: «Η αλλαγή είχε να κάνει με το θέμα της προσαρμογής του παιδιού. Χάσαμε έναν ποδοσφαιριστή στο ζέσταμα. Βάλαμε ένα παιδί, το οποίο έχει παίξει σε αυτή τη θέση, γιατί ο Κυπτίου δεν είχε ξαναπαίξει στη συγκεκριμένη θέση. Προσπαθήσαμε να το προσαρμόσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Δεν ανταποκρίθηκε το παιδί, είναι λογικό, επειδή είναι λίγες ημέρες εδώ, δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Η αλλαγή δεν είχε να κάνει με θέμα τακτικής, είχε να κάνει με την ατομική απόδοση του παιδιού σήμερα (σ.σ. χθες). Δεν ήταν καλός, οπότε υποχρεωτικά πήγαμε σ’ αυτή την αλλαγή. Όμως είναι λογικό αυτό, κάποια παιδιά δεν μπορούν πάντα να είναι στο ίδιο επίπεδο».

Αμανατίδης: Σε τέτοια ματς δίνεις ένα στίγμα

Περιχαρής ήταν ο Περικλής Αμανατίδης για τη χθεσινή επιτυχία του Αιγινιακού και γι’ αυτό το λόγο απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του.
«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Παρ’ όλο που είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και την περασμένη Τετάρτη στο Κύπελλο με τον Πιερικό. Νομίζω ότι είδαμε και τα δυο παιχνίδια σοβαρά και αποτελεί δικαίωση για τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους εμπιστευτήκαμε και στους δύο αγώνες. Νομίζω ότι σήμερα (σ.σ. χθες) ήμασταν σε όλη τη διάρκεια του ματς πιο συγκεντρωμένοι, πράγμα που μας έδωσε και τα γκολ και πιο ολοκληρωμένες προσπάθειες» είπε ο έμπειρος τεχνικός που έκανε λόγο για θετική εξέλιξη το ότι επιστράφηκαν οι έξι βαθμοί στη Νίκη:

«Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι παίξαμε με τη Νίκη Βόλου σε μια στιγμή που ήρθε με αρκετό ενθουσιασμό, με την έννοια της επιστροφής των βαθμών, που έχασε από μια τιμωρία. Γιατί είμαστε μια ομάδα, που κι εμείς θέλουμε να παίζουμε με αντιπάλους, που θα παίρνουν τους βαθμούς στο γήπεδο. Το είχαμε σχολιάσει και πριν το παιχνίδι. Δεν είχε να κάνει με την έκβαση του αγώνα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι καλό να γίνει ένα πρωτάθλημα με δύο, με τρεις και με τέσσερις ομάδες που θα διεκδικούν την πρώτη και τη δεύτερη θέση για παν ενδεχόμενο.
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Έχουμε να διανύσουμε ένα πολύ δύσκολο δίμηνο, όπου θα κριθεί η υπόθεση του πρωταθλήματος.

Πράγματι όλα τα παιχνίδια, και τα ντέρμπι και τα υπόλοιπα, δίνουν από τρεις βαθμούς. Συμφωνώ με την τοποθέτηση του συναδέλφου. Όμως υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δίνεις ένα στίγμα. Έτσι μετά τον Καραϊσκάκη, και με τη Νίκη Βόλου η ομάδα μας έδειξε ότι μπορεί να είναι υποψήφια πρωταθλήτρια. Καλή συνέχεια στη Νίκη Βόλου».filosoglou-teliko

Σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο φαβορί για την άνοδο στον 2ο όμιλο ο κ. Αμανατίδης ανέφερε: «Όχι δεν υπάρχει από τη στιγμή που οι ομάδες είναι κοντά. Μάλιστα εκκρεμεί η απόφαση για μια ακόμη υπόθεση της Νίκης. Η διαφορά θα φανεί στη διαχείριση των αγώνων. Αν αξίζει μία ομάδα, να βγει αγωνιστικά και μόνο. Μακάρι να είναι η δική μας ομάδα και να πιάσει τόπο η προσπάθειά μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις