Άδικος αποκλεισμός του Άρη από την Αστάνα

Άδικος αποκλεισμός για τον Άρη που υπέστη ψυχρολουσία, καθώς δέχθηκε γκολ (2-1) στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του επαναληπτικού αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο Άρης κυριάρχησε σε όλο το ματς, έφτιαξε 30 τελικές, εκτέλεσε 18 κόρνερ, πέτυχε δύο γκολ (36′ Μάνος, 78′ Σάσα) -ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα- όμως τελικά «λύγισε» στο 120′!

Πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τους «κίτρινους» για τη διαιτησία του Ιταλού Φάμπρι που είπε «όχι» σε δύο καθαρές φάσεις για πέναλτι, χάρισε κάρτες στο σκληρό παιχνίδι των Καζάκων και απέβαλλε με υπερβολική δεύτερη κίτρινη τον Ματέο Γκαρσία στο 86′. Έξαλλος με τον διαιτητή ο Καρυπίδης, μπήκε στο γήπεδο και διαμαρτυρήθηκε!

Ακόμη κι έτσι όμως ο Άρης μπορούσε και άξιζε την πρόκριση όμως πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και το 2-0 του πρώτου αγώνα. Τελικά η κατάρα των τελευταίων λεπτών «χτύπησε» και πάλι μια ομάδα που είδε το Βικελίδης να γεμίζει και να δημιουργείται μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Ο Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με τον Φαμπιάνο (εξαιρετικός στο ντεμπούτο του) αντί του Δεληζήση στα στόπερ και τον Μάνο αντί του Μαντσίνι στην κορυφή. Ο τελευταίος αυτή τη φορά αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ σε σχέση με το πρώτο ματς, ο Σούντγκρεν ήταν το δεξί μπακ και ο Σάκιτς αριστερά.

Απώλεια της τελευταίας στιγμής η Αστάνα καθώς ο σκόρερ και των δύο τερμάτων στο πρώτο ματς Τομάσοφ έμεινε εκτός καθώς ανέβασε πυρετό. Έτσι τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Μπετσιράι που αγωνίστηκε στην κορυφή.

Ασφυκτική πίεση ο Άρης
Ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο πρώτο μέρος. Έκλεισε την Αστάνα στην περιοχή της και τη σφυροκοπούσε στο μεγαλύτερο διάστημα. Χαρακτηριστικές οι 14 τελικές των κίτρινων απέναντι σε μια ομάδα που ξεμύτισε ελάχιστες φορές από τα καρέ της.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε το 83%-17% κατοχή για τους γηπεδούχους στο πρώτο 20λεπτό, τις 132 πάσες έναντι μόλις 18 των φιλοξενουμενων στο 25, αλλά και 9 κόρνερ που είχε εξασφαλίσει ο Άρης μετά από 34 λεπτά.

Στο 4’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι καθώς αμυντικός της Αστάνα χτύπησε τον Μάνο στη γάμπα και από το ριπλέι φάνηκε πως είχε δίκιο. Ο Ιταλός διαιτητής Μίκαελ Φάμπρι δεν έδωσε τίποτα πάντως, ενώ αν υπήρχε VAR τότε το πιθανότερο ήταν να άλλαζε την απόφασή του.

Ευκαιρίες και 1-0 ο Μάνος
Ο Άρης έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Φαμπιάνο (κεφαλιά στο 4’) κα με τον Μάνο (31’ σουτ) και τελικά η λύτρωση ήρθε στο 36’! Σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά, και ο Μάνος εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του (ως τότε αλάνθαστου) Νεπογκόντοφ έκανε από κοντά το 1-0. Περιττό να πούμε ότι υπήρξε έκρηξη στο Βικελίδης με τους οπαδούς του Άρη να βρίσκονται σε… έκσταση!

Και πάλι αφεντικό, αλλά μεγάλη απόκρουση ο Ντένις
Και στο δεύτερο μέρος ο Άρης συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά όμως όσες φάσεις είχε αδυνατούσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Κορυφαία μια κεφαλιά του Μπερτόγλιο στο 66’, ενώ στο 71’ λίγο έλειψε να έχουμε… έμφραγμα στο Χαριλάου.

Κι αυτό καθώς μετά το λάθος του Μπεναλουάν,ο Ντένις έκανε μεγάλη επέμβαση σε διαγώνιο τετ α τετ που είχε με τον Εουγκένιο!

Τελικά η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη ήρθε στο 78’. Μετά από κόρνερ του Γκάμα, ο Λούκας Σάσα νίκησε τους πάντες μέσα από την περιοχή για να πετύχει το 2-0 και να σηκώσει και πάλι στο πόδι το Βικελίδης!

Υπερβολική αποβολή για Ματέο, νέο «όχι» σε πέναλτι!
Στο 86’ ο Ματέο Γκαρσία αποβλήθηκε καθώς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 20 λεπτά (πέρασε αλλαγή στο 66’) σε μια απόφαση υπερβολική., καθώς ο Αργεντινός μάζεψε τα πόδια του πριν πέσει στον αντίπαλό του.

Ο Άρης συνέχισε να έχει παράπονα από τους διαιτητές, καθώς στο 90+7’ ο Φάμπρι έκλεισε τα μάτια σε νέα ανατροπή, αυτή τη φορά στον Μπερτόγλιο.

Απίστευτες ευκαιρίες στην παράταση ο Άρης

Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Αστάνα ήταν λογικό να δώσει μέτρα στους φιλοξενούμενους όμως ο Άρης συνέχισε να παλεύει σαν λιοντάρι και να τα δίνει όλα.

Η Αστάνα, που είχε αλλάξει τερματοφύλακα στην παράταση, είδε τον Ζαρούτσκι να πραγματοποιεί απίστευτες επεμβάσεις στο 101’ (σουτ Μάνος) και στο 113’ στη διπλή ευκαιρία των Μπεναλουάν και Σάσα!

Ο Ντένις έσωσε τον Άρη για δεύτερη φορά, όταν στο 100’ από κεφαλιά του Αϊμπέτοφ ο Βραζιλιάνος απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι και μετά στην αγκαλιά του!

Ψυχρολουσία στο τέλος
Η ψυχρολουσία για τον Άρη ήρθε στο 120′ όπως είπαμε. Από φάουλ του Εουγκένιο, ο Μπίτρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντένις για να κάνει το 2-1 και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα από το Καζακστάν την οποία σε καμία περίπτωση δεν άξιζε.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάσα, Ματίγια (83’ Τζέγκο), Γκάμα, Μαντσίνι (66’ Γκαρσία), Μπερτόγλιο (115’ Χαϊροβιτς), Μάνος (102’ Μπρούνο)
ΑΣΤΑΝΑ (Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ (91’ Ζαρούτσκι), Μπεϊσεμπέκοφ, Ρουκάβινα, Τομάσεβιτς, Μπίτρι, Κουάτ (64’ Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Εμπόνγκ, Εουγκένιο, Μπαρσεγιάν (79’ Αϊμπέτοφ), Μπετσιράι (46’ Καντέτε).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις