ΟΥΕΦΑ Ranking: Σε δεινή θέση η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ και του Άρη

Η νίκη του Ολυμπιακού δεν είχε συνέχεια από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, καθώς οι ΑΕΚ και Άρης γνώρισαν οδυνηρούς αποκλεισμούς στον 2ο Προκριματικό Γύρο του Conference League.

Η Ένωση δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στη Βελέζ, παρότι έφτασε το ματς μέχρι τα πέναλτι. Ωστόσο, εκεί, παρά τη συκγλονιστική προσπάθεια του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, με τρεις άστοχες εκτελέσεις, αποχαιρέτησε πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια χαμένη ευκαιρία να προχωρήσει σε έναν θεσμό που θεωρητικά είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της Ελλάδας, αλλά και πάλι έμεινε εκτός συνέχειας.

Ίδια μοίρα με καλύτερη εμφάνιση από τον Άρη, ο οποίος έφτασε στη νίκη επί της Αστάνα (2-0), άγγιξε την ανατροή αλλά στη παράταση δέχτηκε ένα γκολ από τους φιλοξενούμενους (2-1) στο οποίο δεν είχε απάντηση.

ΑΕΚ και Άρης λοιπόν τα έκαναν… θάλασσα και πλέον το βάρος για βαθμούς πέφτει στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι δύο αποκλεισμοί έχουν επιπτώσεις και στο UEFA Ranking, στο οποίο η Ελλάδα πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση.

Η χώρα πήρε δύο νίκες, αλλά έχασε δύο εκπροσώπους, κάτι που θα μετρήσει στη συνέχεια. Η Νορβηγία βρίσκεται μόλις 75 βαθμούς πίσω μας (3 ομάδες), ενώ έρχεται και η Δανία (1005 βαθμοί, 4 ομάδες). Παράλληλα, η απόσταση από Τουρκία και Τσεχία μεγαλώνει.

Έτσι, η 19η θέση που παλαιότερα θα έμοιαζε με κακόγουστο αστείο, πιστοποιεί ότι το βαρέλι έχω ακόμα πιο κάτω.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις