Πέφτει μαχόμενος

Δεν χαρίζεται σε κανέναν! Διατεθειμένοι να παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό παρουσιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη, οι οποίοι έκοψαν δύο βαθμούς από τα Τρίκαλα το απόγευμα της Δευτέρας (18/1) με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο ματς ήταν και το τελευταίο για φέτος για τους Κρητικούς, όμως, εκείνοι έκαναν κατάθεση ψυχής και κατάφεραν παρά τα πολλά προβλήματά τους να παραμείνουν για τέταρτη σερί αγωνιστικοί αήττητοι.

Οι παίκτες του Σταύρου Λαμπράκη έβαλαν δύσκολα στους Θεσσαλούς, οι οποίοι έβγαλαν πολλά προβλήματα στο Παγκρήτιο. Δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, δεν είχαν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και έχασαν έδαφος στη μάχη για την είσοδο στη δυάδα.

Μεσοεπιθετικά καλός ήταν μόνο ο Ναβάρο, ο οποίος έβαλε ένα τυχερό γκολ. Ο Κουσκουνάς δεν συμμετείχε στις φάσεις, Γκμπαλέ και Γουατό δεν ήταν καλοί, ενώ ο Στεφάνοβιτς είχε εκλάμψεις κατά διαστήματα. Έτσι για δεύτερο εκτός έδρας ματς και τρίτο στα τελευταία τέσσερα ο ΑΟΤ άφησε βαθμούς μακριά από την έδρα του.

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο ΑΟΤ, ο οποίος άγγιξε το γκολ μόλις στο 5′ με το δοκάρι του Γουάτο. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Θεσσαλοί κυριάρχησαν και έφτασαν σε άλλες δύο τελικές με τον Ναβάρο να είναι αρκετά δραστήριος.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Εργοτέλης ανέβηκε. Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 11′ με τον Δωματά και είχε δύο ακόμη μέσα σε ένα δίλεπτο. Πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα κρατώντας μακριά από την περιοχή του τα Τρίκαλα.

Το παιχνίδι είχε κάποια κενά διαστήματα στη συνέχεια και αυτό ήταν λογικό δεδομένων και των καιρικών συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξαγόταν. Οι παίκτες δυσκολεύονταν να ανταπεξέλθουν και να βγάλουν τα σπριντ που μπορούσαν.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις και προϋποθέσεις και τα Τρίκαλα είχαν μόνο να αντιπαρατάξουν ένα σουτ του Στεφάνοβιτς. Ωστόσο, στο 45′ σε μία τυχερή στιγμή οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με το γύρισμα του Ναβάρο να κοντράρει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Γιαλούση.

Τα ηνία του ματς πήρε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟΤ για τα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει καλύτερα, κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν τους διαδρόμους για να πετύχουν ένα ακόμη γκολ και να κλειδώσουν τη νίκη.

Οι παίκτες του Εργοτέλη δεδομένου ότι είχαν αγωνιστεί και για το Κύπελλο πριν λίγες μέρες ίσως έκαναν συντήρηση δυνάμεων για περίπου ένα τέταρτο. Στη συνέχεια, όμως, ανέβασαν ταχύτητα και πάλι και δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα των Τρικάλων.

Ο Λαμπράκης έβαλε στον αγώνα και τον Κούρτι και εκείνος έδωσε πνοή στους Κρητικούς. Απείλησε για πρώτη φορά στο 62′ και στο 71′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια από κοντά αναγκάζοντας έτσι τους φιλοξενούμενους να βγουν και πάλι μπροστά.

Τα Τρίκαλα στο τελευταίο 20λεπτο αναγκάστηκαν να πάρουν ρίσκο και να ανεβούν. Ωστόσο, ήταν εμφανές πως αδυνατούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Εργοτέλη. Δουκάκης και Χαροντάκης που μπήκαν δεν βοήθησαν και η μοναδική πραγματικά καλή φάση που έγινε, ήταν στο 90’+1 με τον Αθανασίου να αντιδρά σωστά και να χαρίζει τον βαθμό στον Εργοτέλη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κακριδής (Κορινθίας), βοηθοί οι Σινιοράκης (Χανίων) και Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), ενώ τέταρτος ο Μπερτάκης (Χανίων).

Κίτρινες: 22′ Δωματάς, 88′ Κούρτι – 82′ Σαρακατσάνος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Άλμπι, Γιαλούσης, Κυριακόπουλος, Αυγενικού, Φουκαράκης (60′ Κούρτι), Μπουρσέλης, Κούτρης, Δωματάς (69′ Γαρεφαλάκης), Μάνος (83′ Καμαρά).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Χιώτης, Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Ντόικιτς, Κοντοδήμος, Γουάτο (76′ Δουκάκης), Ριζογιάννης, Γκμπαλέ, Στεφάνοβιτς (66′ Μουμίν), Ναβάρο (87′ Χαροντάκης), Κουσκουνάς.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις