Ο Αιολικός Βόλου στον τελικό Εφήβων Θεσσαλίας

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ 63-73!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Αιολικός Βόλου διεκδικεί να στεφθεί για μια ακόμη φορά πρωταθλητής εφήβων Θεσσαλίας!

Χθες δύο καλύτερες ομάδες, οι πρωταθλήτριες του Ν. Μαγνησίας και Ν. Λάρισας, συναντήθηκαν στον ημιτελικό του πρωταθλήματος εφήβων Θεσσαλίας στο κλειστό της Χάλκης εν μέσω καύσωνα (40΄C ) παρουσία πολλών φιλάθλων (στην πλειοψηφία  γονείς των αθλητών του Σπάρτακου). Ο αγώνας  συγκλονιστικός.

Οι έφηβοι  και των δύο ομάδων ήρωες που αγωνίζονταν   με την ανυπόφορη αυτή ζέστη να παλεύουν για τη νίκη. Η αυτοθυσία, η διεκδίκηση της μπάλας σε κάθε φάση ,το πάθος, η πάλη σώμα με σώμα των παικτών, ο φανατισμός της κερκίδας  ήταν τα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Αιολικός με απόντα τον Θεοδωρόπουλο Νίκο (έχει σπάσει το χέρι του) μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να προηγείται 32 -15!

Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Αιολικού χαλάρωσαν και επέτρεψαν την αντίπαλη ομάδα να αντιταχθεί και να καταφέρει να  γυρίσει το παιχνίδι κλείνοντας το ημίχρονο με 36-32 υπέρ  του Αιολικού! Στο  δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές της Λάρισας όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά αλλά πέρασαν και μπροστά στο τέλος της 3ης περιόδου  με +5(54-49).

Το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο ήταν πραγματικά ντέρμπι  με τις ομάδες να προσφέρουν όμορφο θέαμα αλλά συγχρόνως και άγριο.  Οι αθλητές έπεφταν κάτω σηκώνονταν και  πίεζαν στα όρια του φάουλ  .Πολύ δύσκολο  το έργο  των διαιτητών αλλά τα κατάφεραν περίφημα! Τους αξίζουν συγχαρητήρια και τους δύο! Επιπροσθέτως  αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής  κ. Γερακίνης  είχε την ευγενή διάθεση να εξηγεί τις αποφάσεις του και στις δύο ομάδες πράγμα που τον τιμά σαν άνθρωπο και σαν διαιτητή. Η τέταρτη περίοδος ήταν καταλυτική για τους πρωταθλητές Μαγνησίας. Η  φοβερή άμυνα  από  τους παίκτες του  Αιολικού  ήταν καθοριστική κάνοντας ένα επιμέρους σκορ  9-24 υπέρ του. Το σκορ διαμορφώθηκε  με την λήξη  σε  63-73 υπέρ του Αιολικού που του δίνει τη δυνατότητα πρόκρισης στο  μεγάλο τελικό  για τον πρωταθλητή Θεσσαλίας.

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας!

Συγχαρητήρια και στους αθλητές της ομάδας του Σπάρτακου!

Δεκάλεπτα:15-25,32-36,54-49,63-73.

Διαιτητές: κ.κ. Γερακίνης -Μπογλός Ι.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ(Βαρδακούλης Λ.-Χαντζαρίδης Θ.) Ζέρβας, Σδόγγος, Φλώρος 4, Δασκαλόπουλος Π.6, Δασκαλόπουλος Μ 2, Λάιος 13, Ρούντος 6, Μπρκάι, Χαλκιάς, ΤΖιόλας, Πανταζής, Πανάγος 32(7)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ(Σαμαράς Αντώνης-Καραγιώργος Δημήτης) Μπαιράμης 11,Καραγιώργος 32(4), Χαντζής, Γκινίδης 2, Μισαηλίδης 18(2), Σαββίδης, Κολιαμήτρας, Νασίκας 8, Οικονόμου 2, Βόντζος, Γκρίτζαλης.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή το πρωί στις 10.00 στο κλειστό του Αλκαζάρ με την πρωταθλήτρια των Ν.Καρδίτσας- Ν.Τρικάλων.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις