Το μήνυμα της ΕΠΟ: Οι αδειοδοτημένες ομάδες δεν είναι τα κορόιδα…

Αν και πολλοί περίμεναν ότι ο ηλικιακός περιορισμός για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες δεν θα ισχύσει, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε το αυτονόητο και εφάρμοσε τους ήδη «χαλαρούς» κανονισμούς.

Παρά την πίεση του Θοδωρή Ζαγοράκη να μην ισχύσουν οι κανόνες, αδικώντας τις ομάδες που «μάτωσαν» οικονομικά για να τηρήσουν όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σ’ ένα κανονικό ελληνικό ποδόσφαιρο, τα μέλη της Ε.Ε. ψήφισαν αρνητικά στην πρόταση για «χαλάρωση» στις ανανεώσεις των ποδοσφαιριστών, με μοναδική εξαίρεση τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 2, κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε πως και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, ο ΠΣΑΠ, με ανακοίνωσή του είχε ταχθεί υπέρ του να μην ισχύσουν οι ποινές για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Με λίγα λόγια να ευνοηθούν οι ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, να ευνοηθούν οι ομάδες που κυρίως έχουν χρέη προς τα μέλη του ΠΣΑΠ τους ποδοσφαιριστές… Φαύλος κύκλος!

Φυσικά με την απόφαση της ΕΠΟ φαίνεται μία αχτίδα φωτός στο τούνελ του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς διακρίνουμε μία τάση να εφαρμοστούν οι κανόνες, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς «παραθυράκια». Επιτέλους, οι ελληνικές ομάδες που πράττουν το αυτονόητο και παίρνουν αδειοδότηση για το πρωτάθλημα που συμμετέχουν δεν θα είναι τα κορόιδα της υπόθεσης και θα απολαύσουν τα προνόμια που τους δίνει η τήρηση της νομιμότητας.

Μακάρι και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να «κλείσει» τα παράθυρα ώστε στη νέα Σούπερ Λιγκ 2 να συμμετάσχουν όσες ομάδες μπορούν να μπουν από την πόρτα…

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις