Τα έδωσε όλα ο Γκολομέεβ, 5ος στον τελικό των 50μ. ελεύθερο

Την 5η θέση στην κούρσα της… μιας ανάσας κατέκτησε Κριστιάν Γκολομέεβ!
Ο Έλληνας κολυμβητής και ασημένιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής τα έδωσε όλα στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά κάποιο πρόβλημα στην εκκίνηση τον κράτησε πίσω, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μεταλλίων, με χρόνο, μάλιστα, 21.72. Ο Γκολομεέβ, θυμίζουμε, έκανε στον ημιτελικό 21.60, παίρνοντας την πρόκριση με τον τρίτο καλύτερο χρόνο, και 21.66 στον προκριματικό.
Ωστόσο, ο τελικός είναι μια άλλη ιστορία, με τον απίθανο Αμερικανό Ντρέσελ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 21.07 (21.42 στον ημιτελικό), τον σπουδαίο Γάλλο Μανοντού το αργυρό με 21.55 και τον Βραζιλιάνο Φράτους το χάλκινο με 21.57!
Όπως και να έχει η παρουσία και μόνο του Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο είναι μια τεράστια επιτυχία για τον 28χρονο και την ελληνική κολύμβηση, ενώ η 5η θέση του είναι η καλύτερη της χώρας μας στο άθλημα από τους πρώτους Αγώνες, του 1896!
Στις δηλώσεις του, πάντως, στη δημόσια τηλεόραση, αμέσως μετά την προσπάθειά του, ο Γκολομέεβ εμφανίστηκε λίγο απογοητευμένος για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να είναι μέσα στα μετάλλια, τονίζοντας: «Είμαι λίγο απογοητευμένος να πω την αλήθεια. Κυνήγαγα το μετάλλιο… Αλλά, σίγουρα, δεν μπορώ να είμαι και δυσαρεστημένος. Είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήγα και τελικό, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά στον τελικό, ίσως να πίεσα λίγο παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Συνεχίζουμε, στόχος οι επόμενοι Αγώνες και να βελτιώσω κάποια πραγματάκια, για να τα πάω καλύτερα».
Πρόσθεσε, επίσης, όταν ρωτήθηκε για το αν απόλαυσε την κούρσα του: «Χάρηκα την κούρσα, αλλά όταν τερμάτισα και είδα ότι ήμουν 5ος, στεναχωρήθηκα. Εντάξει, όλα καλά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις