Χάλκινος ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας (video)

Δεύτερο σερί ολυμπιακό μετάλλιο για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος αυτή τη φορά νικήθηκε από τους εκπληκτικούς Κινέζους – Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η προσπάθεια που κατέβαλε ο Έλληνας υπερπρωταθλητής ήταν καταπληκτική, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο, Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος άγγιξε το τέλειο κατά τη διάρκεια του τελικού των κρίκων, ούτε και τον έτερο Κινέζο Χάο Γιόου που ήταν δεύτερος. Μπορεί πάντως να μην ήρθε το χρυσό μετάλλιο που τόσο πολύ ήθελε αλλά για ακόμη μια φορά ο Πετρούνιας έκανε υπερήφανη την Ελλάδα, η οποία πλέον πανηγυρίζει το τρίτο ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο μετά το χρυσό του Ντούσκο στην κωπηλασία και το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος.

Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.200 καθώς έκανε ένα βηματάκι κατά την έξοδο. Ο πρώτος Κινέζος είχε 15.500 βαθμούς πραγματοποιώντας μια αλάνθαστη προσπάθεια και ο δεύτερος 15.300. Ο Ελληνας πρωταθλητής της γυμναστικής κατέκτησε το δεύτερο σερί ολυμπιακό μετάλλιο καθώς είχε πάρει το χρυσό στους αγώνες του Ρίο το 2016. Δεν μπόρεσε ωστόσο να κάνει το repeat που θα τον τοποθετούσε σε ένα κλειστό κλαμπ θρύλων της γυμναστικής.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις