“Λύγισε” η Εθνική κόντρα στην ανώτερη Σερβία

Η ανωτερότητα των Σέρβων και το άγχος οδήγησαν την Εθνική μας σε ήττα με 13-7 από τους οικοδεσπότες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πλέον θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Εθνική μας ομάδας πόλο των ανδρών ήταν το αουτσάιντερ κόντρα στην πανίσχυρη Σερβία, έχασε με 13-7, αλλά σίγουρα αξίζει το χειροκρότημα όλων μας. Ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του έκαναν ό,τι μπορούσαν απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών, όμως δεν άντεξαν.

Οι διεθνείς έμειναν κοντά στο σκορ για περίπου δύο οκτάλεπτα, αλλά στη συνέχεια οι Σέρβοι με όπλο τους την ευστοχία στον παίκτη παραπάνω (τελείωσαν το ματς με 9/12) κατάφερναν να ανεβάσουν τη διαφορά.

Στην αντίπερα όχθη η Εθνική μας δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο δικό της παίκτη παραπάνω (είχε 3/12), η μπάλα δεν περνούσε εύκολα στους φουνταριστούς, ενώ και ο Φουντούλης ήταν ασφυκτικά μαρκαρισμένος. Όλα αυτά έφεραν την ήττα, η οποία είναι η έβδομη σε ισάριθμες συμμετοχές σε ημιτελικό οποιασδήποτε διοργάνωσης τα τελευταία 19 χρόνια, με την Ελλάδα πλέον να κυνηγά το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό μετάλλιο στον μικρό τελικό όπου θα περιμένει τον Σάββατο τον ηττημένο του Ουγγαρία – Μαυροβούνιο.

Ελλάδα – Σερβία 7-13

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 1-4, 3-3

Ελλάδα: Γούνας 2, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος 2, Χρ. Αφρουδάκης 1, Κολόμβος 1

Σερβία: Μάντιτς 2, Πιγέτλοβιτς 3, Φιλίποβιτς 3, Τσουκ 1, Πρλαΐνοβιτς 2, Γιάκσικς 1, Μίτροβιτς 1

sport24.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις