Mπαντής: Υπεύθυνες οι ομάδες και όχι η ΕΠΟ για το πρόβλημα με τις ανανεώσεις συμβολαίων στην SL2

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και στο Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τον κανονισμό να μην κάνουν μεταγραφές παικτών άνω των 25 ετών μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι πρόεδρος ΠΑΕ έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του και εναντίον των μελών του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ για μια παλαιότερη ανακοίνωση! (Θυμηθείτε όσα είπε και ο Αλέξανδρος Νατσιόπουλος).

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό τάχθηκε ενάντια στην υποχρεωτικότητα, συστήνοντας πάντως στους παίκτες να προχωρήσουν σε αυτόν. Αναλυτικά όσα είπε ο Γ.Μπαντής:

Αρχικά για το πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές της SL2:

«Είχαμε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ να αρθεί μόνο για φέτος κατ’ εξαίρεση να αρθεί το συγκεκριμένο κρiτήριο και να πάρουν παίκτες άνω των 25 ετών. Δεν έγινε δεκτό. Προσπαθούμε να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, που σήμερα διαπιστώνουμε όλοι, πόσο μεγάλο είναι. Όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταγραφούν επειδή είναι άνω των 25 ετών. Οι παίκτες είναι περισσότεροι από 250-300, και δυστυχώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας».

Στο ερώτημα ποιος σκέφτηκε αυτόν τον κανονισμό, απάντησε και αν θεωρεί ότι είναι ηλικιακός ρατσισμός:

«Είναι τελείως παράλογος ο κανονισμός, για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, να μην μπορούν να κινούνται μεταγραφικά για ποδοσφαιριστές πάνω των 25 χρονών. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ηλικιακό ρατσισμό. Σύντομα θα δούμε αθλητές να σταματούν πρόωρα και απότομα, γιατί 3/4 των ομάδων δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια και ο κλοιός έχει στενέψει. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας, δεν κάνει το χόμπι του».

Για το αν είναι υπεύθυνη για το εν λόγω πρόβλημα η Ομοσπονδία:

«Όχι δεν είναι αυτή η υπεύθυνη, γιατί οι ομάδες γνώριζαν αυτό τον περιορισμό, οπότε την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ομάδες, που δεν τακτοποίησαν αυτές τις εκκρεμότητες. Μην ξεχνάμε παλιά, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε επειδή δεν πήρε άδεια. Από το 2011 μέχρι σήμερα οι ποινές έχουν μειωθεί σε σχέση με τότε. Ο ΠΣΑΠ φώναζε από την αρχή στις ομάδες να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους, αλλά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνει αναδιάρθρωση και να ανέβουν μια κατηγορία χωρίς να αγωνιστούν ή να μείνουν. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει και αυτό ευθύνη, δεν πρέπει να το διαχωρίζουμε, κάνοντας μια αναδιάρθρωση αρκετά βιαστικά, με τις ομάδες να μην είναι έτοιμες να συμμετέχουν στη Super League 2».

Για τις επαφές που έγιναν και τις κινήσεις του ΠΣΑΠ:

«Θεσμικά εμείς είμαστε σε επικοινωνία με τη διοργανώτρια αρχή, προσωπικά μιλάω με τον πρόεδρο κ. Λεουτσάκο μέσω επιστολών και τηλεφωνικώς. Γνωρίζει και ο ίδιος το πρόβλημα και έχει στείλει και εκείνος αίτημα στην ΕΠΟ, για να αρθεί αυτός ο κανονισμός. Με τους παίκτες να εργάζονται τις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους.Στο ερώτημα για το αν ισχύει η πληροφορία περί μήνυσης από πρόεδρο ομάδας:«Ναι ισχύει, είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που συνέβη, είναι μια μήνυση ενάντια στον συνδικαλισμό και στο θεσμικό φορέα των ποδοσφαιριστών. Ο λόγος ήταν μια ανακοίνωση του συνδέσμου, που δεν αναφέρθηκε καν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, παρά μόνο στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο παρελθόν έχουμε μιλήσει και με ονόματα, οπότε δεν καταλαβαίνω αυτή τη συγκεκριμένη κίνηση. Δεν θα ήθελα να πω το όνομα του, νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι. Η μήνυση δεν έχει να κάνει με εμένα προσωπικά, έγινε σε όλα τα μέλη του συνδέσμου. Τέτοιες καταστάσεις δεν μας πάνε μπροστά, μας πάνε πίσω. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας φοβίσουν, ούτε να μας σταματήσουν, εμείς πέρα από τα εργασιακά δικαιώματα των παικτών, ενδιαφερόμαστε να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το θέμα των εμβολιασμών των ποδοσφαιριστών, είπε χαρακτηριστικά:

«Πάρα πολλοί έχουν εμβολιαστεί και οργανωμένα με τις ομάδες τους. Η θέση του συνδέσμου είναι να εμβολιαστούν οι παίκτες, διότι είναι η ασπίδα ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ανεχτούμε τη λέξη υποχρεωτικός εμβολιασμός. Υπάρχουν και αθλητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό το έχει κάνει, όπως και εγώ».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν ομάδες που έχουν αναγκάσει τους παίκτες να εμβολιαστούν, απάντησε:

«Έχει ακουστεί και αυτό, αλλά να είστε σίγουροι πως θα μας βρουν απέναντι τους. Στη σήμερον ημέρα η λέξη υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν υφίσταται».

Τέλος, για το απολυτήριο του Φερνάντο Βαρέλα και την ανάρτηση του συνδέσμου:

«Άξιος θαυμασμού ο Βαρέλα και μας δείχνει το δρόμο και πως δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε. Εμείς οι αθλητές επειδή από μικροί σε ηλικία εργαζόμαστε και κάνουμε πρωινές και απογευματινές προπονήσεις, το σχολείο πηγαίνει λίγο πίσω και δεν ολοκληρώνουμε την υποχρεωτική διδασκαλία. Με συγκίνησε, που ένας αθλητής τέτοιου βεληνεκούς, ένας πρωταθλητής, έκατσε στο θρανίο. Αν ψάχνουμε πρότυπα για τα παιδία μας πρέπει να κοιτάξουμε προς τον Βαρέλα.»

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις